chris_gd Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 kupiłem wczoraj ta płyte i ona za ch#@# nie ma zablokowanego pci/agp czy ona wogóle niby ma to zablokowane? wersja płyty 3.01 jestes pewien, ze nie ma blokady? jesli tak to moze powiedz w jakis sposob do tego doszedles Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samarskun1 Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 sandra sissoft mainboard information. Na asrocku kt266 miałem podane aktualne taktowanie pci/agp teraz tego nie ma. Na dole jest coś takiego jak performance tips i tam jest napisane żeby zredukować wartość pci i agp która jest wysoka a to znaczy że te wartośc rosną razem ze wzrostem fsb. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ClareS Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 dziękuje ci clares. Jak ktś zna linka do opisu jak się podnosi napięcie na tej płycie po polsku to będe wdzięczny bardzo. Ja robiłem drut moda na napięcie 1.85V, potem w biosie można dac +5% co daje 1.94V. Musisz zewrzeć dziurki w sockecie tak jak na rysunku, to ci da 1.85V :). Tylko zrób to dobrze, bo możesz coś uszkodzić :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris_gd Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 jaki sposob polecasz do tego zwarcia dziurek poprostu jakies druciki wtykac czy jakos to mocowac (ale jak:)? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samarskun1 Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 clares a jak mi nie wyjdzie to się coś zjara czy można wrócić do defaultu? I jak w końcu jest z blokadą agp/pci jest czy nie? skoro sandra mówi że taktowanie jest za wysokie to chyba nie ma. Bios ma standardzik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ClareS Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 Ja dziurki zwarłem drucikami z kabelka od słuchawek :) A jak coś nie wyjdzie może sie coś spalić (ja nie prubowałem :P lepiej wszystko dokładnie przestudiowac:) ). A do standardu wracasz wyjmując druciki :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ydobon Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 nie trzeba az tyle drutowac np: moj procek jest na 1.5v patrzysz jakie to sa mostki http://www.ocinside.de/go_e.html?/html/wor...amd_pinmod.html a potem na 1.85v i drutujesz pomijajac te do 1.5v i tak bedzie 1.85v sprawdzone z autopsji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ClareS Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 nie trzeba az tyle drutowac np: moj procek jest na 1.5v patrzysz jakie to sa mostki http://www.ocinside.de/go_e.html?/html/wor...amd_pinmod.html a potem na 1.85v i drutujesz pomijajac te do 1.5v i tak bedzie 1.85v sprawdzone z autopsji Być morze, ja dałem taki przykład bo sprawdzony przeze mnie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 sandra sissoft mainboard information. Na asrocku kt266 miałem podane aktualne taktowanie pci/agp teraz tego nie ma. Na dole jest coś takiego jak performance tips i tam jest napisane żeby zredukować wartość pci i agp która jest wysoka a to znaczy że te wartośc rosną razem ze wzrostem fsb. oj mało wiesz o tych płytach, bardzo mało. blokada jest bo sam chipset ma tę funkcję. poza ty wiele osób lata na np 175, 180 czy 190 i zero problemów z dyskami. sandra jest głupim programem a swoją popularność zawdzięcza obrazkom, aida jest dużo lepsza ale dzieci woląrysunki. sandra podaje ci fsb licząć, że jak masz fsb 133 to masz dzielnik 1/4 dla pci i jeśli masz wartość inną niż100/133/166/200 to od razu zakłada, że masz niewłaściwe pci. taka smutna prawda - sandra jest dla dzieci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuli007 Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 zgadzam się, sandra czasami lubi głupoty wypisywać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 A jak u was z AGP 8x bo u mnie jak włoncze to się zaczyna jazda, i komp sie zawiesza, albo jak juz włoncze gre to wyskakuje VPU Recover i komunikat ze procesor przestał odpowiadać i został zresetowany... Co o tym sadzicie?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ClareS Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 A jak u was z AGP 8x bo u mnie jak włoncze to się zaczyna jazda, i komp sie zawiesza, albo jak juz włoncze gre to wyskakuje VPU Recover i komunikat ze procesor przestał odpowiadać i został zresetowany... Co o tym sadzicie?? Hmm ja u siebie mam ustawione chyba na 8x choć nie ejstem pewny jutro spradze dokąłdnie. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samarskun1 Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 sandry zaczełem używać pod wpływem znawców forumowych aide32 uzywam poczyrałem na stronie asrocka o hybrid booster ze słownikiem i już wiem. fsb 200 działą i jest gites dzieki wszystkim za odpowiedzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samarskun1 Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 ja też mam agpx8 i nic się nie zawiesza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoper Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 Witam. Zainstalowałem Cheepmem. i po ustawieniu i ponownym uruchomieniu -uruchomił sie windows wraz z "przeźroczystym" oknem Cheepmena,ale wskażnik myszy był zablokowany.Co w takim przypadku robić? Uruchomiłem program w sys. awaryjnym i dla pewności odinstalowałem program.Opis jest po ang. a ja nie znam angielskiego. Przyczyną było napewno przecholowanie z timingami,ale jak w takiej sytuacji postępować./Na razie mam bios fabryczny 2.20 /. Przypuszczam że clear Cmos by pomogło. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberko Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 Wsumie można używać wszelakie oprogramowanie nawet te do tej dziury co z tyłu by potem po analizie danych stwierdzić, że jakieś wałki ktoś nam sprzedaje i odpowiednio zareagować. U mnie też jest ustawione 8x i bez uwag, a jak ustawisz auto to co się ustawia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ClareS Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 Ja też sprawdzałem i przy 8x mam ful stabilnie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ydobon Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 do agp WCPUID zakladka chipset info a to VPU Recover widzialem wczoraj u siebie jak puscilem PCMark04 jeszcze nie mialem problemow z grami i innymi rzeczami wiec olalem sprawe EDIT: dokladnie to przy PCMark04/Graphics 3D - Fill Rate Single Texturing 3D - Fill Rate Single Multitexturing moze to ktos sprawdzic :?: chyba ze to moja grafika nie obsluguje :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuli007 Opublikowano 4 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2004 te mam 8x i jest ok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 4 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2004 Chyba ze coś nie tak z k.graficzną ale ona obsługuje AGP8x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 4 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2004 aida 32: odczyt 1724 zapis 607 , sandra chipset 1962 mem. 1844 , timingi 2-3-3-7 ram elixir 256/400 @ 166 czy jest ok ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samarskun1 Opublikowano 4 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2004 wszystko mi pięknie hula na tej płycie poprzednio na asrocku kt266 i athlonie 2000 miałem 9100 3dmark na gf4 teraz mam 10700 więc 1600 w górę.Mam tylko takie pytanko fsb 190 i ram auto 500 pkt mniej niż ustawię ram na ddr 400 a przecież synchro przy tak małej róznicy powinno być lepiej niż asynchro ram 200 fsb 190. I czy timingi 3-3-3-9 są ok? Z góry thanx aha i jeżeli wszystko hula na agpx8 to warto zainstalować tego patcha do agp????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latarnikmz Opublikowano 4 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2004 samarskun1 - jak masz zworke od FSB, na 166 Jeśli tak to przy auto nie masz synchro tylko coś poniżej 166, gdy ustawiłeś pamięć na 400 to masz synchro. Są takie skoki gdy za bardzo odjedziemy od tego co mamy ustawione na zworce. Sprawdz w Sandrze ona pokarze ci taktowanie pamięci. Było o tym pisane pare stron wcześniej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samarskun1 Opublikowano 4 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2004 sprawdzałem aidą. A zworek na fsb niemam wogóle dlatego że 5 mam na mnożniku a z płytą miałem dwie i musiałem 3 zworki ze starej <span style="color:red;">ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span></span> FSb ustawione na 190 manualnie było na 200 ale się boję o te 200. Czy trzeba fsb zworką czy mozna manualem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latarnikmz Opublikowano 4 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2004 Aidą sprawdziłeś przepustowość pamięci, nie sprawdziłeś taktowanie w MHz, to możesz zrobić w Sandrze w czym jeszcze to nie wiem. Ja mam zworki na FSB ale mysle, nic sie nie stanie jak masz na manualu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samarskun1 Opublikowano 4 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2004 latarniku dobry człowiekuczy mógłbyś podać mi opis jak zwiększyć napięcie mostkami bo domyślam się że używałeś jakiejś instrukcji a te co są podane na początku wątku śa nie dokładne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latarnikmz Opublikowano 4 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2004 Oj kolego, ja tez od niedawna jestem na furum i wszystko musiałem znaleźć. Użyj opcji "szukaj", niepamietam gdzie znalazłem instrukcje do drut moda, wiem że gość pisał o drucie na napięcie, mnoznik i FSB. Były rysunki na nich zaznaczone na czerwono i zielono co trzeba łączyć. Wszystko jest gdzieś na forum. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arnivird Opublikowano 4 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2004 emm a a mam dziwny problem se :) na fsb 180... wykrywa mi ze pamieci smigaja na fsb 216 (432ddr) LOL o ze jest mnoznik 5:6 (fsb, pamiec).. czy to normalne? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samarskun1 Opublikowano 4 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2004 zawsze wszystkiego szukam na forum. Znalazłem parę opisów ale mianowicie chodzi mi o jedną podstawową rzecz JAK TO SIĘ Łączy. Opis jest po angielsku i pisze coś o adhesive tape domyslam się że to taśma izolacyjna i co trzeba nakleić ją na te 5 pinów PLEASE? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro87 Opublikowano 4 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2004 arnivird, to jest normalne, a na ile miales ustawione pamieci? Opisywalem te wszystkie dzielniki już w tym temacie, poszukaj. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...