Skocz do zawartości
Torwald

WC czy nie WC, oto jest pytanie...

Rekomendowane odpowiedzi

Dobra...

Nagrzewnice mam juz wstepnie zalatwiona...

Teraz mysle nad zbiornikiem wyrownawczo/odpowietrzajacym ktory zmiesci sie do jednej zatoki 5.25" (taki jak z DD)

Ma ktos moze taki zbiornik i moglby mi podac wymiary i grubosc plexy ? (ogolnie rzecz biorac - zwymiarowac go)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do zawartego w topicku :)... Ja wc mialem jak jeszcze raczkowalo - cieszylem sie jak dziecko :) - home made prawie jak cpc... ale to naprawde wciaga i przynosi ogramna satysfakcje... utopilem plyte i grafe (potem jeszcze proc i zasilacz poszedl sie walic przy probie reanimacji plyty)... jednak juz kompletuje kolejne wc i jakos nie moge przestac... - czy warto to raczej indywidualna sprawa ale jezeli nigdy go nie miales to ja bym odradzal :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm ja sie tak zastanawiam, ktora z opcji bedzie latwiejsza i bardziej pouczajaca? Czy montowanie wc z niezatapialna pompka czy tez z zatapialna. Ja bym obstawial ta 2 opcje, chociazby po to by zobaczyc jak to wszystko dziala a potem kombinowac, zeby bylo mniejsze. Pomijajac fakt, ze trzeba wlozyc troche pracy w zbiorniczek w ktorym pompka siedzi. Co o tym sadzicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fireblade3 - fakt, nigdy nie mialem WC, ale jak nie sprawdze jak to jest to nie bede wiedzial jak to jest :P

Najbardziej boje sie wszelkiego rodzaju przeciekow, bo jak nie daj boze cos mi pocieknie i szlag trafi mi sprzet...makabra...

A komp jest mi potrzebny na studiach wiec ciagle sie zastanawiam czy warto...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fireblade3 - fakt, nigdy nie mialem WC, ale jak nie sprawdze jak to jest to nie bede wiedzial jak to jest :P

Najbardziej boje sie wszelkiego rodzaju przeciekow, bo jak nie daj boze cos mi pocieknie i szlag trafi mi sprzet...makabra...

A komp jest mi potrzebny na studiach wiec ciagle sie zastanawiam czy warto...

jesli wszystko dobrze poskladasz to nie ma prawa cieknąc , chyba ze wada sprzetowa (blok etc) ale takie awarie to bardzo zadko sie zdazają

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi