_Vip_ Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 no to moje WC rev.3 skonczone :twisted: CPU : CFD Uriel rev2 NB : CFD Weland GPU : Proxima z bloki.pl Pompa : Hydor Seltz L30 II glowni bohaterowie : Mysle ,ze nie musze komentowac kazdej foty,bo chyba wiecie co i jak :wink: ,a w razie watpliwosci zawsze mozecie spytac :D Powiem tylko ,ze na jednym ze zdjec widac sledzia z wyprowadzonymi punktami pomiaru VDD z MoBo,co bardzo ulatwia zycie :wink: oto owe punkty a tu juz pomiar bezposrednio z MoBo (VDD 1.9V) no i chlodzonko :twisted: No i to tyle :wink: Jestem cholernie zadowolony z tego sprzetu,jest wydajniej niz wczesniejszy konfig za sprawa lepszej pompy ,ktora nie ogrzewa juz wody w tak znaczny sposob no i jest ciszej za sprawa wywalenia wentyli z NB i GPU.Na chlodnicy siedza dwa wentyle SILENCE,ktore sa zasilane poprzez Hardcano 10 i caly czas pracuja na 7V co czyni je praktycznie nieslyszalnymi Grafy jeszcze nie krecilem,ale jak bedzie mi sie kiedys nudzilo to sie pobawie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 bardzo ładnie :) super komponenty :D jedyne co mi przeszkadza to te kolanka i cybanty na nich :? zamiast cybantow moglbys zastosowac klej np: cyjanoakryl :D nie ma szans zeby puscilo a wyglad lepszy :D ja mam prawie tak samo połączony zestaw jak ty i 0 kolanek :D (mozesz tutaj sobie zobaczyc http://zabrze.net.pl/tatarkiewicza/migdal/Rev5.1/ tylko sie nie przestrasz bo to faza przejsciowa :D - czekam na rezerwuar 5.25 ) Vip naprawde dobra robota? a jak osiągi temperaturowe tego układu ?? oczywiscie z przymrozeniem oka bo jak tu wierzyc czujnikom :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Hehe, mam taka samą myszkę, płytę i wskaźnik cyfrowy :D Jak ty wyjmujesz grafikę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nive11en Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Wow, wizualnie bardzo mi sie podoba! Te miedziane rurki, pasuja do koloru mobo i przezroczystych blokow, wszystko wyglada jednolicie i schludnie (przynajmniej ze zdjec). Miodzio! Jakie waz uzywasz? Zwykly przezroczysty igielitowy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Th0m4S Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 bardzo ladnie :D podziwniam cie za domiezanie odleglosci zeby zlutowac te kolanka i rurki roboty musialo byc sopro ale widac ze sie oplacilo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 kolanka musialy byc,bo inaczej lamaly by sie weze.Przy dolocie sa stosowane 45',niestety 12mm byly tylko 90' wiec bralem co bylo :D Z cybantow nie zrezygnuje bo nie chce pewnego dnia stracic calego sprzetu na skutek powodzi :wink: ,do szybkozlaczek niemam przekonania Co do temperatur...czujnik abitowy czyli o kont doopy roztrzas : idle 45'C stress 48-49'C Weze to zwykle igielitowki,a kolanka nie sa lutowane tylko klejone kropelka i uszczelnione silikonem :D ,trzyma rewelacyjnie Tonic,nie wyjmuje grafy,a jak juz musze to razem z pojemnikiem :wink: .Przeca cala maszyna ma byc mobilna,a nie komponenty :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 nic dodac nic ujac piekna robota jak zwykle zreszta. Wszystko dopiete na ostatni gooziczek :!: Gód dżob!! Tylko wiesz co masz zrobic marker i -->> red diode@black :lol: bo daje po oczach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Szkoda troche Welanda na NB, pewnie lepiej spiswyalby sie na GPU :) Jak napisal juz Kubasik warto zastapic cybanty. Pompka nie daje az tak duzego cisnienia, zeby taki waz przeciekal. Jesli masz weze 12/16 to powinno sie stosowac ksztaltki 15mm (kolanka i tak w srodku sie zwezaja do 13mm, a poza tym waz nalozony na takie kolanko jest na tyle ciasny, ze nie ma szans puscic wody). Brak 2x45 to juz grzesz powszedni :/ Rozumiem, ze czasami sie nie da, ale tutaj pare 90-tek mozna wyeliminowac. Bardzo dobrze, ze umiesliles rezerwuar przed wlotem do pompki - ma to dosc duzy wplyw na przeplyw. Jak masz zamocowane te wiatraki i shrouda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jelen Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 hehe spoko Vip ale jestes kolejną osbą która montuje masakryczne ilości kolanek... bez których można sie spokojnie obejść... ,nie rozumiem was kolankowcy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 wentylatory sa bezposrednio przykrecone do topu budy. miedzy lada a wentylatorami jest ok 1-1.5cm i jest tam tak ciasno ze za shroud robi cala buda :wink: Nagrzewnica wchodzi doslownie na milimetry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 jak dla mnie fajna konstrukcja i chwali ci sie :wink: jednak powiedziec ze mi sie podoba nie moge bo wlasnie jakos te kolanka mnie odrazaja :| buda jest na tyle wysoka/szeroka ze mozna w nia upchnac prawie kazde polaczenie :E ( wiem po sobie bo upycham wszystko do midi ATX ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 jak dla mnie fajna konstrukcja i chwali ci sie :wink: jednak powiedziec ze mi sie podoba nie moge bo wlasnie jakos te kolanka mnie odrazaja :| buda jest na tyle wysoka/szeroka ze mozna w nia upchnac prawie kazde polaczenie :E ( wiem po sobie bo upycham wszystko do midi ATX ) widzisz ale upchanie a upchanie to jest roznica jesli dajesz kolanka nie masz takiej plataniny wezow w budzie a to juz bardzo brzydko wyglada i jest bardzo niepraktyczne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 jak dla mnie fajna konstrukcja i chwali ci sie :wink: jednak powiedziec ze mi sie podoba nie moge bo wlasnie jakos te kolanka mnie odrazaja :| buda jest na tyle wysoka/szeroka ze mozna w nia upchnac prawie kazde polaczenie :E ( wiem po sobie bo upycham wszystko do midi ATX ) ale wlasnie chodzilo oto zeby nie bylo plataniny bezwladnych,dyndajacych i walajacych sie wezy.Z kolankami wszystko jest IMO bardzo estetyczne i praktyczne zarazem.Labirynty wezy to nie na moj gust Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronka Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 bardzo ładnie :) super komponenty :D jedyne co mi przeszkadza to te kolanka i cybanty na nich :? zamiast cybantow moglbys zastosowac klej np: cyjanoakryl :D nie ma szans zeby puscilo a wyglad lepszy :D ja mam prawie tak samo połączony zestaw jak ty i 0 kolanek :D (mozesz tutaj sobie zobaczyc http://zabrze.net.pl/tatarkiewicza/migdal/Rev5.1/ tylko sie nie przestrasz bo to faza przejsciowa :D - czekam na rezerwuar 5.25 ) Vip naprawde dobra robota? a jak osiągi temperaturowe tego układu ?? oczywiscie z przymrozeniem oka bo jak tu wierzyc czujnikom :D A ty co to za buda chiftec midi tower? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Lukas20, mam pytanie Jeśli mamy układ otwarty (z pojemnikiem), to kolanka, długie węże itp. w praktyce wywołują opory, spowalniają przepływ Ale jeśli mamy układ zamknięty, to nie ma znaczenia czy są te tzw. "oporowe" cześci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Lukas20, mam pytanie Jeśli mamy układ otwarty (z pojemnikiem), to kolanka, długie węże itp. w praktyce wywołują opory, spowalniają przepływ Ale jeśli mamy układ zamknięty, to nie ma znaczenia czy są te tzw. "oporowe" cześci? opory są i gdy masz uklad zamknięty i otwarty , ale w przypadku Vipa opory są bardzo zminimalizowane przed wlotem do pompy bo nie ma tam zadnej chydrauliki co znacząco poprawia water flow . jest to bardzo dobre rozwiązanie :arrow: wronka : buda to chieftec