Yasiu22 Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 co znaczy, ze musial bym mobo wymienic? no i moja plyta nie obsluguje 512 RAMU?????? DURON 1800 to jest 1.8Ghz? Oplaca sie wymieniac 2.4 GHZ na 1.8??? Eh stary naucz sie że nie patrzy sie na MHz tylko na wydajnośc procesora(czy jak kupujesz grafe to patrzysz na taktowanie GPU i MEM?).I właśnie takie myślenie(im więcej MHz tym lepszy proc) powoduje ze Intel ma zbyt ne ten shit jakim są celki.Ten Durak jest 1800MHz i kopie spokojnie tyłek każdego Celka 2800MHz.A co do mobo widziałeś żeby Durona,Athlon będący na SocketA wchodził na Socket 478?Jak nie wiesz czy sie opłaca zmieniać to przeczytaj testy podane na samym początku. PS Tu masz jeden: http://www.anandtech.com/cpu/showdoc.html?i=1927&p=1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberko Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 co znaczy, ze musial bym mobo wymienic? no i moja plyta nie obsluguje 512 RAMU?????? DURON 1800 to jest 1.8Ghz? Oplaca sie wymieniac 2.4 GHZ na 1.8??? Ręce opadają, zmiana Celerona na procesor AMD pociąga za sobą zmianę MOBO (płyta główna). Reszta na początek może zostać ale jak się wejdzie w OC to nic bardziej nie denerwuje jak jakiś element co powstrzymuje jazdę w górę. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4VeN_pl Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Ech ludzie, co wy tu wyprawiacie? Goście tu napisali , że kupili Celerona a wy do niech text typu GPU, MEM, jakimiś linkami rzucacie nie wiadomo po co.Dla mnie jak ktoś kupuje coś takiego, to jego pojęcie o sprawie wynosi równe 0 i szanse , że moja babcia by kupiła w media markecie lepszy komp są całkiem duże. Do wszystkich fanów Celeronów - nie zadawajcie pytań na temat tego procka - sprzedajcie to jak najszybciej i trzymajcie się od tego z dala. Nie oczekujcie , że za małe pieniążki można mieć super komputer w dodatku wybierając platformę Intela. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelo83 Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 co z was za mooooś......ki każdy kto kupuje cefla wie że to nie sprzęt do grania tylko etap przejściowy do p4 wiec szaaaaaaaaa na temat walki amd z celkiem bo to bez sensu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelo83 Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Ech ludzie, co wy tu wyprawiacie? Goście tu napisali , że kupili Celerona a wy do niech text typu GPU, MEM, jakimiś linkami rzucacie nie wiadomo po co.Dla mnie jak ktoś kupuje coś takiego, to jego pojęcie o sprawie wynosi równe 0 i szanse , że moja babcia by kupiła w media markecie lepszy komp są całkiem duże. Do wszystkich fanów Celeronów - nie zadawajcie pytań na temat tego procka - sprzedajcie to jak najszybciej i trzymajcie się od tego z dala. Nie oczekujcie , że za małe pieniążki można mieć super komputer w dodatku wybierając platformę Intela. a ty dziobaj swoje mądrości na forum amd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yasiu22 Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 co z was za mooooś......ki każdy kto kupuje cefla wie że to nie sprzęt do grania tylko etap przejściowy do p4 wiec szaaaaaaaaa na temat walki amd z celkiem bo to bez sensu E to fajnie masz jak kupujesz Celka tylko po to żeby sie potem przesiasc na P4.Przecież to wyzucenie kasy w błoto i nie lepiej posiedzieć na starym konfigu jeszcze z 3 miechy i dostukać do P4 :? . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loom Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Mam wrazenie ze niektorzy z Was pogubili sie w strategii marketingowej Intela i roli jka ma spelniac Celeron .Jest cos takiego jak segmentacja rynku i Intel nie moze pozwolic sobie na to by Celeron byl tak samo wydajny jak pelny P4 i co sie wiaze z tym z AXP. Po drugie Intel oferuje gwarancje stabilnosci i bezpieczenstwa danych. Moze w zastosowaniach domowych nie jest to czynnik decydujacy ale w duzych korporacjach troche inaczej podchodzi sie do tego zagadnienia.Naprzwde duze firmy czy w ktorych wazny jest czas pomimo tego ze np taki duron jest szybszy i tanszy wybieraja Celerona.Paradoks ?Tam naprawde umieja liczyc pieniadze i znaja sie na sprzecie .I nikt nie kupi tam duzej liczby komputerow opartych na procesorach AMD.Bo komputery te maja caly czas niezawodnie dzialac a niestety statystyki mowia o wielokrotnie wiekszej zawodnosci procesorow AMD.Po prostu AMD robi procesory sluzace do zabawy a Intel do pracy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelo83 Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 co z was za mooooś......ki każdy kto kupuje cefla wie że to nie sprzęt do grania tylko etap przejściowy do p4 wiec szaaaaaaaaa na temat walki amd z celkiem bo to bez sensu E to fajnie masz jak kupujesz Celka tylko po to żeby sie potem przesiasc na P4.Przecież to wyzucenie kasy w błoto i nie lepiej posiedzieć na starym konfigu jeszcze z 3 miechy i dostukać do P4 :? . taaaaaaaa stary config p2 350mhz zajebioszka, weź tego swojego kompa i módl się do niego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberko Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Stawianie sprawy, że na początek złoży się tańszy zestaw Intela na Celeronie to takie małe wpuszczanie klientów w kanał, bo jaki P4 potaniał do wartości 500zł a jak już wyglądało, że szczęście łapane było za kolana to Intel wycofywał dany procesor z produkcji jak nawet z dystrybucji. Często systemy z Celiną były opierane na tańszych płytach gdzie wstawiony P4 jechał na pół gwizdka. Zbytnio bym się nie przejmował tekstami, że komp na Celinie jest do du.p...., ale też trzeba ważyć słowa i twierdzić, że z jakiś wyssanych z palca powodów Athlony i nowe Durony to szmelc, może dla kogoś i jest ale jaka jazda jest na Athlonie 2500+@3200+ za 380 zł to nie jednemu z P4 za 800 szczena by się wywichła. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yasiu22 Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 co z was za mooooś......ki każdy kto kupuje cefla wie że to nie sprzęt do grania tylko etap przejściowy do p4 wiec szaaaaaaaaa na temat walki amd z celkiem bo to bez sensu E to fajnie masz jak kupujesz Celka tylko po to żeby sie potem przesiasc na P4.Przecież to wyzucenie kasy w błoto i nie lepiej posiedzieć na starym konfigu jeszcze z 3 miechy i dostukać do P4 :? . taaaaaaaa stary config p2 350mhz zajebioszka, weź tego swojego kompa i módl się do niego A co ty sie modlisz :lol: bo ja nie.Dla mnie kupowanie celka po to żeby sie w niedalekiej przyszłosci przesiaśc na P4 to strata kasy.Takie jest moje zdanie i kropa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaaa Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Mam wrazenie ze niektorzy z Was pogubili sie w strategii marketingowej Intela i roli jka ma spelniac Celeron .Jest cos takiego jak segmentacja rynku i Intel nie moze pozwolic sobie na to by Celeron byl tak samo wydajny jak pelny P4 i co sie wiaze z tym z AXP. Po drugie Intel oferuje gwarancje stabilnosci i bezpieczenstwa danych. Moze w zastosowaniach domowych nie jest to czynnik decydujacy ale w duzych korporacjach troche inaczej podchodzi sie do tego zagadnienia.Naprzwde duze firmy czy w ktorych wazny jest czas pomimo tego ze np taki duron jest szybszy i tanszy wybieraja Celerona.Paradoks ?Tam naprawde umieja liczyc pieniadze i znaja sie na sprzecie .I nikt nie kupi tam duzej liczby komputerow opartych na procesorach AMD.Bo komputery te maja caly czas niezawodnie dzialac a niestety statystyki mowia o wielokrotnie wiekszej zawodnosci procesorow AMD.Po prostu AMD robi procesory sluzace do zabawy a Intel do pracy. po 1 to ty idz do domu z tymi swoimi teoriami z tylka po 2 w 'duzych korporacjach' jesli nawet sa p4 a nie celiny po 3 jaka stabilnosc i bezpieczenstwo danych oferuje celina przeciez ten proc wiesza sie z otwartymi co najmniej 3 aplikacjami Tam naprawde umieja liczyc pieniadze i znaja sie na sprzeciegdyby bylo tak jak mowisz to wszyscy by jechali na amd ale nie lepiej powiedziec ze axp jest niestabilny i sie spali jak wiatraczek wysiadzie albo bedzie sie wieszal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaaa Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 a w ogole po co jest tu jeszcze ten temat ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celek15 Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 blaaa widze ze jestes tak prosty jak twoia ksywa moze pierwsze Celeron wiesza sie z 3 aplikacjami ale napewno nie te nowe wersje weź ty się człowieku zastanów zanim coś napiszesz. A pozatym juz nie musisz tak uporczywie pokazywac jak bardzo nie trawisz Celerona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Pfuuuf... odznaczam sledzenie tego tematu. Szkoda zdrowia :/ Od zawsze tak wlasnie wygladaja dyskusje z: -biednymi (ewentualnie biedniejszymi od nas) -glupimi (...glupszymi od nas) -niedouczonymi w pewnym obszarze tematycznym Wezmie Cie taki (vide 15letnicelek, 21letni (o zgrozo!!! :/) pawelo i ktos tam jeszcze) przekrzyczy i zapluje bo argumentow na poparcie swojej tezy (czyt. ze celeron to procesor, a nie ladnie marketingowo opakowana kupa gowna) niestety BRAK. Tak wiec apeluje to bardziej zaawansowanych userow- zostawmy tych panow (chlopcow) ze swoimi problemami, a temat niech popadnie w zapomnienie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Pfuuuf... odznaczam sledzenie tego tematu. Szkoda zdrowia :/ Od zawsze tak wlasnie wygladaja dyskusje z: -biednymi (ewentualnie biedniejszymi od nas) -glupimi (...glupszymi od nas) -niedouczonymi w pewnym obszarze tematycznym Wezmie Cie taki (vide 15letnicelek, 21letni (o zgrozo!!! :/) pawelo i ktos tam jeszcze) przekrzyczy i zapluje bo argumentow na poparcie swojej tezy (czyt. ze celeron to procesor, a nie ladnie marketingowo opakowana kupa gowna) niestety BRAK. Tak wiec apeluje to bardziej zaawansowanych userow- zostawmy tych panow (chlopcow) ze swoimi problemami, a temat niech popadnie w zapomnienie. nom zostawmy ich :) ale wczesniej zaproponuje jescze procesor VIA C3 :) tez procesor :) i filmy chodza na nim :) i gry :) lol :lol: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelc Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 panowie co tu robią sami AMD-ekowce przecież jest to dzial intel :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4VeN_pl Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Ech ludzie, co wy tu wyprawiacie? Goście tu napisali , że kupili Celerona a wy do niech text typu GPU, MEM, jakimiś linkami rzucacie nie wiadomo po co.Dla mnie jak ktoś kupuje coś takiego, to jego pojęcie o sprawie wynosi równe 0 i szanse , że moja babcia by kupiła w media markecie lepszy komp są całkiem duże. Do wszystkich fanów Celeronów - nie zadawajcie pytań na temat tego procka - sprzedajcie to jak najszybciej i trzymajcie się od tego z dala. Nie oczekujcie , że za małe pieniążki można mieć super komputer w dodatku wybierając platformę Intela. a ty dziobaj swoje mądrości na forum amd Lolku nie od Ciebie ja nauki będe pobierał.Masz fajnego celka który chodzi jak duron 1400 max i nie wiem co tu komu chcesz wmówić, ale popełniłeś głupi błąd i teraz nie możesz się do tego przyznać i chcesz, aby inni brneli w to bagno.Tak trzymać, będą z Ciebie ludzie, ech..... :(( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4VeN_pl Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 panowie co tu robią sami AMD-ekowce przecież jest to dzial intel :wink: Szerzymy akcje - "Uświadom mnie tato" :PPP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yasiu22 Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 panowie co tu robią sami AMD-ekowce przecież jest to dzial intel :wink: Szerzymy akcje - "Uświadom mnie tato" :PPP Dokładnie :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celek15 Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 A teraz takie pytanie do posiadaczy procesorow firmy AMD ktory z was posiadal Intela Celerona ale nie Celerona 700 Mhz z kata graficzna 32 mb i jakas tam badziewną plyta glowna ale Celerona przynajmniej 2.2 Ghz z grafika 128 mb 128 bit ze stabilna plyta glowna ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 A teraz takie pytanie do posiadaczy procesorow firmy AMD ktory z was posiadal Intela Celerona ale nie Celerona 700 Mhz z kata graficzna 32 mb i jakas tam badziewną plyta glowna ale Celerona przynajmniej 2.2 Ghz z grafika 128 mb 128 bit ze stabilna plyta glowna ? :lol: :lol: :lol: ten celek 2,2GHz ot moze sie równac moze z PIII 1GHz :lol: pewnie nawet o tymj neiwesz bo nie miales PIII :lol: to był procesor !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4VeN_pl Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 A teraz takie pytanie do posiadaczy procesorow firmy AMD ktory z was posiadal Intela Celerona ale nie Celerona 700 Mhz z kata graficzna 32 mb i jakas tam badziewną plyta glowna ale Celerona przynajmniej 2.2 Ghz z grafika 128 mb 128 bit ze stabilna plyta glowna ? Nie, my zawsze byliśmy mądrzy. Siedziałem ostatnio na kompie kumpeli , celek 2,4, radek 9200 64MB 128bit, 512 ddr 400.Co mogę powiedzieć - na kompie, do którego net nie był podpięty nowo zaistalowana winda chodziła jakby chciała a nie mogła.Gier to sie bałem nawet instalować.Weźcie wy ludzi może zejdzcie na ziemie.Odpalcie sobie 3dsmarki i inne smarki i tam macie czarno na białym co to patrafi, a raczej czego nie potrafi.Litości!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 To ja sie zglosze (wbrew wczesniejszym zapowiedziom o niezagladaniu do tego topica smiechu ;]). W domu mamy 4 komputery z czego tylko moj jest PBY AMD. Reszta to notebook z P4 2.o GHz i mobility radeon 9600, desktop z P4 1.7 GHz i radeonem 8500 i kolejny notebook z pIII500 + jakas zintegrowana grafika. Jak widac same PBY intel wiec moje opinie sa hmmm... empiryczne nie fanatyczne ;] . W przeciwienstwie do zwolennikow celerona. Ale, ale ja tu sie rozpisuje, a zdaje sie, ze celek15 ma jakies pytanie do mnie? Slucham/ czytam. lol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yasiu22 Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 A teraz takie pytanie do posiadaczy procesorow firmy AMD ktory z was posiadal Intela Celerona ale nie Celerona 700 Mhz z kata graficzna 32 mb i jakas tam badziewną plyta glowna ale Celerona przynajmniej 2.2 Ghz z grafika 128 mb 128 bit ze stabilna plyta glowna ? Mój kumpel kupił sobie "promocyjny zestaw" z Celkiem 2.4+GF4MX440+256MB..Jak mu instalowałem winde to mnie krew zalewała a gry mu tak chodzą że szkoda gadać do tego sie nieżle grzeje(nie wiem co ma założone bo ma plomby na budzie) i w stresie ma 64'C 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celek15 Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 R4VeN_pl teraz to mnie dobiles ja przed tym Celkiem mialem AMD K6 450 Mhz i jakos gry chodzily nawet te nowsze fakt ciely sie alle chodzily więc watpie aby Celeron nie odpalil gier. draak_2002 eee ja pytanie do Ciebie jakie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 R4VeN_pl teraz to mnie dobiles ja przed tym Celkiem mialem AMD K6 450 Mhz i jakos gry chodzily nawet te nowsze fakt ciely sie alle chodzily więc watpie aby Celeron nie odpalil gier. draak_2002 eee ja pytanie do Ciebie jakie ?? sa pewne sprawy ktore sie nawet fizjonomom nie sniły :) ze wzg na okrojonosc celka itrafjajace sie wady konstrukcyjne sa gry które nigdy na celeronie wcale sie nie uruchomją spotkalem sie z 2,3grami i gdzies nawet o tym czytalem chyab cso tiger woods 2003 przewalał z tego co pamietam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Mam wrazenie ze niektorzy z Was pogubili sie w strategii marketingowej Intela i roli jka ma spelniac Celeron .Jest cos takiego jak segmentacja rynku i Intel nie moze pozwolic sobie na to by Celeron byl tak samo wydajny jak pelny P4 i co sie wiaze z tym z AXP. Po drugie