Skocz do zawartości
Pinki

nV PS 2.0 a raczej jego brak - Far Cry

Rekomendowane odpowiedzi

kurde ale ten FarCry ma wymagania, u mnie miejscami przycina ale to raczej z powodu doczytywania rzeczy!

o co chodzi z tymi trybami renderowania? to tam, gdzie w setupie sie ustawia co ma przetwarzac grafike i ja mam na szaro direct3d 9 i nie moge nic zmienic? z ciekawosci wlaczylbym direct3d 8.1 zeby zobaczyc jak to wyglada....

Jakie ma wymagania???????Ta aplikacja ma tak zrypany kod , że gorzej tego już się zrobić chyba nie dało...

No jasne jest tak zrypany ze na FX działa beznadziejnie :lol: .A tak do zeczy na sprzęcie z podpisu gram w demo 1024x768 w full detach+AAx2 i FAx16(tylko cienie wyłaczyłem) i nie zauważyłem zeby coś sie cieło(no a co do grafy to jak zobaczyłem wode to mi szczena opadła :P )

No to lecimy wszyscy do sklepu kupować GEXCUBA R9600Pro. Brawo. Mi się też nie tnie co pisałem w jednym z innych postów (na FX5900XT) w rozdzielczości 1280x1024.Jakbym miał grać w 1024x768 to bym został przy GF3Ti lub max 4Ti i nie zamierzam z tego powodu zamieszczac obrazków tylu LOL itp.Co do zrypanego kodu jest to fakt potwierdzony na wielu polskich i zagranicznych portalach zajmujących się hardware-m.

no niewiem kod zrypany ??? bo brak optymalizacji dla NV ( wlacz ps 2.0 :) zacznie Ci ciac w 800/600 ) ??? gre skonczylem 2 razy zero problemu , super grafika , muzyka , klimat ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja sie nie zgodze ze ta apkiacja ma zrabany kod Wrecz przeciwnie zobzczcie na krajobrazy jakie sa - Woda po prostu arcydzielo az sie chce pojechcac do jakiejs republiki bananowej i zobzczyc, dalej DZUNGLA to jest na prawde las jest duza ilosc listkow i takich detali jakich nie bylo w zadnej grze do tego dodac zaawansowane technologie dzwieku (dopler) i upadania zwlok i inyych przedmiotow gdzie to wszystko dzieje sie z sensem. Tworzy nam to obraz bardzo dobrej gry. A ze nie chodzi dobrze na nv to nie wina chlopakow z cry tek tylko z nv. Ciekawi mnie tylko jedno jak sie poczuja ludzie ktorzy maja juz tego przyslowiowego 5900xt kiedy takich gier bedzi coraz wiecej a ze bedzie to pewne bo przy kilku tytulach to nv moze oplacic developerow ale jak sie zrobi ich coraz wiecej to i nv nie starczy kasy na to.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja również potwierdzę, że gra chodzi bardzo dobrze! Zero problemu. Na moich 512MB bardzo żadko coś doczytuje i praktycznie mi nie tnie przy doczytywaniu! Gra jest świetna. A najciekawsze jest to, że na oficjalnej stronie jest znaczek: Dołączona grafika 8O 8O 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ubisoft to wreszcie firma ktora wydaje gry a nie tylko o tym gada , Doom 3 przekladany juz chyba ze 2 lata jak wyjdzie teraz to nie bedzie zadna rewelacja , HL2 sciemy z kodem ciagle poprawianie czegos , szczucie graczy itd . FC wyszedl i powinnismy sie z tego cieszyc :) jak widzac mozna wydac cos bez sciem opoznien i cos co rozklada konkurencje na lopatki ... to ze nv ma zrypany ps 2.0 to nie jest wina kodu tylko samej NV i ci co maja karty tej firmy powinni sie cieszyc ze zoptymalizowano kod tak zeby chodzil tylko 1.1 ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ubisoft to wreszcie firma ktora wydaje gry a nie tylko o tym gada , Doom 3 przekladany juz chyba ze 2 lata jak wyjdzie teraz to nie bedzie zadna rewelacja , HL2 sciemy z kodem ciagle poprawianie czegos , szczucie graczy itd . FC wyszedl i powinnismy sie z tego cieszyc :) jak widzac mozna wydac cos bez sciem opoznien i cos co rozklada konkurencje na lopatki ... to ze nv ma zrypany ps 2.0 to nie jest wina kodu tylko samej NV i ci co maja karty tej firmy powinni sie cieszyc ze zoptymalizowano kod tak zeby chodzil tylko 1.1 ...

100% racji. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie pozyczyłem dodatkowe 512MB

I teraz już wiem, że do pełnej płynności potrzeba mieć

1GB pamięci na pokładzie, gra przestała się ciąć.

A wszyscy co mówią, że jest spoko z 512MB to mają chyba problemy z oczami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie pozyczyłem dodatkowe 512MB

I teraz już wiem, że do pełnej płynności potrzeba mieć

1GB pamięci na pokładzie, gra przestała się ciąć.

A wszyscy co mówią, że jest spoko z 512MB to mają chyba problemy z oczami.

Ty masz problem z oczami jak ma sie syf w windzie to sie tnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

yasiu przestan obrazac ludzi, ja mam czysty system instalowany trzy dni temu i co tez mam syf? gierka ma po prostu zabojcze wymagania....

Ja nikogo nie obrażam.On napisał że tym co mają 512MB sie nie tnie to mają coś z oczmi, a ja mu tylko odpowiedziałem. Jak bym chciał go obrazić to bym go zwyzywał od lamerów itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zagraj w grę

wejdź do Menadżera zadań Windows

i zobacz w

Pamieć zadeklarowana (KB) Szczyt

bo ja mam ponad 700MB

czyli nie ma bata gierka siedzi też w swp i dlatego się tnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem mówie ci ze wczoraj ściągłem demo (waży 508 MB) i u mnie nie ma problemu, dodam że system był instalowany na czysto bo miałem taki baizel że komp mi sie wyłanczał 3 minuty .A i ja mam pamięc zadeklarowną szczyt 526 (ale teraz patrzyłem na GF2MX400 i wszystko na low).No i jak maszustawioną pamięcwirtualną?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak masz textury w niskiej rozdzielczośći to 512 styknie ale jak grasz 1024x768 i detale na max to 512 jest stanowczo za mało u mnie tez z hdd doczytuje bardzo żadko ale doczytuje, proponuje zebyś zrobił experyment wyłącz pamięć wirtualna i odpal to demo mnie suwak ładowania staje przy 70% a chyba wiadomo dlaczego się tak dzieje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do max pamieci to ja mam po dlugiej grze w FC 1024x768x32 Very High ( woda Ultra ) Anizo4x okolo 740MB!! :D Brakuje mi 256MB ramu :( Ale ogolnie jest ok i nie przeszkadza to w grze :) Tylko czasem na poczatku cos dogra :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak masz textury w niskiej rozdzielczośći to 512 styknie ale jak grasz 1024x768 i detale na max to 512 jest stanowczo za mało u mnie tez z hdd doczytuje bardzo żadko ale doczytuje, proponuje zebyś zrobił experyment wyłącz pamięć wirtualna i odpal to demo mnie suwak ładowania staje przy 70% a chyba wiadomo dlaczego się tak dzieje

Ej czytaj kawałek wyzej na R9600PRO grałem(dzisiaj wylądował w serwisie) w 1024x768 max detale (cienie na low),i nie było problemu nawez po włączeniu AAx2(czasem sie dołądowywuje ale sie tego nie odczuwa).Gra korzysta u mnie z pamieci wirtualnej ale ja mam stały plik wymiany 512/512 MB co za tym idzie windows nie oprznia go do puki nie nagra tych 512MB(jak jest ustawione 0/1024MB to winda będzie kasować dane z pamięci wirtualnej do puki nie osiagnie stanu minimalnego, i może tu jest pies pogrzebany).Jak nie macie tak jak ja mam to zobaczcie moze coś sie zmieni bo u mnie działa wypasik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam wszystko ustawione na HIGH woda na Ultra

nie po to zmieniałem ostatnio kartę żeby grac w niskich detalach...

muszę jeszcze kupić dodatkowo 512MB i będzie OK

trzeba sie już powoli zaczynać przyzwyczajać że 1GB na pokładzie to standard...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurde ale ten FarCry ma wymagania, u mnie miejscami przycina ale to raczej z powodu doczytywania rzeczy!

o co chodzi z tymi trybami renderowania? to tam, gdzie w setupie sie ustawia co ma przetwarzac grafike i ja mam na szaro direct3d 9 i nie moge nic zmienic? z ciekawosci wlaczylbym direct3d 8.1 zeby zobaczyc jak to wyglada....

Jakie ma wymagania???????Ta aplikacja ma tak zrypany kod , że gorzej tego już się zrobić chyba nie dało...

No jasne jest tak zrypany ze na FX działa beznadziejnie :lol: .A tak do zeczy na sprzęcie z podpisu gram w demo 1024x768 w full detach+AAx2 i FAx16(tylko cienie wyłaczyłem) i nie zauważyłem zeby coś sie cieło(no a co do grafy to jak zobaczyłem wode to mi szczena opadła :P )

przed godziną zainstalowałem pełną wersję farcry, (podziękowania dla mojej żony za tę grę).ustawiłem wszystkie funkcje - haj, jak była możliwość to wery i ultra(woda i cienie czycotamjeszcze),a jestem w posiadaniu fx5900xt i gicio.a propos trybów renderowania to jest ich aż 5

default,aprocośtam(nie pamiętam),cold,paradise i cartoon.więc albo można ustawiać to tylko na fx albo nie masz pełnej wersji.

jeszcze sprawa wyświetlanych efektów, wyglądają jak na p.s.2(czytaj jak na rzekomych screenach z radeona)wydaje mi się, że full chodzi lepjej niż demo, choć może to tylko taka sugestia.

pozdrawiam

po krótkim zastanowieniu postanowiłem dopisać, że jesteście śmieszni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no qqrydza ale walnoles Lolkiem ze az milo :D sam mam FiX'a :) i niestety ale w porownaniu z Radkiem jakosc obrazu jest o wiele gorsza - przypomina mi to stare dzieje kompow bez 3DFX-a na ktorych kazdy wie jak grafa wygladala :D Nie ma sie co czarowac P.S2.0 w nvidii od zawsze bylo wirtualne hehe :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeszcze sprawa wyświetlanych efektów, wyglądają jak na p.s.2(czytaj jak na  rzekomych screenach z radeona)wydaje mi się, że full chodzi lepjej niż demo, choć może to tylko taka sugestia.

pozdrawiam

a ty jestes jakim medium chyba bo widzisz rzeczy ktorych niema

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ooooooooooo przepraszam nikogo od lola nie wyzywam tylko sam się tak nazwałeś.nie wiecie co piszecie.napisałem jak jest.żadne tam drzewka nie komponujące się czy co tam innego, żadne p.s.1.1, rury, woda,drzewa wszystko jest na miejscu, nawet obdarte ze skóry wiepsze wiszą w masarni.(na ati może ich nie być, tak jak rekina)-to był tylko taki wic.

wydaje mi się, że niczego tej grze nie brakuje i nie martwię się o nadchodzące tytuły wykorzystujące p.s2.0.

co z gościem który nie mógł zmienić trybu renderowania?może bajki pisał ?Ci co po dwa razy tę grę skończyli też bujali w obłokach?

pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeszcze sprawa wyświetlanych efektów, wyglądają jak na p.s.2(czytaj jak na  rzekomych screenach z radeona)wydaje mi się, że full chodzi lepjej niż demo, choć może to tylko taka sugestia.

pozdrawiam

a ty jestes jakim medium chyba bo widzisz rzeczy ktorych niema

:lol: Dobre :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ooooooooooo przepraszam  nikogo od lola nie wyzywam tylko  sam się tak  nazwałeś.nie wiecie co piszecie.napisałem jak jest.żadne tam drzewka nie komponujące się czy co tam innego, żadne p.s.1.1, rury, woda,drzewa wszystko jest na miejscu, nawet obdarte ze skóry wiepsze wiszą w masarni.(na ati może ich nie być, tak jak rekina)-to był tylko taki wic.

wydaje mi się, że niczego tej grze nie brakuje i nie martwię się o nadchodzące tytuły wykorzystujące p.s2.0.

co z gościem który nie mógł zmienić trybu renderowania?może bajki pisał ?Ci co po dwa razy tę grę skończyli też bujali w obłokach?

pozdrawiam.

Rekin jest na Radku nawet na MX400 jest rekin.Przy emulacji PS 2.0 na FX będziesz miał jakość grafiki okupiona spadkiem wydajności tylko że w Far Cry sie tego nie odczuwa bo ta gra zapycha aż miło nawet na R9600PRO w maxymalnych detalach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...