Skocz do zawartości
michalak

Do Gimnazjalistów

Rekomendowane odpowiedzi

jak ja pisalem (rok temu) to bylo o jakiejs postaci o ktorej warto by zrobic film

bylem w szoku nie mialem pojecia o czym napisac i strzelilem cos o K.Mitnicku (hakerze) wlasciwie to wiekszosc sobie sam wymyslilem bo przeciez napewno nikt z komisji nie wiedzial kto to jest

okazalo sie ze dostalem zajebiscie duzo punktow i stracilem tylko za jakas piepszona ortografie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Humanistyczna część 45 pktów, a matematyczno-przyrodnicza 41,

najwyższy wynik w klasie 8)

Zastanawiam się nad liceum plastycznym na ul. Dembowskiego

Ale jest taki problem, że jestem zerojedynkowcem.. tzn. częściowo

ścisłowcem i częściowo humanistą i jest mi cholernie trudno wybrać

odpowiedni kierunek edukacji :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ahhh próbny egzamin fajowy był;) Miałem 78pkt (39-hum, 39-mat najlepsze jest to, że osoby które miały >=40pkt z danej dziedziny byli wypisani w listę najlepszych na korytarzu szkolnym, no ale z moim szczęściem wygląda to tak jak wygląda :) ) A rozprawkę miałem "Błogosławiony trud pracy", albo "Najważniejsze jest to, aby odnaleźć swoje powołanie" -> Argumenty poprzeć 2 postaciami literackimi lub rzeczywistymi. I tak sobie rozmyślałem (wybrałem temat II) i wzięłem Janko Muzykanta, I 2 żony z Reality-show który wieczór przed testem oglądałem :lol: W sumie to na samą rozprawkę zostało mi 15 min. i miałem nadzieję, że dostanę chociaż 8/16 pkt, okazało się że dostałem 13/16 -2 za błędy interpunkcyjne, -1 za błąd językowy...Jako jedyny w klasie miałem oby dwa argumenty trafne :D

A teraz druga sprawa bo chcę wybrać profil Matematyczno-Informatyczny (najfajniejszy/najłatwiejszy :) ). Teraz tylko nie wiem w jakim kierunku iść z tą informatyką :| Mnie najbardziej pasowało by programowanie, ale Ojciec marudzi na zarządzniem siecią i może projektowanie stron(bo bym mógł u niego w firmie sobie pracować/podorabiać, zresztą co już robię; a poza tym wg. niego później najłatwiej znaleźć pracę :) ), a matka chce mnie wysłać na grafike kompterową (bo mówi, że mam zdolności w rysowaniu itd. :| Jak to każda matka ;) ) I sam już nie wiem :| Jaki kirunek jest najbardziej przyszłościowy no i dochodowy :?:

PS. Jeżeli jest ktoś z Poznania to może powie coś na temat tamtejszych szkół ponadgimnazjalnych (mogą być także prywatne), bo jak na razie to mam tak to ułożone :)

1.Szkoła pierwszego wyboru - VIII LO im. Adama Mickiewicza (POZ)

2.Szkoła drugiego wyboru - VI LO "Paderek" (POZ)

3.Szkoła trzeciego wyboru - LO im.Mikołaja Kopernika (Nowy Tomyśl)

Może ktoś coś powie na ich temat :?:

Pozdrawiam i gratuluje, jeżeli ktoś doczytał do tego miejsca ;)

UPDATE: Do tych testów nic sie nie uczyłem (pisałem 6-7 styczeń), a do tych końcowych to będzie trzeba coś poczytać (jak leń ze mnie ucieknie :) ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A teraz druga sprawa bo chcę wybrać profil Matematyczno-Informatyczny (najfajniejszy/najłatwiejszy  ). Teraz tylko nie wiem w jakim kierunku iść z tą informatyką  Mnie najbardziej pasowało by programowanie, ale Ojciec marudzi na zarządzniem siecią i może projektowanie stron(bo bym mógł u niego w firmie sobie pracować/podorabiać, zresztą co już robię; a poza tym wg. niego później najłatwiej znaleźć pracę  ), a matka chce mnie wysłać na grafike kompterową (bo mówi, że mam zdolności w rysowaniu itd.  Jak to każda matka  ) I sam już nie wiem  Jaki kirunek jest najbardziej przyszłościowy no i dochodowy 

OMG! To wy tam w Poznaniu macie możliwość wybrania specjalizacji?! Chyba, że myślisz już o studiach... I tak musisz zdawać na informatykę - dokładny kierunek wybierasz dopiero później (chyba). Ja bym na twoim miejscu poszedł albo na programowanie, ponieważ projektowanie stron jest łatwe, więc możesz nauczyć się tego sam, a zarządzanie siecią IMO mało przyszłościowe. Grafika też może być, ale to już zależy od Twoich predyspozycji ;)

UPDATE: Do tych testów nic sie nie uczyłem (pisałem 6-7 styczeń), a do tych końcowych to będzie trzeba coś poczytać (jak leń ze mnie ucieknie  ).

Szczerze powiedziawszy, to nie sądze, abyś przeczytał coś, co Ci się potem przyda :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OMG! To wy tam w Poznaniu macie możliwość wybrania specjalizacji?! Chyba, że myślisz już o studiach... I tak musisz zdawać na informatykę - dokładny kierunek wybierasz dopiero później (chyba). Ja bym na twoim miejscu poszedł albo na programowanie, ponieważ projektowanie stron jest łatwe, więc możesz nauczyć się tego sam, a zarządzanie siecią IMO mało przyszłościowe. Grafika też może być, ale to już zależy od Twoich predyspozycji ;) 

THX za wypowiedź, tak też myślałem, strony tworzyć umiem, na grafikę nie chce iść, a sieć trochę mnie interesowała, bo jestem adminem sieci osiedlowej (jak to fajnie jak jakiejś lasce nie działa coś, wtedy tylko SMS i jestem na miejscu... ;) ) i tak może bym się jeszcze czegoś dowiedział ;) Co do wybierania specjalizacji, to jeżeli pójdę do LO w moim mieście to są w trakcie 3-letniego toku nauczania prowadzone kursy i na nim się wybiera jedną z tych 3 specjalizacji(choć słyszałem, że tam głównie na sieć nastawieni, i po tym się dostaje jakiś certyfikat CISCU czy jakoś tak), a jeżeli wybiorę LO w Poznaniu (a tak raczej zrobię) to nie musze się tym przejmować. Teraz tylko pytanie czy jest na forum ktoś, kto chodzi do jednego z powyższych LO w Poznaniu :?: Interesuje mnie czy są tam duże wymagania, no i nauki :?: Bo w sumie to się nie lubie uczyć (czego też nie czynię ;) ), no a jak będe z kumplem poza domem 60Km bez żadnej kontroli to coś czuje, że moja nauka poza szkołą sprowadzi się tylko do odrabiania ZD :| :Plóm:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Humanistyczna część 45 pktów, a matematyczno-przyrodnicza 41, 

najwyższy wynik w klasie 8)

Zastanawiam się nad liceum plastycznym na ul. Dembowskiego

Ale jest taki problem, że jestem zerojedynkowcem.. tzn. częściowo

ścisłowcem i częściowo humanistą i jest mi cholernie trudno wybrać 

odpowiedni kierunek edukacji :(

o nie to juz moim nazwiskiem mianuja ulice ..hehhe slawny sie zrobilem :)

swoja droga mialem z probnego 69 pkt - 37 z humana i 32 z matmy :)

mi styka 10 pkt wiecej :)

no moze 15 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi