lobo0 Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 Witam. Wczoraj spalil sie mi Athlonik XP1700+ z odblokowanym mnoznikiem ktory sie bardzo pieknie krecil. :evil: Mowi sie trudno. Oddalem go na gwarancje. Co moga mi teraz dac w zamian(jakiego procka) bo teraz juz tych 1700+ nie produkuja i boje sie ze dostane jakiegos 2000+. Jak to jest z tymi gwarancjami?? czy bede zmuszony cos doplacic do mocniejszego procka czy pownni mi dac takiego samego?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elpawlakos Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 powinni ci dac takiego samego,a jezeli nie beda mieli to dostanisz jakiegos mocniejszego(teoretycznie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lobo0 Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 no wlasnie boje sie o to ze bedzie mocniejszy tylko teoretycznie. a czy w takim wypadku bede musial doplacic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-inf Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 nie bedziesz musial nic doplacac - jesli byl na gwarancji, to ich problem, ze juz nie produkuja Twojego proca... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 a jak sie spalil tak poprostu???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 To spalone proce przyjmują na gwarancje??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 wedlug prawa dostaniesz nowy o nie gorszych parametrach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 Z tego co wiem gwarancja nie obejmuje fizycznych uszkodzeń proca- w tym również spalenia. Jeśli od spodu proca była brązowa plama to raczej gwary Ci nie uznają- chyba że trafiłeś wyjątkowo "miłego" sprzedawcę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emgie Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 Z tego co wiem gwarancja nie obejmuje fizycznych uszkodzeń proca- w tym również spalenia. Jeśli od spodu proca była brązowa plama to raczej gwary Ci nie uznają- chyba że trafiłeś wyjątkowo "miłego" sprzedawcę. A i tu roznie bywa. Kumpel poszedl z moim bylym 1700+ DUT3C z widocznie (dosc znacznie) ukruszonym jajkiem przyjeli warunkowo i po tygodniu dostal 2000+ :o Wyboru jednak co do serii nie mial. Proc byl podpiety do reklamacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 Jasne- wszystko zależy od dobrej woli/dobrego humoru sprzedawcy/serwisanta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lobo0 Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 spalony tzn. nie dziala :D nie bylo widac zadnych oznak spalenia i zadnego ukruszenia. mam nadzieje ze bede mogl wybierac w seriach :( Ps. zjaralem go bo robilem burn-in :D 2V 10x100 :twisted: doszlo do 63*C wiec wylaczylem kompa zeby sei ostudzil i juz nie wstal Teraz jade na duronie 600@1000MHz 6x166 :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manfred Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 Dogadaj sie i wez jakes fajnego duronka, jeszcze ci powinni doplacic (sam bylem swiadkiem - kumplowi doplacili 50 zl za uwalonego 2000+ i dali durnia 1400, ktory obecnie chodzi jako 2400 (3000+) ), albo sam troche doplac i wez bartka 2500+ Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 Jasne- wszystko zależy od dobrej woli/dobrego humoru sprzedawcy/serwisanta. Niekoniecznie. Sprzedawca ma to najczęściej w "d". On odbiera procka i wysyła do hurtowni i tam ważny jest ich "humor". Sklep jest tylko pośrednikiem i praktycznie zawsze ma obowiązek przyjąć zgłoszenie reklamacyjne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 Mi buce powiedzieli ze musze doplacic do ( mialem 1700+ ) 70 pln do 2000+ , akcja miala miejsce 2 miesiace temu . A jak im powiedzialem ze nie bede doplacal to mi powiedzieli ze musze przyjsc po 28 dniach roboczych ( nieswiadomie kupujac go podpisalem karte gwarancyjna w ktorej w jednym z punktow bylo ze zgadzam sie na 28 dniowy okres gwarancyjny ) Cale szczescie zamienilem sie z kumplem ktory doplacil do tego 2000+ a mi dal swojego dut3c 0308 , nawet sie kreci lepiej od poprzedniego ktorego mialem ( 0303) Teraz juz tam nawet zlotowki nie wydam F.U.C.K.I.N.G DEKANEX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manfred Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 Mi buce powiedzieli ze musze doplacic do ( mialem 1700+ ) 70 pln do 2000+ , akcja miala miejsce 2 miesiace temu . A jak im powiedzialem ze nie bede doplacal to mi powiedzieli ze musze przyjsc po 28 dniach roboczych ( nieswiadomie kupujac go podpisalem karte gwarancyjna w ktorej w jednym z punktow bylo ze zgadzam sie na 28 dniowy okres gwarancyjny ) Cale szczescie zamienilem sie z kumplem ktory doplacil do tego 2000+ a mi dal swojego dut3c 0308 , nawet sie kreci lepiej od poprzedniego ktorego mialem ( 0303) Teraz juz tam nawet zlotowki nie wydam F.U.C.K.I.N.G DEKANEX Normalka u nich :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gret Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 hmm jeśli dałes procka do gwary i nie działa, to raczej wysla go do dystrbutora on oceni co z nim, jesli uwzględnia ci gware a to napewno to dostaniesz procka min jaki jest w sprzedarzy obecnie w sklepie, i raczej nie bedziesz mógł wybierać w seriach, dadza ci taki od dystrybutora jaki dostali ( bedzie liczył sie sticker ), wiem bo sam tak miałem, fuck tez dałem mojego antka 1700+ i dostałem 2000+ na jadrze t-bred, po cichu liczyłem że dostane thortona ale niestety :(, mam nadzieje że dostaniesz tego Thortona 2000+ :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 jak procek przyjdzie z gwarancji powiedzmy 2000+ to mozesz prubowac sie dogadac ze sprzedawca ze doplacisz roznice do bartka 2,5+ :). jezeli wogle chesz doplacac :). Kiedys spalil mi sie 1,6+ palomino, i przyslali z gwary 1,7+ palomino, doplacilem grosze do tbreda i jest git :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lobo0 Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 Tak wlasnie myslalem ze dostane najslabszego jaki jest w sprzedazy aktualnie. Mam nadzieje ze to bedzie throtonik, a jak nie to chyba doplace do tego bartka. mam nadzieje ze jeszcze kiedys zobacze ta FSB 220MHz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 ehh wy amdkowcy musicie sie modlic zeby zobaczyc fsb >220 ja sobie 3 razy dziennie patrze na 250 synchro ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 Nie zaby to byla jakas prowokacja ale za tyle kasy za tego super ,hiper intela to by byla zenada zeby nie zobaczyc :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fresh prince Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 Czy oderwaly wam sie kiedys te "nozki" w rogach procka?? Bo u mnie przy sciaganiu radiatora zostaly juz na nim :) Czy jesli wtedy procesor sie spali to juz nie przyjma gwarancji?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 Przecież one mogą odpaść przy pierwszym ruchu ;) Na pewno przyjmą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fresh prince Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 Wlasnie tez mi sie tak wydawalo, ale nie mialem wielu procesorow w swoich rekach, wiec nie wiedzialem czy jest to czeste. Natomiast w sklepie ktorym kupowalem procesor i plyte powiedzieli mi, ze Action (u nich ten sklep sie zaopatruje) nie przyjmie mi tego procka bo jest uszkodzenie fizyczne, wiec zebym go lepiej nie spalil:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KondzioR Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 w ramach małego ot: kumpel dawno temu kupił ecs'ke K7VZA i do tego jakiegoś durnia, płyta była jakaś walnięta i chyba ze 3 proce sie zjrałąy więc sprzedawca kazał mu przynieść ta płyte. Na naszych oczach zjarał 4 procka a podczas wkładania piątego połamał i pogiął nózki...poczym oddał hajs za proca i plyte :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qaz43 Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 mi tez sie spalil proc 2400+ zielon :( wymienili mi na nowego :D nie dali mi wybrac nic :( wydaje mi sie ze idzie to od producenta a nie z hurtowni dali mi jakiegos kixjb0407xpmw brazowego :( i chodzi nieduzo lepiej od zastepczego duronka 1600 :( chodzi 15x150 1,9v do tego mnoznik zablokowany :( mobile zrobiony ale nie wiem jak uzywac cpumsr, podobno na nf7 dziala :( czy ktos moze mi cos poradzic, jak probuje cos zmienic to zwiecha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lobo0 Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 dzisiaj bylem w tym sklepie i sprzedawca powiedzial ze zwroca mi kase za ten procesor (XP1700+) i dostane 230 zl brutto. Do najtanszego 2000+ musze u nich doplacic 30 zl. Czy maja prawo tak zrobic?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Jesli tyle za niego zaplaciles to tak .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jelen Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 mi pad 1.7+ wyslalem do Siriusa na gwranacje ,proc siedzial u nich 4 miesiace a oni nawet nie raczyli go wyslac do hurtowni... poprostu tak walkuja ze nie wysylaja porcow a klienta oszukuja ze wyslali i nie przyjeli ,a proc wraca w takim samym stanie jak przedtem... wszytskie plomby itp... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qaz43 Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 mi pad 1.7+ wyslalem do Siriusa na gwranacje ,proc siedzial u nich 4 miesiace a oni nawet nie raczyli go wyslac do hurtowni... poprostu tak walkuja ze nie wysylaja porcow a klienta oszukuja ze wyslali i nie przyjeli ,a proc wraca w takim samym stanie jak przedtem... wszytskie plomby itp... powinienes sie klucic Jeśli sprzedawca nie odpowie w ciągu 14 dni na naszą reklamację dotyczącą naprawy towaru lub wymiany go na nowy, będzie to oznaczać, że uznał reklamację. :idea: dales sie zrobic w konia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qaz43 Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 sorry nie klucic tylko zglosic tam gdzie trzeba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...