pshem Opublikowano 13 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2004 hmm, temat poczatkowo by o czym innym, ale przerodzil sie w temat opisujacy politechnike śląska, a zwłaszcza wydzial AEiI (automatyka elektronika i informatyka). a wiec zapraszam do dyskusji... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 13 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2004 w temacie "allegro lole" byl link do aukcji http://www.allegro.pl/show_item.php?item=22390659 (radki 9600se za 150zl). sporo poruszenia wywalala ta aukcja. wlasnie sprawdzilem - kolo ma w tej chwili zawieszone konto :lol: jednak to byl przekret :lol: heh, jeden gosciu az 6 tych kart wzial :lol: hehe dziwne nie ma ze mu zawiesili konto. A tak poza tym to w tym roku zdaje mature laczona na polibude na elektronike i telekomunikacje na wydziale elektroniki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 13 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2004 hehe dziwne nie ma ze mu zawiesili konto. A tak poza tym to w tym roku zdaje mature laczona na polibude na elektronike i telekomunikacje na wydziale elektroniki :) jest, zobacz informacje o gosciu. zastanow sie jeszcze, sa lepsze uczelnie. potem bedziesz zalowal. jak ja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 13 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2004 hehe dziwne nie ma ze mu zawiesili konto. A tak poza tym to w tym roku zdaje mature laczona na polibude na elektronike i telekomunikacje na wydziale elektroniki :) jest, zobacz informacje o gosciu. zastanow sie jeszcze, sa lepsze uczelnie. potem bedziesz zalowal. jak ja. zalowal :?: Myslalem ze polibuda jest spoczko :/ A co jest nie tak ze masz o niej zle zdanie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maser Opublikowano 14 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2004 maziboss - jesteś z Tych, więc podejrzewam, że wybierasz się na polibude w Gliwicach... Jeśli tak - popieram przedmówcę - przemyśl to stary, bo potem będzie za późno...tzn, niby nigdy nie jest za późno...ale np. mnie po 3 latach ciężko by było przenieść się na inną uczelnię i zaczynać od nowa... Oczywiście znam wielu ludzi, którzy są szczęsliwi i dumni z faktu, że studiują u nas... :roll: W sumie bym dawno sobie to darował, tylko akurat studiuję na Makrokierunku, więc liczę, że dzięki temu będzie mi ławiej o pracę......,to tyle...:? Pozdro 4All... 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2004 Nie moge zalapac co ma Polibuda do tego topicu... ale tez sie wypowiem :) Jestes pewnien ze wydzial Automatyki Elektroniki i Telekomunikacji prowadzi na kierunku EiT pobor z matury laczonej ?? Ciezko mi w to uwierzyc chyba ze nie rozmawiamy o Politechnice Slaskiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maser Opublikowano 14 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2004 K-R-I-X - ...faktycznie..., dziwne by to w sumie było. Z tego co wiem, z łączonej można się raczej tylko dostać na kierunki "mniej" oblegane... a EiT na RaU raczej do nich nie należy... :? ...może tu chodzi o EiT na elektrycznym...albo mat-fiz... :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 14 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2004 W sumie bym dawno sobie to darował, tylko akurat studiuję na Makrokierunku, więc liczę, że dzięki temu będzie mi ławiej o pracę......,to tyle...:? a ktory semestr ?? bo ja 10 sem na makro :wink: rzecywiscie off-topic sie niezly zrobil ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 14 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2004 W sumie bym dawno sobie to darował, tylko akurat studiuję na Makrokierunku, więc liczę, że dzięki temu będzie mi ławiej o pracę......,to tyle...:? a ktory semestr ?? bo ja 10 sem na makro :wink: rzecywiscie off-topic sie niezly zrobil ... hehe no nizly off ( ja na pilibudzie na Zarzadzaniu i marketingu ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 14 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2004 K-R-I-X - ...faktycznie..., dziwne by to w sumie było. Z tego co wiem, z łączonej można się raczej tylko dostać na kierunki "mniej" oblegane... a EiT na RaU raczej do nich nie należy... :? ...może tu chodzi o EiT na elektrycznym...albo mat-fiz... :roll: No wlasnie o EiT na elektrycznym :) A jak ja wczesniej napisalem ? :lol: Hehe Ale czy on jest malo oblegany hmm raczej nie :( Bylem na targach i na jedno miejsce jest 5 osob (wiem ze na niektorych jest po 13). Kurde myslalem ze polibuda to dobra uczelnia a tu takie opinie :/ Teraz za bardzo nie wiem co robic :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maser Opublikowano 14 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2004 ...nie twierdzę, że polibuda jest zła - charakteryzje się jednak specyficznym podejściem do studenta :wink: ... poza tym, nie zawsze nazwa kierunku pokrywa się z oczekiwaniami... - od podkręcania proca do niektórych magicznych przedmiotów na np. infie daaaleeeeka droga... :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 14 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2004 ...nie twierdzę, że polibuda jest zła - charakteryzje się jednak specyficznym podejściem do studenta :wink: ... poza tym, nie zawsze nazwa kierunku pokrywa się z oczekiwaniami... - od podkręcania proca do niektórych magicznych przedmiotów na np. infie daaaleeeeka droga... :roll:Mozesz rozwinac swoja wypowiedz ? :) Jak co to wal na gg: 3409540 Dzieki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^Garth^ Opublikowano 14 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2004 coz jestem na infie na 4 sem (na slaskiej tylko ze w CKI rybnik) i poki co nie jest zle ;-) calkiem sympatycznie , chociaz faktem jest ze bardzo ogolnikowo i w zasadzie dopiero teraz sie zaczely ciekawsze przedmioty ale nie mam zlego zdania o uczelni przynajmniej nie ogolnie bo w szczegolach to duzo by gadac i znalazlo by sie troche iryytujacych drobiazgow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 Sugeruję zmianę tytułu topica :D :wink: . A wałek był oczywisty- aż w oczy żgało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 Sugeruję zmianę tytułu topica :D :wink: . A wałek był oczywisty- aż w oczy żgało. zgodnie z zyczeniem :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maser Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 pshem - 4 sem. Makro... powinienem być 6, ale wyskoczył urlop zdrowotny (dachowanie furą :? )... PS.Jaką masz specjalizację? PS.Jutro kolos z Control Fundamentals... :roll: Pozdro 4 All.. :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 ...nie twierdzę, że polibuda jest zła - charakteryzje się jednak specyficznym podejściem do studenta :wink: ... poza tym, nie zawsze nazwa kierunku pokrywa się z oczekiwaniami... - od podkręcania proca do niektórych magicznych przedmiotów na np. infie daaaleeeeka droga... :roll: No wiesz - chyba nie spodziewałeś się, ze na informatyce będziesz się zajmował sprawa mi sprzętowymi. Tu raczej chodzi przede wszystkim o sprawy programistyczne (alogorytmy, pisanie oprogramowania itp). Oczywiście że wiele przedmiotów jest zupełnie z punktu widzenia studenta nieprzydatnych, ale cóż - nie sa to studia indywidualne. A co do Makrokierunku - to w ogóle inna bajka. Kierunek jest nowy (powstał jak zaczynałem studiowac) ale z dumnych zamierzeń wyszła lipa. Widziałem i miałem okazję porównać np Automatykę i Robotykę (na czym studiuję) właśnie z Makro. Mój kumpel też na tym studiował przez jeden semestr, po czym stwierdził że to nie dla niego i przeniósł się do nas. Poziom znacząco odbiega - nawet sami wykładowcy przyznają że traktują tam studentów bardzo pobłażliwie. Jest to po części zrozumiałe, bo wiele przedmiotów jest ciężko zrozumieć po polsku a przedstawianie tego w języku Szekspira i egzekwowanie tego samego musi odbywać się kosztem jakiś kompromisów. Niewątpliwą zaletą tego kierunku jest zdecydowanie większa ilość studentek (i to całkiem ładnych :)) w porównaniu do naszego "gej-party" :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 ...nie twierdzę, że polibuda jest zła - charakteryzje się jednak specyficznym podejściem do studenta :wink: ... poza tym, nie zawsze nazwa kierunku pokrywa się z oczekiwaniami... - od podkręcania proca do niektórych magicznych przedmiotów na np. infie daaaleeeeka droga... :roll: No wiesz - chyba nie spodziewałeś się, ze na informatyce będziesz się zajmował sprawa mi sprzętowymi. Tu raczej chodzi przede wszystkim o sprawy programistyczne (alogorytmy, pisanie oprogramowania itp). Oczywiście że wiele przedmiotów jest zupełnie z punktu widzenia studenta nieprzydatnych, ale cóż - nie sa to studia indywidualne. A co do Makrokierunku - to w ogóle inna bajka. Kierunek jest nowy (powstał jak zaczynałem studiowac) ale z dumnych zamierzeń wyszła lipa. Widziałem i miałem okazję porównać np Automatykę i Robotykę (na czym studiuję) właśnie z Makro. Mój kumpel też na tym studiował przez jeden semestr, po czym stwierdził że to nie dla niego i przeniósł się do nas. Poziom znacząco odbiega - nawet sami wykładowcy przyznają że traktują tam studentów bardzo pobłażliwie. Jest to po części zrozumiałe, bo wiele przedmiotów jest ciężko zrozumieć po polsku a przedstawianie tego w języku Szekspira i egzekwowanie tego samego musi odbywać się kosztem jakiś kompromisów. Niewątpliwą zaletą tego kierunku jest zdecydowanie większa ilość studentek (i to całkiem ładnych :)) w porównaniu do naszego "gej-party" :P zawsze mozna wyskoczyc na inny wydzial :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 zawsze mozna wyskoczyc na inny wydzial :wink: No baaa - zwłaszcza jak się ma milusie koleżanki z Architektury :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 PS.Jaką masz specjalizację?informa, udalo mi sie :wink: PS.Jutro kolos z Control Fundamentals... :roll:powodzenia - da sie zdac. Poziom znacząco odbiega - nawet sami wykładowcy przyznają że traktują tam studentów bardzo pobłażliwie. Jest to po części zrozumiałe, bo wiele przedmiotów jest ciężko zrozumieć po polsku a przedstawianie tego w języku Szekspira i egzekwowanie tego samego musi odbywać się kosztem jakiś kompromisów.nie do konca. akurat nie widze niczego trudnego w nauce po angielsku, ponadto jest pare osob na uczelni ktore wymiataja (np dr Mikanik, krwawy rysiu [powodzenia jeszcze raz Maser], dr filus i wielu innych. problem w tym ze jedyne co porzadnie uczy ta uczelnia to jak kombinowc (w zlym tego slowa znaczeniu), do tego studenci olewaja i wychodzi jeden wielki cyrk. idea jest nastepujaca, jak sie sam nie zaczniesz uczyc, to nic z tej uczelni nie wyniesiesz. Niewątpliwą zaletą tego kierunku jest zdecydowanie większa ilość studentek (i to całkiem ładnych )szkoda ze nie na moim roku. mamy 1.5 fajnych dziewczyn. po 0.75 kazdej :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 szkoda ze nie na moim roku. mamy 1.5 fajnych dziewczyn. po 0.75 kazdej :lol: Hehe - no faktycznie niefart, bo z tego co widziałem (siedząc kiedyś w bufecie) jeden rok jest szczególnie "atrakcyjny" :). Nawet gdzieś jakieś fotki miałem :P . A co do krwawego Rysia, to spoko gość, ale i tak IMHO najlepszym wykładowca był dr. Bortliczek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 Hehe - no faktycznie niefart, bo z tego co widziałem (siedząc kiedyś w bufecie) jeden rok jest szczególnie "atrakcyjny" :). Nawet gdzieś jakieś fotki miałem :P to czekam na nie :wink: hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maser Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 jeden rok jest szczególnie "atrakcyjny" - to chyba mój... :lol: :lol: :lol: pshem - jak narazie, to największe przeboje miałem z dr.Grabowieckim, ale czuje, że prof.Filusa też zapamiętam... :? :? :? Pozdro 4 All... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 pshem - jak narazie, to największe przeboje miałem z dr.Grabowieckim, ale czuje, że prof.Filusa też zapamiętam... :? :? :? ja z drutów mialem warunek dwa razy wziety, a z elektroniki raz. przy czym to z elektroniki to byla moja wlasna gluopta, wiec mozna bylo tego uniknac. potem jest juz tylko latwiej. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 studenci Politechniki Slaskiej zawsze dostaja w dupe:P ja akurat jestem z elektrycznego i nie powiem zeby bylo slodko i milo nawet teraz na 4 roku :-/ a poza tym to poziom zaplecza technicznego gorzej niz zle :P zamiast uczyc nas jakis nowatorskich rzeczy to uczelnia zapycha program byle by wypelnic 100% planu. Program jest nieprzemyslany i co chwila eksperymentuja. sa osoby ktore probuja cos zmienic ale boja sie wychylic zeby nie dostac po lapach. to oczywiscie studenci politechniki slaskiej dostaja marne grosze przy probie wyjazdu na stypendium z Socratesa - jakies 120 Euro przy malej liczbie osob - w Niemczech nie ma co marzyc ze starczy nawet na akademik, moze na 7 hamburgerow. W Grecji starczy lna akademik jedynie i to najtanszy . Przykladowo studenci ze Slowacji dostaja 400 Euro na miesiac - a kraj biedniejszy od nas :P Wszystkie inne uczelnie daja wiecej kasy na wyjazdy ze o pracach dyplomowych nie wspomne. Tutaj nie ma co liczyc na zlotowke, a rozliczanie sie z uczelnia to zajeloby z pol roku czasu czekajac na czesci. Chcesz zaproponowac wlasny temat to czeka Cie takze ciezka droga zwlaszcza na Elektrotechnice. Takze co jak co, ale wraz z wejsciem do UE mam nadzieje, ze sam fakt wysokiego poziomu TEORETYCZNEGO tej uczelni nie wystarczy i stuknie sie w glowe - cos zmieni w programie, w supporcie dla studentow, zlikwiduje biuro Socratesa i sie znajdzie wiecej pieniedzy (studenci i tak sobie musza wszystko zalatwiac, a obsluga bynajmniej mila nie jest), przestana nam wciskac kitowate przedmioty nieprzydatne do niczego, zakupia dobry sprzet laboratoryjny na poziomie roku 2004 i wykorzystaja go dla studentow podczas cwiczen. I jeszcze jedna uwaga 3 godzinne wyklady nic nie daja bo efektywosc umyslowa studenta to 2h max. Efektywny wyklad powinien trwac 1,5h - wiecej w praktyce nic nie daje bo student po 2h siedzenia mysli tylko o obiadku :P Plan zajec w ktorym sa zajecia od 8:30 do 17 bez przerw to u nas tez chleb codzienny - nonsens kolejny, bo kto tyle wysiedzi- zblizamy sie powoli do nauczania w Korei, gdzie uczniowie spedzaja cale dziecinstwo w szkole. dobrze, ze przynajmniej czesc wykladowcow jest ok :) takze sa minusy i plusy jak widac - cale szczescie ze juz zblizam sie ku koncowi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 makro sem 4 ;] Maser - czy my sie przypadkiem nie znamy ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maser Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 phranzee - :D znamy, sie znamy... --> z komisa z Calculusa, WFu... :wink: :wink: :wink: Pozdro 4 All... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 To moze jakis zlot? ;> Np. w mleczarni :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EZ_lo Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 Przykladowo studenci ze Slowacji dostaja 400 Euro na miesiac - a kraj biedniejszy od nasno i wlasnie dlatego dostaja wiecej. kasa jest z ue a nie slowacka, albo u nas - polska, i ma wyrownac roznice kosztow utrzymania miedzy krajem pochodzenia a krajem do ktorego sie jedzie. oczywiscie kiepsko dosc jest, ale takie sa zalozenia programu - tylko dofinansowanie, a nie 100% zwrot kosztow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 ja nie mowie ze ma byc dofinansowanie ale to ledwo styka na mieszkanie :P a co z papu i innymi rzeczami ? jedziemy zagranice zeby kore obgryzac z drzew? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...