dragon midi tower :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 bardzo mi sie podoba najlepiej jak bys wlal tam jakiejs czystej wody (bez zadnych swicacych badziewi) ostatecznie mozna tego zielonego siwiecocego w uv dolac i podswietlic katoda uv Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 bardzo mi sie podoba najlepiej jak bys wlal tam jakiejs czystej wody (bez zadnych swicacych badziewi) ostatecznie mozna tego zielonego siwiecocego w uv dolac i podswietlic katoda uv hmmm.....ale tam jest czysta woda bez jakichkolwiek dodatkow :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 ale na tych pierwszy fotach uklad jest pusty ;) woda jest dopiero na tych fotkach ze swiatlem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 ale na tych pierwszy fotach uklad jest pusty ;) woda jest dopiero na tych fotkach ze swiatlem ;) :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 bardzi mi sie to podoba i bede podobnie rozwiazywal weze, bo plotanine to nie dla mnie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 opory są i gdy masz uklad zamknięty i otwarty , ale w przypadku Vipa opory są bardzo zminimalizowane przed wlotem do pompy bo nie ma tam zadnej chydrauliki co znacząco poprawia water flow . jest to bardzo dobre rozwiązanie :arrow: wronka : buda to chieftec dragon midi tower :D Dokladnie z ta mala uwaga: hydraulika :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Panowie mam pytanko,czy Wasze pompki chodza zawsze wlaczone czy wylanczacie je wraz z maszynami :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Panowie mam pytanko,czy Wasze pompki chodza zawsze wlaczone czy wylanczacie je wraz z maszynami :?:jak gdzies wychodze w srodku dnia , a wczesniej komp chodzil to pompe zostawiam wlączoną , ale na noc wyłączam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 u mnie chodzila nonstop a teraz jeszcze nie wiem ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmax57 Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 _Vip_ jak oceniasz tego Hydor'a pod wzgledem cisza/wydajnosci itp a i mozesz podac wymiary tej pompki?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 _Vip_ jak oceniasz tego Hydor'a pod wzgledem cisza/wydajnosci itp a i mozesz podac wymiary tej pompki?? z cisza to jest tak,ze jest super cicha jak sie ja dobrze odpowietrzy,co do wydajnosci to widzialem gdzies testa gdzie minimalnie wyprzedzala sporo drozszego eheima 1250 :wink: wymiary na oko z kruccami :wink: : 140x80x120 (dl/szer/wys) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Kolanka ROX!! Dzieki nim w tej budzie jest dosc duzo miejsca bo nie wyobrazam sobie ile by tam tego weza musialo byc gdyby kolanek nie bylo :) Ogolnie mi sie bardzo podoba, no moze jedynie chlodnice bym chlodziarka zastapil :P ale to juz do obudowy by nie weszlo :P ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 _Vip_ jak oceniasz tego Hydor'a pod wzgledem cisza/wydajnosci itp a i mozesz podac wymiary tej pompki?? z cisza to jest tak,ze jest super cicha jak sie ja dobrze odpowietrzy,co do wydajnosci to widzialem gdzies testa gdzie minimalnie wyprzedzala sporo drozszego eheima 1250 :wink: Wydajność Hydora nie jest wyższa niż Eheima, tylko jest bardzo zbliżona Lukas20, ale czy to było chociaż potwierdzone empirycznie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zeby moc sprawdzic wydajnosc potrzebne by byly wykresy, a nie pojedyncze wartosi (ma pudelkach od pompek masz podane max. cisnienia i max. przeplyw). Druga sprawa to jak blisko prawdy sa dane producent :/ Najlepszy bylby obiektywny test, ale jeszcze takiego nie widzialem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...