Skocz do zawartości
MeHow

Glupie pytanie ale nie wiem.

Rekomendowane odpowiedzi

No wlasnie... ale mi chodzi o to, zeby ktos mi to zagwarantowal, bo ramy kupuje na allegro ( ;D ) i ... mam pytanie dwie kosci elixira by chodzily? tak? a dwie rozne niekoniecznie... a czy jesli sa dwie rozne, to jest jakis spadek w predkosci ich pracy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak sam nie sprawdzisz to sie nie dowiesz.

Możesz wziaść od kumpla kość jak m kingstona i jesscze jednego elixir i sprawdzic ale pewnie nie masz kumpla który ma te kości.

Wiec możesz tylko iść na wyczucie :)

A nie lepiej kupić normalnie w sklepie kości??

Rozumiem, że na allegro jest taniej....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlasnie... ale mi chodzi o to, zeby ktos mi to zagwarantowal, bo ramy kupuje na allegro ( ;D ) i ... mam pytanie dwie kosci elixira by chodzily? tak? a dwie rozne niekoniecznie... a czy jesli sa dwie rozne, to jest jakis spadek w predkosci ich pracy?

Jeżeli masz dwie pamięci o tych samych parametrach to wydajność nie powinna spaść. Zależy od tego co chcesz kupić. Jeżeli kupisz dokładnie takie same jak masz to w teorii powinny działać (ale miałem takie przypadki że nie działały).

Może poszukaj kogoś ze znajomych kto ma jakiekolwiek DDR'y i powkładaj do swojego kompa. jeżeli będą chodzić bez problemów to masz większe szane że te które kupisz będą u Ciebie działały.

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"]Dzialac to na 99% beda dzialac ,raz mi sie chyba w zyciu zdarzylo ze dwie kostki razem niedzialy a osobno tak ,tylko ze moshe sie okazac ze w kupie tsha im dac wolniejshe timimingi a to strata :-[

Jaka jest strata w % miedzy cl2 i 2,5 ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedzcie mi... czy mozna zmieszac dwa ddramy jeden kingston drugi elixir. Domyslam sie, ze pewnie tak... ale powiedzcie mi , czy nie bedzie to jakos ze soba kolidowac?

Można ale ten wolniejszy powinien taktować pozostałe kostki . Wtedy gdy w biosie ustawisz na kontrolę za pomocą SPD to będzie wszystko OK.

Dla nie wtajemniczonych SPD to taki maleńki układ na pamiątkach który zawiera domyślne taktowanie pamięci 8) 8) 8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla nie wtajemniczonych SPD to taki maleńki układ na pamiątkach który zawiera domyślne taktowanie pamięci  8)  8)  8

Nie tylko taktowanie, stamtad dowiadujesz sie np. dzieki Sandrze jaki model pamieci posiadasz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla nie wtajemniczonych SPD to taki maleńki układ na pamiątkach który zawiera domyślne taktowanie pamięci  8)  8)  8

Nie tylko taktowanie, stamtad dowiadujesz sie np. dzieki Sandrze jaki model pamieci posiadasz.

No i parę innych rzeczy jeszcze ale co tam ... ( 8) 8) 8) )*

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pamiętaj by obie były albo cl2 albo cl2,5

jeśli jedna bedzie cl2 z druga cl2,5 to obie będą chodzić na cl2,5

w sumie to niczemu nie przeszkadza ale po co ewentualnie przepłacać

Jesli ta CL 2.5 wytrzyma na okreslonej magistrali CL 2 to nic nie stoi na przeszkodzie aby obie chodzily na CL 2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...