Intel oferuje gwarancje stabilnosci i bezpieczenstwa danych. Moze w zastosowaniach domowych nie jest to czynnik decydujacy ale w duzych korporacjach troche inaczej podchodzi sie do tego zagadnienia.Naprzwde duze firmy czy w ktorych wazny jest czas pomimo tego ze np taki duron jest szybszy i tanszy wybieraja Celerona.Paradoks ?Tam naprawde umieja liczyc pieniadze i znaja sie na sprzecie .I nikt nie kupi tam duzej liczby komputerow opartych na procesorach AMD.Bo komputery te maja caly czas niezawodnie dzialac a niestety statystyki mowia o wielokrotnie wiekszej zawodnosci procesorow AMD.Po prostu AMD robi procesory sluzace do zabawy a Intel do pracy. po 1 to ty idz do domu z tymi swoimi teoriami z tylka po 2 w 'duzych korporacjach' jesli nawet sa p4 a nie celiny po 3 jaka stabilnosc i bezpieczenstwo danych oferuje celina przeciez ten proc wiesza sie z otwartymi co najmniej 3 aplikacjami Tam naprawde umieja liczyc pieniadze i znaja sie na sprzeciegdyby bylo tak jak mowisz to wszyscy by jechali na amd ale nie lepiej powiedziec ze axp jest niestabilny i sie spali jak wiatraczek wysiadzie albo bedzie sie wieszal po czesci sie z Toba zgadzam blaa chcialem tylko dodac ze to ze w jakis firmach czy wielkich korporacjach wiekrzosc kompow jedize na Intelu to wcale nie znaczy ze te procki sa owiele leprze, a Amd "do zabawy", tylko w gre wchodza pieniadze, korzystniejsze umowy, support.... Intel ma owiele mocniejsza pozycje na rynku ii jest "od zawsze". A te argumeny przeciw amd co do awaryjnosci sa smieszne wrecz.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 A teraz takie pytanie do posiadaczy procesorow firmy AMD ktory z was posiadal Intela Celerona ale nie Celerona 700 Mhz z kata graficzna 32 mb i jakas tam badziewną plyta glowna ale Celerona przynajmniej 2.2 Ghz z grafika 128 mb 128 bit ze stabilna plyta glowna ? A takie celku... Ja jestem posiadaczem procesora firmy AMD + 3 innych komputerow na intelu. Zakladajac, ze P4 1.7 (wilma niestety :/) = ~ celeron 2.4 GHz to masz odpowiedz. Szukales takiego usera i bach!! znalazl sie ;] Chyba, ze ten twoj post to klasyczne wrecz pytanie retoryczne :roll: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberko Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 panowie co tu robią sami AMD-ekowce przecież jest to dzial intel :wink: W pracy mam dostęp do 3 Celeronów 1700, 2000, 2400 oraz do PII 450 i P166 dlatego w domu mam AMD najlepszy numer jest na Celinie 1700 gdzie w tle pracuje pakiet Nortona i Office 2002 jak popatrzę na katusze tych ludzi co muszą na tym pracować, byle dokument wgrywa się 30 s i nie wiem czy to wina CPU czy złych ustawień. Inna sprawa Celeron 2000 w tle pakiet MKS Virus ja na dokumęcie Worda 100 stron prawie same tabele, musiałem wyłączyć dwa programy z pakietu MKS bo reakcja na moje działanie trwała około 10 s. A pracując na Celinach z tymi antywirusamy oraz na PII 450 nie widzę prawie żadnej różnicy (może tyle, że na tym PII pracuje 1 osoba co zna się na tym). Stabilność tych systemów jest tak dobra jak dobrzy są pracownicy co je obsługują, jeden nawet z zablokowanego menu IE zgubił wszystkie ikony i paski. Niektóre kompy chodzą miesiącami bez padów a inne wieszają się co kilka godzin odnosząc to do moich podkręconych AMD to kompy te są prawie wzorem doskonałości sprzętowo-systemowej. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juni Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 No to właśnie był młj błąd..... Kupowałem kompa to nie zainteresowałem się tym na poważnie tylko to była super oferta prawie rok temu. Teraz nie popełnił bym tego samego błędu, nie chce widzieć celerona na oczy........ :) Ile mniej wiecej kosztowala by mnie zmiana na tego Durona? Zalozmy ze sprzedam mojego celka na allegro za 200 zlotych i zalozmy ze ta plyte glowna za 100 zlotych. To 300 mam i ile ten Duron 1800 z ta plyta? Dzieki za zainteresowanie i pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...