siwaski Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 (edytowane) Witam.Postanowilem ze upchne woje wodne do srodka obudowy.Jak narazie chyba sie udalo.Jest to jak narazie wersja testowa-sprawdzam czy nie bedzie przeciekow(dlatego w budzie jest tylko spalony epox 8kha:).Swojego expoxa 8rda powinienem odebrac jutro z naprawy wiec w weekend bede mial okazje sprawdzic jaka wydajnosc bedzie mial ten ukladzik.Z GORY PRZEPRASZAM Z BARDZO BARDZO SLABA JAKOSC FOTEK:(((( A wiec lecimy To widok duby z bokowca,jak widac musialem ucieac kosz na dyski poniewaz bez tego zabiegu nie zmiescilaby mi sie chlodnica. A Tutaj z zalozonym boczkiem z plexi(wlasnej roboty) A tutaj widzimy przod z lipna kratka:-} Pojemnik z pompka(jakis aqua cos tam,mam tez mj1100l/h ale drazni mnie jej dzwiek podczas pracy:-/) i miedziana chlodniczka ze szrotu,nie wiem od czego jest.Wlasnie robie sobie shroud na nia. A tu moj bloczek wiercony z zapinka i to wszystko na kabelkach 12. Pozdrawiam i czekam na opinie porady,co zrobic aby osiagnac jak najwieksza wydajnosc(gdzie wiatraki w budzie) uklady przy jak najmniejszym halasie. PS. Jakich temperatur orietacyjnie moge sie spodziewac?? NO i mniej wiecej jak to wyglada teraz:) NO I CHLODNICZKA ZA OKNEM:-P Edytowane 12 Listopada 2005 przez siwas7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 sprobuj zrobic jakiegos shrouda na nagrzewnice i dac jeden wiatrak np : 12x12 , będzie wydajniejszy od tych 2 8x8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwaski Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 Ubiegles mnie bo wlasnie mialem o to zapytac:-) A lepiej zrobic wiatrak w boczku z plexi czy z tylu???Jak mialem w boku obudowy went wiejacy na chipset mobo to temp na procu spadla gdzies 6-8 stopni:-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 chodzilo mi o obudowe na chlodnice z wiatrakiem , ktora ma na celu przepuszczanie powietrza tylko przez nagrzewnice. dodatkowe wentylatory tez mozesz dac np w sciance z plexi albo na dachu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CougaR2 Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 Czy tylko mi zdjęcia się nie wyświetlają :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwaski Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 Kubasik Ta obudowe na chlodnice (shroud)wlasnie wykonuje:-) Powiedzcie czym ladnie wytne dzure w plexie pod wentyl?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 Kubasik Ta obudowe na chlodnice (shroud)wlasnie wykonuje:-) Powiedzcie czym ladnie wytne dzure w plexie pod wentyl?? otwornica , brzeszczot , wyzynarka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 ja wycinalem wiertareczka. otworek przy otworku a potem kamien szlifierski i sie ladnie nierownosci pleksy wytopily. trzeba tylko wiercic powoli i wyciagac wior, bo sie otwory zalepiaja nim. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmo Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 czy pojemnik nie blokuje Ci za duzo PCI ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 czy pojemnik nie blokuje Ci za duzo PCI ??wydaje mi sie ze jest on tak postawiony ze karty rozszezen powinny sie zmiescic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwaski Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 ze zbiornikiem moze byc maly problemik bo na tym starym epoxie co mam wlozonym karta graf(dzis sprzedalem) miesci sie w agp na styk a na pci mam tylko mała siecioweczke wiec looz:-p.A wlasnie shroud juz zrobiony i jutro rano moze dam fotki:) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 mozesz poszukac jakiegos mniejszego pojemnika w jakis supermarketach takie easy-click na zywnosc :D ja bym odwrocil nagrzewnice o 180* tak zeby krocce byly u gory Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichon Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 A fotek najlepiej nie robić pod światło :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...:::Piter:::... Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 No, no :lol: Zapowida się nieżle :lol: Zobaczymy jak skończysz... :lol: Ale buda to mała, ciężko bedzie ci to tam upchnąć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwaski Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Kubasik Te pojemniczki wygladajace jak po śledziach mnie nie zadowalają;) Poszukam cos takiego jak mam tylko ze mniejsze:) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwaski Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 No i jak obiecalem-jak narazie fotki shrouda:-) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwaski Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 I przod budy bez czesci czolowej(na dole wycieta dziura przez ktora ma pier... powietrze:-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 No i jak obiecalem-jak narazie fotki shrouda:-) pozdro kleiles silikonem ?? :? troche upackany :D czym go mocowales do nagrzewnicy ? tez silikonem ? jak sie trzyma ?? widze ze dziura w obudowie jest troche mniejsza niz nagrzewnica , powieksz ja bo bendzie blokowac dostep powietrza . ja bym jeszcze obrocil nagrzewnice 180* zeby krocce byly u gory :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwaski Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 przodu nie moge bardziej wyciac bo zobacz na przedni panel:( Musialbym wywalic wlacznik wiec raczej lipa.Co do odwrocenia to nie widze powodu a kable mam nie za bardzo elastyczne i beda sie lamac idac do gory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 wlacznik mozesz przecierz dac gdzie indziej ? wydaje mi sie ze bardziej moga ci sie teraz zalamywac weze niz w odwrotnej pozycji :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwaski Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 A oto i obiecane fotki i znowu slaba jakosc) Temperatury w idle mam pomiedzy 43-47(przy mocnym zwolnieniu wentylatorow) Photos By Michal Pączek:-) W stresie nie przekraczaja 50-51. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Mi sie zdaje czy te weze sa brazowe? Od czego? (brudna woda?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwaski Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Weze sa juz troche stare:-p Zmienie jak kupie ten srodek do barwienia wody :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Coś zdjęcia nie działają :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Coś zdjęcia nie działają :(Mi działają bez problemu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 BTW ta nagrzewnica pochodzi zgadnij z czego :lol: mam taką samą :D, jest bardzo wydajna bo ma świetną konstrukcje zeberek. Standardowo wyposażanie w taką był ........Stary 200 :lol: Występują wersje z różnymi układami króćców i widze ty masz tą fajną bo moja ma niestety beznadziejne ułożenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[TiLt] Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 na zdjeciu shrouda albo mi sie wydaje albo waz ktory idzie z pojemnika do chlodnicy lekko sie splaszcza.Popraw to bo szkoda tak ograniczac przeplyw przed sama chlodnica ktora sama stawia najwieksze opory. Poza tym calkiem fajnie wyglada, chociaz mnie osobiscie podobal sie ten poprzedni pojemnik (caly niebieski), ten z zolta pokrywka wizualnie gorzej wyglada.Ale to tylko estetyczne wrazenia :) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slaw-KUN Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 IMO upychanie WC wewnątrz ma swoje plusy [ zajmuje mało miejsca na biórku, w kokoju etc.] Sam jestem właścielem takiego rozwiązania. Chociaz ze mam obudowe midiTowerATX z przed 5 lat to udało mi sie to upachać [no poza nagrzewnicą] Wyniki zadowalające mnie [36* 1400mhz@2000mhz 41*stress] A jedyny problem to jest z zpłaszczającymi rurkami [12mm] i nie wim czy to jest wina tych rurek [prawie napewno] czy raczej tego ze mam to upchane tak ciasno [jeśli ktuś użyczy miejsca na serveku to pokaze o co chodzi i jak to wygląda] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwaski Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 sPOKO,DZIEKI ZA ODPOWIEDZI!!! Teraz zamierzam zamontowac wiatrak wciagajacy w boku z plexi oraz zmienic kable na 12 bo teraz sa jakies 8 czy 9(moze10) :-P.Mam nadzieje ze to troche zbije temperaturke:) Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...