Skocz do zawartości
Nessay

Z jakich komunikatorow korzystacie? i dlaczego?

no z jakich? :D  

74 użytkowników zagłosowało

1. 1. no z jakich? :D

• Gadu-Gadu
      73
    • Tlen.pl
      42
    • Miranda
      38
    • WP-Kontakt
      6
    • RhymBox
      0
    • Konnect
      25
    • Psi
      2
    • Jajc
      0
    • Aqq
      14
    • inny... jaki?(napisz)
      5

Rekomendowane odpowiedzi

Prehistoryczny topic, ale co tam :P

GG 6.1

Dlaczego? GG 7.0 baaardzo mi się nie podoba. Dlaczego nie coś mniej komercyjnego? Przyzwyczaiłem się do GG i nie mam zamiaru się przestawiać. Nie przeszkadzają mi jego wady. Bawiłem się w tleny, konnekty, wp kontakty i jakos mi nie podchodza ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomyślałem że fajnei jest czasem użyć szukajki ;P

Mnie interesuje natomiast co ma bardziej rozproszoną architekturę - Mówicie że Skype - musze sprobować - choć mam uraz do tego programu - bo ja dzwonią do mnie klienci to nie wiemco oni mówią - taki dobry jest "band- witch ;)"

GG - probowalem, ale tam za wszystko trzeba placić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tez reanimuje temat - uzywam Mirandy od 2 lat, wczesniej byl tlen, ale wkurzaly mnie reklamy noi konto na o2 bilo rekordy spamu ;-) miranda jest o tyle fajna, ze sie nie wiesza, nie ma reklam, dziala pod nia kazdy znany mi protokol (uzywam i tak tylko gg), co najwazniejsze, ma budowe modulowa - jesli czegos nie uzywasz, mozesz to po prostu wywalic! zajmuje prechistoryczne ilosci ram (~10mb z kilkoma rozmowami, przy czym gg bez zadnej rozmowy ~20mb, a to juz o czyms swiadczy), podstawowy wyglad programu jest ascetyczny, ale skory robia swoje... czy pislem juz, ze miranda to dla was najlepszy wybor? ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja natomiast jestem szczęśliwym posiadaczem AQQ od ponad roku i jestem dalej z niego zadowolony. Jedyne, co ostatnio było nie do zniesienia to ciągle rozłączanie spowodowane dodaniem 2 serwera dla komunikatora. Teraz już jest wszystko ok. i mogę śmiało polecić każdemu. B-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam problem z konnektem. Mianowicie uparcie chce żebym ściągnął nową wersję programu gdyż używam starej. Oczywiście wersja z mojego komputera i ta niby nowa na stronie - są takie same. ocb? <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi chodziło raczej o jakość połączenia niż o ilośc gadzetów - ma ktoś w tej kwestii rozeznanie? Powiem szczerze - ja sobie mogę instalować co chcę - ale jak moja kuzynka z włoch instalowała tlena prawie TYDZIEŃ - i napisałem do niej więcej meil z tłumaczeniem jak to pustawiać niz wogóle meili dotychczas - to sami rozumiecie...

Na tlenie jest juz w miarę ok to video i dzwięk (lecz jest na zasadzie "albo albo") - ja szukam czegoś co nie będzie się co chwile rozłączało..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A próbowałeś już tego skypa?? Ja miałem dość dobre doświadczenie ze skypem, jeśli mnie już rozłączało to naprawdę bardzo żadko i wina była raczej po stronie łącza. Jakość dźwięku też jest całkiem znośna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi