Skocz do zawartości
Fudoshin

Trident daje czadu :-)

Rekomendowane odpowiedzi

To i ja podziele sie paroma cytatami :)

"For example, the XP4 T3 contains only 30 million transistors and running at 300MHz. ATI's Radeon 9700 has 110 million transistors !!! And yet, the XP4 T3 will achieve 70 percent of the Radeon 9700 in performance. As the result, the XP4 T3 graphics board with 128MB of video memory only costs $99 compared to $399 for a card based on the Radeon 9700"

Czekam z niecierpliwoscia :))

A to mnie calkiem powalilo:

"In summary, we think it is such a waste of money to buy NVIDIA and ATI products and I personally consider what they are doing as highway robbery of the 21st century and must be stopped immediately. We will set a new and FAIR price/ performance standard and stay committed to bringing real values to all 3D graphics lovers."

:) szczerosc i bezposredniosc to lubie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Otoz to! Trident uderzy z sila huraganu w segment low end :) A przynajmniej tak twierdzi  :lol: 

80% performacne of gf4ti4600 for 100$ to ich haslo :) Coz jesli sie uda, to kto wie. Karty maja byc w pazdzierniku.

Tak i bedzie jak z Naszyn-Ulubionym-Producentem-Kart na M. ;)

ze owszem wydajnosc jest na poziomie 80 procent ale tylko w Trident-costamMark a w innych nie 80 procent wydajnosci tylko 80 procent wolniej ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedy powracało ATI to każdy się tylko naśmiewał żę jakaś firma ma przełamać monopol NVidi przedtem było 3D-FX a jeszcze wcześniej S3 wcześniej był - no właśnie Trident i ATI. Więc ja wiem chyba na co będe tym razem czekał. Nie ma firmy nie do pokonania w tym dziale. Każdy może coś sam wymyślić(stworzyć własne bióro proj itd). A sam pamiętam poprzedni mocny dech Tridenta nazywało się to chyba Trident 7000 nie jestem tego pewien ale karta była zaje*****. Może będzie znowu wielki BUM. Do Trident-a przywykłem mam T 8900C 1MB do dziś no i kilka T9000 512kb. Jak na tamte czasy były to jedne z szybszych akceleratorów.

NO STUPID COMENTS PLEASE.

Akcelereator wtedy polegał na przyśpieszaniu GUI a nie 3-D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm chetnie bym kupil taka karte :) Nic tylko czekac az pojawi sie w Polsce [oby cena za bardzo nie roznila sie od tej 99$, chyba ze ma byc nizsza to nie bede mial nic przeciwko]. Mam nadzieje ze to prawda co mowia o wydajnosci tego Tridenta :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tam z niecierpliwoscia czekam na pojawienie sie owych kart Trident, jak by nie patrzec jest to konkurencja dla Nvidia i ATI, a zatem wraz z pojawieniem sie nowych produktow mozemy sie spodziewac obnizki cen u innych producentow...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niechze to sie pojawi to sprzedaje MX440 i kupuje Tridenta :) By the way, skad ta nazwa - Trident :?::!::?: Tri-dent? Trzy zeby? ;) A moze od soboru trydenckiego? :lol:

Hmm, tylko obawiam sie ze bedzie to karta podobna do Kyro2, raz ultrawydajna a raz slabiutka jak kawa na bazarze :(

Pozdr...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niechze to sie pojawi to sprzedaje MX440 i kupuje Tridenta :) By the way, skad ta nazwa - Trident :?::!::?:  Tri-dent? Trzy zeby? ;) A moze od soboru trydenckiego? :lol: 

Hmm, tylko obawiam sie ze bedzie to karta podobna do Kyro2, raz ultrawydajna a raz slabiutka jak kawa na bazarze :(

Pozdr...

no raczej nie... podobno najszybszy model (T3 gpu 300mhz ram 700) ma byc tylko 20% slabszy niz g4ti46000

troche gorzej bedzie z T2 (gpu 250mhz ram 500) i T1 (gpu 250mhz i ram 500 ale 64 bitowa szyna (w pozostalych 128))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi się, że będzie powtórka z SiS 330- dużo rozgłosu, a karta słaba. Jak zrobią coś szybszego od Radeona 8500 i jeszcze tańszego, to ja w to wchodzę :) Ale na razie nie sądzę, żeby coś się zmieniło przez najbliższe pare miesięcy. Trident jest za złaby! Nie ma AGPx8 i cos mi się wydaje, że nie da rady nawet dla SIS-a :? czy nawet Radeona 9000 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tia chyba najlepszym przykladem zeby zbytnio nie tryskac optymizmem , przez co mozna sie pozniej niezle przejechac , moze byc teoretycznie matrox parhelia ale sam nie wiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...