TomQL Opublikowano 22 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2004 Jeśli podkręcamy grafikę to czy zmiana napięcia VAGP z 1,5v na wyższe da nam coś? Płyta Soltek FRN2-L. Pozdrawiam, Tom. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 22 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2004 Teoretycznie da ale na grafach niekorzystających z dodatkowego zasilania z zasilaczy czli twoj mx440 się zalicza! Robiłem tak na radku. Po podniesieniu z 1,5v (przy max oc gdzie zaczynały pojawiać się artefakty) na 1,6 było ok. Ale to tylko kilka Mhz i wedłóg mnie gra nie warta świeczki. Być może zależy to od grafy ale nie jestem pewien. Pozatym chyba cała grafa bardziej cierpi mimo, że 0.1v to nie tak wiele! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomQL Opublikowano 22 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2004 Dodam, że przy standardowym napięciu (1,5v) grafa prawie się w ogóle nie grzeje... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nuttie Opublikowano 22 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2004 Zmiana napiecia na AGP nic nie daje. Po to sa vmody core i ramow, zeby grafa lepiej sie krecila i byla stabilniejsza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 22 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2004 U mnie podniesienie napięcia na 1.6 dało ok 4Mhz więc to bez sensu! Pozatym inne komponenty mogą niewytrzymać wyższego napięcia! A Vmod robi się po to, żeby podnieść napięcie konkretnych komponentów a nie wszystkiego poprzez AGP. :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2004 nierzomiem jakie komponenty przecierz zmieniaz tylko agp a tam grafa jest Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZTANGIEL Opublikowano 22 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2004 nierzomiem jakie komponenty przecierz zmieniaz tylko agp a tam grafa jest dokładnie ... co to za bełkot o innych komponentach ? zgadzam sie ze vmod to najlepsze rozwiazanie ale skoro po delikatnym podniesieniu napiecia vagp mozemy osiagnac stabilnosc na troszke wyzszych czestotliowosciach to dlaczego niby tego nie robic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomQL Opublikowano 22 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2004 Ok, dzięki za wszelkie odpowiedzi. Mam jeszcze takie pytanko, a mianowicie, czy ma ktoś namiary jak zrobić vmoda na GF 4 Mx440? Pozdrawiam, Tom. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 22 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2004 nierzomiem jakie komponenty przecierz zmieniaz tylko agp a tam grafa jest dokładnie ... co to za bełkot o innych komponentach ? zgadzam sie ze vmod to najlepsze rozwiazanie ale skoro po delikatnym podniesieniu napiecia vagp mozemy osiagnac stabilnosc na troszke wyzszych czestotliowosciach to dlaczego niby tego nie robic. Źle mnie zrozumieliście. Chodzi mi o dodatkowe elementy na grafie czyli jakieś kondensatory, rezystory, cewki, regulatory itp. I one mogą nie wytrzymać. Przecież grafa to nie tylko pamięć i GPU ale i drobne części. :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 Sciemniasz kojak, gdyby podniesienie o 0,1V mialo rozwalac te elementy to sorry :lol: pRzy kreceniu mojego radka zapodawalem nawet 1.8V i jakos latal na tym i leci do dzis zdrowo. Nie popadajmy w przesade piszac takie bzdury, jak myslisz, po co zapodano regulacje napiecia AGP w biosie ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Link_mc Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 Kurdee a da rade zrobić jakieś Vmody na 9800 z herculesa?? na rdzeniu rv35:( bo kurde... że też mi sie zachciało tak szybko kupować karte...:(i wnerwia mnie to bo na grafie mam 38-39* a max rdzen moge 391:( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 Kurdee a da rade zrobić jakieś Vmody na 9800 z herculesa?? na rdzeniu rv35:( bo kurde... że też mi sie zachciało tak szybko kupować karte...:(i wnerwia mnie to bo na grafie mam 38-39* a max rdzen moge 391:( A na standardowym chłodzeniu ile się kręcił ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 Sciemniasz kojak, gdyby podniesienie o 0,1V mialo rozwalac te elementy to sorry :lol: pRzy kreceniu mojego radka zapodawalem nawet 1.8V i jakos latal na tym i leci do dzis zdrowo. Nie popadajmy w przesade piszac takie bzdury, jak myslisz, po co zapodano regulacje napiecia AGP w biosie ?? No nie przesadzaj. Przecież to jest oczywiste, że każde podnoszenie napięcia wpływa na żywotność części w kompie! Samo podkręcanie także. Prosty przykład to ostatni topic kolegi z GF4. Więc nie okłamujmy się, że nie ma skutków ubocznych bo ma! :wink: Może nie teraz ale w przyszłości! :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 no dokladnie, slusznie reed zauwazyl. Skoro podnoszenie napiecia na agp nic nie daje to po co w takim razie w ogole jest ta opcja? Czy ktos moglby to sensownie wytluamczyC? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 Może dla stabilności??? :P :P :P A może dla jakichś fikuśnych kart??? Nie mam pojęcia! :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...