Skocz do zawartości
POWER BY AMD

37k w 2k1 a w domu wsyzscy zdrowi ??

Rekomendowane odpowiedzi

A ja obstawiam ,że Ati znowu pokaże klasę , a nVidia pokaże jakąś suszarę i nowe stery.Ciekawe, co teraz będzie znikać.Wątpie, żeby na standardowych ustawieniach ta grafa 25k wykręciła.W 3dsmarku system się liczy, nie grafa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

strzelajcie co mam brac R420 czy NV40... :?: na poczatku kwietnia dostane ta karte wiec nie moge czekac na testy...

serce mi mowi R420 ! (biore pod AGP) :wink:

a co Wy byscie w "ciemno" wzieli :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym obstawial za jakims projektorem. 2 metry wysokosci, 3 metry szerokosci obrazu na scianie ... wrazenia w kazdej grze zapewnione nawet na low detal i 800x600 :D

Tylko taki dobry projektor to około 50 tysięcy kosztuje :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...nVidia rozsyła zaproszenia na uroczyste party z okazji “prezentacji następnej generacji kart graficznych”, które odbędzie się 2004.04.13 w San Francisco. Z trudem można się domyślić, że chodzi o NV40...

cytat z dzikie.net

takze za 3 tygodnie bedzie wiadomo ile markow itd. po co sobie teraz palce strzępić na klawiaturze kłucąc się. chociaz jesli zakladac sie o kase co jest prawdą to moze... :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...nVidia rozsyła zaproszenia na uroczyste party z okazji “prezentacji następnej generacji kart graficznych”, które odbędzie się 2004.04.13 w San Francisco. Z trudem można się domyślić, że chodzi o NV40...

cytat z dzikie.net

takze za 3 tygodnie bedzie wiadomo ile markow itd. po co sobie teraz palce strzępić na klawiaturze kłucąc się. chociaz jesli zakladac sie o kase co jest prawdą to moze... :?

To przyjmuj zakłady :wink: stawiam symboliczną złotówę na ATI i drugą na Volari :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym obstawial za jakims projektorem. 2 metry wysokosci, 3 metry szerokosci obrazu na scianie ... wrazenia w kazdej grze zapewnione nawet na low detal i 800x600 :D

Tylko taki dobry projektor to około 50 tysięcy kosztuje :lol:
No moze bez przesady :) Ja mam projektor za 23 tysiace z firmy starego sony i jest git :) Na cala sciane ,kierownica w dlon i underground.. Zaebiscie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nVidia znowu kręci właśnie przeczytałem że w nv40 tak jak w nv30 poszedł wałek z potokami. nVidia oznajmiła że ma ich 16x1 a teraz dowiedziałem się że może ich również mieć 8x2. Komu wierzyc. A różnica jest znacząca

Więcej się dowiecie stąd:

http://www.warp2search.net/modules.php?nam...ticle&sid=17052

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra proponuje wrócić do tematu  

bo r420 moze ma być wymiateczem tak jak  nv 40 ale brak obsługi ps3 napewno mu w tym nie pomoze, co bedzie jak teraz nv przejmie pałeczke króla wydajnosci ??

Uzytkownicy NV beda sie smiali jeszcze bardziej z uzytkownikow ATI ;)

Ale i tak lepiej skolowac kase na projektor :D

PS.

Bloki gierkowskie owned. Na dworze upal, a w chacie mi jeszcze kaloryfety grzeja na maxa (nie idzie zakrecic, a jakby zakrecic to wywali rury w pionie) Mam teraz w pokoju 32 stopnie :( Dodatkowo okna mam od poludnia.... Ide sie schlodzic ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra proponuje wrócić do tematu 

bo r420 moze ma być wymiateczem tak jak  nv 40 ale brak obsługi ps3 napewno mu w tym nie pomoze, co bedzie jak teraz nv przejmie pałeczke króla wydajnosci ??

Wedlug mnie PS2 jest jeszcze niedopracowane w obu przypadkach a u Nvidii w przede wszystkim ! Dlatego moim zdaniem Ati idzie w dobrym kierunku poniewaz ma zamiar jeszcze bardziej ulepszyc swoje i tak juz obecnie zajebiste shadery !!! A nvidia wyjdzie z PS3 i moim zdaniem wtopii - zobaczcie ile jest teraz gier ktore tak naprawde obsluguja w pelni PS2 ?!? Zanim wyjda nowe Ati zdarzy przeanalizowac PS3 Nvidii i wypusci swoje jak zwykle kladace wszystkich na kolana :D

Takie jest moje zdanie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nVidia znowu kręci właśnie przeczytałem że w nv40  tak jak w nv30 poszedł wałek z potokami. nVidia oznajmiła że ma ich 16x1 a teraz dowiedziałem się że może ich również mieć 8x2. Komu wierzyc. A różnica jest znacząca

Też to czytałem. te dodatkowe 8 potoków to będą wirtualnie robione przez vertex shader 3.0.

http://www.theinquirer.net/?article=14878

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PCI-X to troszkę większe PCI stosowane chyba w serwerach. nowe grafy mająbyć na PCI Express x16 - a to kolosalna różnica bo pci-x nie ma połowy przepustowości AGPx4.

Chyba nigdy w życiu nie widziałeś serwera na oczy od wewnątrz.

"Dłuższe PCI" na płytach serwerowych to PCI 64 bitowe i tyle

zwykłe PCI 33 MHz x 4 bajty 132 MB/s max

PCI 64 33 MHz x 8 bajtów 264 MB/s max

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...