ET Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 Witam. Mam dylemat. Otoz mam 2 procesory athlon mp 2600+ na plycie gigabyte 7dpxdw-p. Zasila je zasilacz deer 400 wat atx p4. Niedlugo bede kupowal nowa obudowe. W nowe budzie jest juz zasilacz i zastanawiam sie ktory z nich zostawic a ktory sprzedac. Chodzi o to by zasilka trzymala napiecie i dawala jak najwiecej amperow. Tu jest link do tabliczki znaminowej z zasilacza w nowej budzie: http://images10.newegg.com/productimage/11...-182-545-06.JPG Moze ktos juz ma doswiadczenie z zasilaczami i maszynami wieloprocesorowymi ? Moze powiecie mi czy wogole oplaca sie zostawiac zasilacz dostarczony z buda. Pozdrowka ET Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 z dwojga zlego deer a tak naprawde to lepiej cos kupic (fsp, chieftec) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 Sprzedaj obydwa i kup albo Chieftec'a , albo Fortron'a = ModeCom'a. Ja polecam model Fortron 300W 60GTP . Najlepszy model z 300. Prawdziwa moc ~370W. W testach wypadl podobno lepiej niz chief 360W. PS: na obydwoch tych zasilkach masz baaaardzo duze prawdopodobienstwo ... ze plyta, procek itd itp pojda do takiego swietnego serwisanta, nazywanego św. Piotrem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 sprzedaj oba i moze starczy na cos firmowego. wg tej nalepki moja 300 fortrona ma lepsze parametry pradowe, nie wspominam juz o takich "drobiazgach" jak pfc, zabezbieczenia przeciw przeciazeniowe, przeciprzepieciowe i przeciwzwarciowe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...