Pr0^^ | LoleX* Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Witam! Znalazłem pewną stronę, którą można porównać do "testu hakerskiego" :D Naszym zadaniem jest wyszukanie wśród kodu źródłowego strony hasła do następnego levelu. Zastrzegam, ze zabawa zaczyna się od ok. 4-5 levelu gdzie w gre wchodzi.... kalkulator .. :D Oto tink: http://scifi.pages.at/hackits/ Pozdro! Piszcie jak wam poszło :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzi Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Rozumiem ze strona: http://scifi.pages.at/hackits/hackitone.htm to juz pierwszy level i trzeba go zlamac? Czyli ze jak pyta o haslo a potem mam access denied to wlasnie to mam obejsc? Czy moze poprostu nie moge wejsc w opis pierwszego zadania bo np nie mam zalozonego uzytkownika? No dobra, juz wiem :D Faktycznie proste... :twisted: Levelu 3 juz nie przejde, w koncu tylko programista jestem :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 ech, kolejny zbior js/html/java/flash'y do lamania :) juz mi sie nie kce ;] pierwszy chyba byl try2hack.nl czy jakos tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexter_oa Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 masz to obejsc... banał :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 level 8 na razie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NetWalker Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Nom ja też na ósmym. Tutaj chyba trzeba poszukać po prostu nazwy linka ? Tylko gdzie ? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NetWalker Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Nom to było proste LOL :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Level 3 narazie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 ech, kolejny zbior js/html/java/flash'y do lamania :) juz mi sie nie kce ;] pierwszy chyba byl try2hack.nl czy jakos tak. Racja, try2hack byl chyba pierwszy... Ale mi to sie znudzilo... Po rozpakowywaniu flashow doszedlem do wniosku ze sie nie oplaca i level dalej sie zatrzymałem, byla to bodajze java i 5 level - nudy :D [EDIT] imho try2hack było trudniejsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phil Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 stare, jest jescze: http://www.try2hack.nl/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NetWalker Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 nom try2hack było dużoo trudniejsze :) ja doszedłem do poziomu bodajże 8 i tam już była jazdaa - nom nie chciało mi sie tego rozwiązywać :] A tu jestem juz na 12 levelu (owy kalkulator) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Ja still 10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 10 jest banalny ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajgon Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Po 15 minutach zabawy jestem na 10 levelu - chwilowo dam sobie narazie spokoj, potem powalcze z tym postulatem ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NetWalker Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 troche to monotonne ... W Try2Hack co level była jakaś innowacja w postaci czegoś całkiem nowego. Nieźle trzeba było kombinować. Potem to trzeba było nawet dziury w programach znajdywać ;d A tutaj ... rządzi JavaScript. Level 14 suxx. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Nie java tylko java script. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NetWalker Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Nom głównie JavaScript masz racje :] Choć Java też jest (w jakimś tam levelu jest applet :]) btw hyh nie chce mi sie robić levelu 14 - może jutro sie tym pobawie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajgon Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 11 bylo fajne ;) Najpierw spodobalo mi sie zabezpieczenie, jak probowalem na chama wpisac adres ("no dobra, jesli uczciwie wpisales kody, to teraz.... ;]"), pozniej jak juz rozszyfrowalem haslo i dalem calculate ;] Leee... w 13 zaczynaja sie juz jakies aplety - to ja podziekuje, nie mam narzedzi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 No utknąłem na 10 :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Eeee... Stare to. I nudne w dodatku - 6 level mam i dalej mi sie nie chce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 14 jest fajny ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 O co chodzi w 10 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś się na priv to dostaniesz hinta ;] Ale jazdy były na 15 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajgon Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 W 13 trzeba sie bawic w jakas dekompilacje, czy mozna to zrobic "recznie" ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Jeśli to był ten z javą to trzeba zdekompilować. Buech... za cholerę nie mogę dojść co to za szyfr w 16... na początku wydawało mi się, że jakaś pochodna rot13 z dodatkami ale raczej nie. Ma ktoś jakieś hinty? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 nie jest to trudne, ale upierdliwe. po rzucie okiem na kod 14 zabezpieczenia stwierdzam ze to juz beer-time. odpuszczam, az tak mi sie nie nudzi... :D a swoja droga caly ten "wlam" to pikus przy http://quiz.ngsec.biz:8080/ tutaj trzeba czegos wiecej niz tylko w zrodle haslo sprawdzic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIR Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 eeee... jak zlamac trzecie haslo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 eeee... jak zlamac trzecie haslo? hym, jesli z tym sobie nie radzisz, to reszta tez ci nie pojdzie, ale podpowiem: Eingabe==d1 (gdzie Eingabe to to co wprowadzasz w oknie promptu, co to jest d1 sam poszukaj) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIR Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Do tego to doszedlem :) tylko wlasnie nie wiem co to jest d1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 a pisze w okolicach d1 cos o linku ?? moze cos o jego jakiejs wlasciwosci ?? a jesli wciaz nie lapiesz to pomysl jeszcze raz jesli jednak dalej nie wychodzi to na pw zapraszam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...