wronka Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 A u uriela jakie masz sangi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nive11en Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 A u uriela jakie masz sangi?Sangi? Uriel? Chyba chodzi Ci o Uziela. Sangi to krocce? W takim razie sa to krocce NK12. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronka Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 No fakt,pomyliłem się,ale chodzi o zew rurki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nive11en Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 No fakt,pomyliłem się,ale chodzi o zew rurki?Nie rozumiem, zew rurki? Krocce NK12 i weze 12/15 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 fajnie jak na pierwszy raz :) jesli chcesz sie jeszcze troche pobawic to mozesz wywalic oba koszyki na hdd wyciac w przednim metalowym panelu obudowy dziure pod nagrzewnice , przerobic jej krocce i tam ja wpakowac :) a oba dyski razem z koszykami 5.25 bo widze ze masz 2 miejsca tam wolne i napewno zmiesci ci sie :) UPDATE : albo ja mam jakies zjawy , ale chyba widze u ciebie dziury wokol socketa dokladnie na tej fotce : Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronka Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 JA tesz widze je:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nive11en Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 fajnie jak na pierwszy raz :)Dziekuje! albo ja mam jakies zjawy , ale chyba widze u ciebie dziury wokol socketaJa tez je widze 8) no i co :lol: Leniwy jestem zeby zdjac mobo, i wpakowac tam srubki. jesli chcesz sie jeszcze troche pobawic to mozesz wywalic oba koszyki na hdd wyciac w przednim metalowym panelu obudowy dziure pod nagrzewnice , przerobic jej krocce i tam ja wpakowac :) Raczej nie, koszyki na dyski sa fajne, nie chce sie pozbywac, poza tym musialbym lutowac krocce do nagrzewncy.. - raczej nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwistak Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 UPDATE : albo ja mam jakies zjawy , ale chyba widze u ciebie dziury wokol socketa A ja widze dwie nawet to chyba nie zjawy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nive11en Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Zdecydowalem, ze predzej czy pozniej wrzoce wszystko do srodka budy. Zastanawiam sie teraz nad kupnem nagrzewnicy. Nie chce wydac wiecej niz 250 zlotych. Musi pasowac do przodu, dolu mojej budy. Sa tam dwa koszyki na dyski, pierwszy z dolu planuje wymontowac. Drugiego nie chce wymontowac, awiec Opel Record odpada. Jakie macie propozycje? (zalezy mi na wydajnosci zblizonej do Recorda :D ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2004 ja mam black ice pro i pasuje na dol do budy choc i tak zamontowalem ja pod sufitem ;] limit cenowy spelnia. wydajnosci jeszcze nie znam bo skladanie narazie zostalo wstrzymane, ale po wypowiedziach ludzi z tad i z zagranicy to jest ona bdb. fotki w temacie o moim WC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nive11en Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 ja mam black ice pro i pasuje na dol do budy choc i tak zamontowalem ja pod sufitem ;] limit cenowy spelnia. wydajnosci jeszcze nie znam bo skladanie narazie zostalo wstrzymane, ale po wypowiedziach ludzi z tad i z zagranicy to jest ona bdb. fotki w temacie o moim WC.Dziekuje, ja slyszalem wiele opinii, ze jest dobra, ze jest slaba, itd. Pospiesz sie z tym WC bo chce wiedziec jak wypada Black Ice Pro :wink: . Wyglada na to ze moja lista zakupow w ciagu najblizszego tygodnia to bedzie BIP oraz Papsty 120mm. Moze dwa Papsty zeby jeden dmuchal a drugi wsysal przez BIP'a dla zwiekszonej wydajnosci. Wszystko zalezy od ceny Papstow. Z tego co wiem to shrouda nie trzeba d Black Ice Pro? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 jak dasz dwa wentyle to moze sie utworzyc poduszka w chlodnicy i pogorszysz wydajnosc, bo powietrza do wycigniecia bedzie wiecej niz wtlaczanego, bo powietrze po rozgrzaniu zwieksza swoja objetosc. ja zrezygnowalem z takiego pomyslu. wc mialem wczoraj skladac, ale okazalo sie, ze musze wyminic top w bloku na grafe z racji tego, ze moj efikx jest niewymiaroy i ma rozstaw jak w radku a nie jak w efiksach. top najprawdopodobniej bedzie jutro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nive11en Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 jak dasz dwa wentyle to moze sie utworzyc poduszka w chlodnicy i pogorszysz wydajnoscMozliwe ze kiedy bede mial czas i dwa 120mm wenty to zobaczy jaka bedzie roznica wydajnosci kiedy jesten jeden a kiedy dwa wentyle. Mam jescze pytanko co do szybkozlaczek wtykanych. Jesli uzywam weze 12/15mm to szybkozlaczki musialbym kupic takie http://mcs.pc.pl/sklep.php?id=41 w rozmiarze WT14? (ktore sa kompatybilne z 14/15 wezami wedlug mcs.pc.pl) (czy WT14 byloby kompatybilne z 12/16? A moze i nawet z WT12?, nie mam pojecia, nie mam doswiadczenia z takimi zlaczkami) Jestem pewien ze predzej czy pozniej bede uzywal szybkozlaczki wtykane, bardzo wazny jest dla mnie wyglad - a takie szybkozlaczki swietnie wygladaja. Zeby tylko nie przeciekaly :o Jeszcze jedno, gdzie mozna kupic/zamowic takie szybkozlaczki Camozzi jak najtaniej 8) Wiem, juz jestes doswiadczony w tych sprawach Niemiec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 ja swoje zlaczki kupowalem u dystrybutora na woj. warminsko-mazurskie ;] szybkozlaczki WT12 sa na waz 12-13mm srednicy zewnetrznej a wt14 na waz 14-15 mm srednicy zewnetrznej. co do testu z jednym i 2 wentylami to jak poskaladam swoje wc do kupy to sam sprawdze, bo mam 3 wentyle 12mm ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Wtyk 14 ma te wade, ze trudno jest kupic do niego waz. Sa w sklepach samochodowych takie niebieskie, dosc twarde i nadaja sie dobrze. 12 OD zawsze bedzie przeciekac (nie ma szans na szczelnosc). 16 nawet nie uda Ci sie wlozyc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nive11en Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Gdybym mial wtyki WT14 i chcial sobie zalatwic ClearFlex, to w jakim rozmiarze CF powinien byc? 3/8ID i 5/8 OD czy 1/2 i 3/4 OD? Gdzie moge znalezc ile sie rowna 3/8, 5/8.. itd w milimetrach.. juz sie kompletnie zagobilem w tych rozmiarach. (szukalem w search.. ale slowa kluczowe jakie wymyslalem nic nie daly) Lukas20, jakie to uzywasz krocce, jakiej firmy, skad? I jakie weze? Widze cze camozzi z mcs.pc.pl nie ma takich niebieskich obwodek jak Ty masz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Nive11en > naprawde szukanie nie boli. 1 cal = 25-26mm Jak juz pisalem w innym topicu ClearFlex, Tygon czy Silikon do wtykow sie nie nadaja. ClearFlex 60 jesli bedzie to w rozmiarze 1/2 na 3/4''. Przy URIEL'u mam 3x Sang 16, MOSFET i WELAND to Camozzi 12, ATIRA Camozzi 14. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nive11en Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Czyli Clearflex i Tygon mozna uzywac tylko z choinkami? Czy moze jeszcze z innymi kroccami, jakimi? 3x Sang 16, okej ale co to jest Sang? :oops: Firma czy druga nazwa krocca? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_japko_ Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Nive11en druga nazwa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 SANG-A Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nive11en Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Kurcze, mam problem - mam juz Black Ice Pro oraz Papsta (120x120) 4412/2. Nie wiem jak to wsadzic na spod-dol obudowy. Musialbym wycinac w szkielecie budy wieksza dziure na Papsta. Mam Chieftec medium tower, tam w tej chwili jest miejsce na 80mm wentyl. Wyrzuce dolny koszyk na dyski, nie uzywam go. Ale nie chce ciac obudowy. Co by tu zrobic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bladzio Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 oi chyba nie unikniesz powieszenia otoworu , a czemu sie boisz ciac ?? a wogule przecierz juz to chyba robiles ( wyprowadzenie wezy ... bynajmniej tak mi sie wydaje ... ja bym na twoim mjejscu wyciol taki kwadrat zeby elegancko papst w niego wchodzil i byloby git , takie moje rozwiazanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nive11en Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 oi chyba nie unikniesz powieszenia otoworu , a czemu sie boisz ciac ?? a wogule przecierz juz to chyba robiles ( wyprowadzenie wezy ... bynajmniej tak mi sie wydaje ... ja bym na twoim mjejscu wyciol taki kwadrat zeby elegancko papst w niego wchodzil i byloby git , takie moje rozwiazanieFaktycznie, ale to bylo takie mini ciecie i duzo nie zmienialo. A wyciecie takiego kwadrata, spodowuje ze juz tam nigdy nie bede mogl zalozyc 80mm wiatraka :) Mysle ze zrobie okragly otwor akurat na Papsta i cztery dziury na srubki zeby go przymocowac. Musze sie jeszcze zastanowic jak sie do tego zabrac, w tej chwili nie dysponuje ekwipunkiem do takiej operacji :o Zastanawiam sie czy Black Ice powinien dotykac spodu obudowy (i byc przykrecony do Papsta oprocz tego) czy *wisiec* kilka milimetrow nad spodem przymocowany srubami do Papsta, a Papst przymocowany do obudowy. Sproboje dac BIP jak najnizej, zeby nie blokowal drugiej dziury na 80mm. (obawiam sie ze nawet w najnizszym punkcie nadal bedzie blokowal) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bladzio Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 no to sprawdz przecierz masz juz BIP to przytknij go i sprawdz.... czy bedzie zawadzal ale z tego co sie orientuje to bedzie :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nive11en Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 no to sprawdz przecierz masz juz BIP to przytknij go i sprawdz.... czy bedzie zawadzal ale z tego co sie orientuje to bedzie :/Juz wstepnie sprawdzilem i wychodzi na to ze zawadza miejsce na drugi wiatrak. Jutro bede zdejmowal dolny koszyk (do tego potrzebna wiertarka, a dzisiaj jest swieto), wtedy bede wiedzial na 100%, teraz wiem na 99% - ale jakos trudno mi w to nadal uwierzyc :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 u Cibie to pol biedy z mocowanie tego BIP w budzie a ja u siebie musialbym ciac koszyk, kront i maskownice w budzie i zadecydaowalem, ze BIP moze byc w topie budy i tez sie to sprawdza ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nive11en Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Okej, wlasnie w tej chwili zabieram sie do ciecia przodu budy, juz mam wszystko wymierzone, srubki nakupione, itd. Jakos sie musi udac :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 ja jechalem szlifierka kątowa tez taką dziure w chieftecu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nive11en Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Witam, wreszcie skonczylem (prawie), zajelo mi to wiekszosc dnia. Dziura zrobiona, Papst i BIP sa juz na miejscu. Kilka fotek (kliknij na obrazek, bedzie wieksza wersja w wyzszej jakosci): Tutaj kilka narzedzi :wink: - wiercilem dziury wiertarka robiac kolo, a potem brzeszczotem dziurki polaczylem, wyrzucilem blaszke, na koniec poprawilem pilnikiem (juz mam dosc :o ). Uff.. Moze jeszcze dzis zabiore sie do podlaczania wezy do BIPa. W tej chwili pracuje z tym Papstem wlaczonym na 12V, niezle wieje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 fajnie ci nawet wyszla ta dziura :D koniecznie postaraj sie o jakis filtr powietrza ktore ma wlatywac na chlodnice :? ale malutka ta black ice pro :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...