Skocz do zawartości
Lisek

Bar Zaścianek :)

Rekomendowane odpowiedzi

Robi wrażenie.

Zauważyłem jednak kilka literówek w opisie na stronie głównej.

Brak polskich znaków diakrytycznych w niektórych wyrazach.

Detale:

Chełm - miasto w województwie lubelskim, do 1998 r. stolica województwa chełmskiego, o ponad tysiącletniej tradycji, leży na Wyżynie Lubelskiej, nad rzeką Uherką - lewym dopływem Bugu, na zboczach wyniosłego kredowego pagóra. Usytuowanie miasta na prastarym szlaku handlowym biegnącym z Warszawy przez Lublin, do Kowla i dalej do Kijowa, już w przeszłoci zadecydowało o jego rozwoju. Współczenie dodatkowym walorem staje się jego przygraniczne położenie niedaleko przyszłej granicy Unii Europejskiej.

Zaścianek jest kawiarenka w straropolskim stylu, pociaga swoim unikalnym urokiem i miła obługa. Znajduje się w 100 letniej drewnianej chacie sprowadzonej z pobliskiej wsi. W środku panuje przytulny nastrój. Przed budynkiem znajduje się plac zabaw dla dzieci, a nie dalej jak 10 minut drogi las.

Zamiast wyrażenia 100 letniej użyłbym też raczej wyrażenia stuletniej. Dla zachowania jednolitej formy. Wcześniej w tekście pojawia się wyraz tysiącletniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak napisano wcześniej fajne fotki.

Ale przydao by się jakieś z pory wiosennej (w dzień ,zielona trawka itp. pozatym z wnętrza)

Wnętrze będzie, wiosna też będzie. Tylko coś niebardzo mogę się zebrać żeby pójść i cyknać nowe fotki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zaraz bedzie ze sie czepiam na sile. ale nie podoba mi sie to ze w firefoxie w 1024x768 musze zjezdzac scroolem w dol strony zeby na nia wijsc i kliknac "zajrzyj do nas"

1304216[/snapback]

Kto w tych czasach używa jeszcze tak archaicznej rozdzielczości :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kto w tych czasach używa jeszcze tak archaicznej rozdzielczości :-P

1304218[/snapback]

Ja :P

Dobra. Ale do rzeczy.

Fajna strona. Nie wiem jak wyglądała poprzednia wersja, ale ta mi się podoba. Fajne zdjęcia. I nieźle dobrane kolory, chociaż siedzę teraz na uczelni i trag mnie szlafia, bo mam trochę wypalony monitor przez co mi się niewygodnie czyta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra troche sie powymadrzam jak moge ;)

Ogolnie zalozenia dobre, ale :

1. czcionka w menu i paru ozdobnikach fajna ale nieczytelna , moze uzyjesz np co w stylu aliasowanego Timesa (albo podobna tylko troszke bardziej fikusna).

2. jak juz mowimy o czcionkach to ogolnie za maly kontrast miedzy i czcionkami w bitmapach na cssach a tlem, kiepsko sie czyta

3. pseudobutton "strona głowna" troche ni w piec ni w 10 dalbym po prawej trzymajac sie ogolnego ukladu strony.

4. foty w galerii nierowno przyciete ;)

Zeby nie tylko krytykowac, ale cos zaproponowac ;)Dołączona grafika

Oczywiscie ta czcionka do zmiany, ale chodzilo mi o jej wyrazistosc no i kolor w stosunku do tla - ta sam uwaga do zwyklego tekstu co by sie lepiej czytalo

6. Dobrym zabiegiem jest roznicowanie niektorych najwazniejszych wyrazow w tekscie boldem, bardzo dobrze to wyglada

Tyle ;)

Edytowane przez manfred

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi