TOMAHAWK_ Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 Jak wysłać komunikat poprzez "net send" do osób znajdujących się poza twoją siecią. Chodzia mi oto że posiadam adres IP danej osoby która znajduje się w "internecie" ale nie umiem wysłać do nien komunikatu poprzez "net send", jakie parametry urzyć ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 To chyba nie ma znaczenia czy jest w lanie czy w internecie dana osoba bo i tak czy tak musisz podać IP. Więc zamiast 192 xx.xx.xx to podajesz np. 80.xx.xx.xx jednak po drodze może wiadomość napotkać przeszkody typu ogniościanki , wtedy bedzie potrzebny wolny port i do końca adresu trzeba będzie dodać po dwukropku port przez jaki ma przejść np. net send 80.30.11.11:1212 , jednak to rozwiązanie jeżeli odbiorca ma net tylko i wyłącznie dla siebie. Jeżeli jest w lanie potrzebne będą dodatkowe parametry. No i jeszcze ty jako nadawca nie możesz być odgrodzony "ogniem" Jeżeli się myle to niech mnie ktoś poprawi. Ps. Nie łatwiej napisać na GG , tlenie , ICQ etc ...???? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 To chyba nie ma znaczenia czy jest w lanie czy w internecie dana osoba bo i tak czy tak musisz podać IP. Więc zamiast 192 xx.xx.xx to podajesz np. 80.xx.xx.xx jednak po drodze może wiadomość napotkać przeszkody typu ogniościanki , wtedy bedzie potrzebny wolny port i do końca adresu trzeba będzie dodać po dwukropku port przez jaki ma przejść np. net send 80.30.11.11:1212 , jednak to rozwiązanie jeżeli odbiorca ma net tylko i wyłącznie dla siebie. Jeżeli jest w lanie potrzebne będą dodatkowe parametry. No i jeszcze ty jako nadawca nie możesz być odgrodzony "ogniem" Jeżeli się myle to niech mnie ktoś poprawi. Ps. Nie łatwiej napisać na GG , tlenie , ICQ etc ...???? Pozdrawiam Z tymi portami nie działa. Może jeszcze jakieś pomysły. A chciałem go urzyć dlatego żeby był efekt zaskoczenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 A chciałem go urzyć dlatego żeby był efekt zaskoczenia.Hehe :wink: O ile się nie myle to net send idzie tylko z Xp na XP a wieć czy odbiorca też ma ten system , nie ma żadnych firewalli ?? Jeżeli puściłeś z portem to na jakim ?? Może po porcie FTP pójdzie na 21 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 O ile się nie myle to net send idzie tylko z Xp na XPxp>>xp xp>>2000 xp>>me xp>>98se Na tych sprawdzałem i działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 200 >> xp 98 >> xp (winpopup w w98) 98 >> 2000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...