spider2000 Opublikowano 20 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2004 Ja to mam pecha... akurat jak mam kase na pompke, to wszytskie zdrożały i kupno MJ 1000 już nie jets tak opłacalne jak kiedyś... miał ktoś okazję widzieć w akcji pompkę Hailea HX6530 (50W, 1750l/h)... chodzi o to jak pokonuje oporo w układzie zamkniętym czy jest cicha itp. Albo jaka inna pompka w cenie do 150zł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 20 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2004 Ja to mam pecha... akurat jak mam kase na pompke, to wszytskie zdrożały i kupno MJ 1000 już nie jets tak opłacalne jak kiedyś... miał ktoś okazję widzieć w akcji pompkę Hailea HX6530 (50W, 1750l/h)... chodzi o to jak pokonuje oporo w układzie zamkniętym czy jest cicha itp. Albo jaka inna pompka w cenie do 150zł? Też mnie to wk.... mam kase a pompki właśnie podrożały ale chyba kupie tą Hagen PowerHead 802 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spider2000 Opublikowano 20 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2004 PH 802 też strasznie zdrożała... jak się patrzyłem, to u Mate'a kosztuje około 150zł... Zainteresowała mnie ta HX6530, bo cena ciekawa jak za taki przepływ... tylko nie wiem jak się sprawzda przy zamkniętym WC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 20 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2004 Ile w wcześniej kosztowała polecam kupić tutaj http://www.zoosfera.pl/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spider2000 Opublikowano 27 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2004 Witam. Pompka już w drodze, bloki są, chłodnica jest wiec pozostało ostatecznie wszytsko zaplanować. Które umieszczenie odpowitrzenia będzie lepsze (oznaczony szarym kolorem i O2 ze strzałką): Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 27 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2004 zdecydowanie rysunek numer 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spider2000 Opublikowano 27 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2004 zdecydowanie rysunek numer 1 A powietrze nie będzie stało w kadecie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 27 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2004 zdecydowanie rysunek numer 1 A powietrze nie będzie stało w kadecie? poruszasz nim troche przy odpowietrzaniu i wyleci :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spider2000 Opublikowano 27 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2004 Moge spróbować, ale zauważ, że węże będą wchodziły przez top budy... chyba, żebym dorwał kawałek blachy i zrobił podbuduwkę dla tej budy co teraz jest to wteyd chłodnica i pompka by były na dole. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 27 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2004 popieram kubasika. mialem oba ustawienia u siebie tylko, ze najpierw Twoja 2 a potem 1 i jedynka sprawowala sie lepiej, duzo latwiej jest odpowietrzyc uklad. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spider2000 Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 Mam takie pytanie... czy pompkę można właczyć "na suchu" czyli bez wody? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 Mam takie pytanie... czy pompkę można właczyć "na suchu" czyli bez wody?nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthx Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 najlepiej nie wlaczac na sucho - woda chlodzi pompke i "smaruje" lozyska . na pare sekund mozna wlaczyc ale to naprawde na bardzo krotko, tylko celem sprawdzenia. arthx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spider2000 Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 Chciałem się tylko spytać... nie właczyłem na sucho, tylkow sadziłem pod wodę i tam właczyłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spider2000 Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 Kupiłem pompkę od Misiu15Go, która rzekomo miała być cicha i miała się dać wyciszyć... żadna z tych rzeczy nie była prawdą. Na dodatek nie dostałem gwarancji, której rzekomo zapomniał wsadzić do paczki i póxniej ją niby wysyłał pocztą. Mniejsza z tym. Teraz szukam pompki, co do której nie będę miał żadnych zastrzeżeń... musi uciągnąć 2 ( w przyszłości 3) bloki wodne i kadeta. Musi być też cichutka... cena do 200zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 HYDOR SELTZ L30 II Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spider2000 Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 Słyszałem komentarze, że zbyt cichy on nie jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 pogadaj z Vipem .. on go ma .. kwestia odpowietrzenia .. tak samo jak L20 .. wiem bo mam od 6 dni .. zalezy jak zlosyz moze pierdziec albo byc bezglosny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 Dokladnie. Pompke tak samo nalezy odpowietrzyc. Najlepiej poprzez potrzasanie. Wszystkie babelki powietrza powinny wyleciec sobie z pompki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spider2000 Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 Obecną pompkę napewno odpowietrzyłem i mimo to jets głośna... na dodatek jak zaczyna pracować słychać taki turkot jakby o coś obijała. Hydor L-20 nie pociągnie już 3 bloków i chłodniczki? Zresztą czekanie na L-30 może być nieskończonością... a używnaych z allegro nie chcę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spider2000 Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 Zmontowałem już jakiś czas temu pierwszą wersję WC, ale jest tak ładna, że nie mogę jej pokazać :). Mam następne pytanko... czym najlpiej kleić węże z miedzianymi kolankami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 najlepiej zacisnac cybantami a nie kleic .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 Można dodatkowo dać kropelkę kropelki. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spider2000 Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 Probowalem zaciskac cybantami i przecieka na wlotach do kolanek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFAL10 Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 To może masz węza za szerokiego i za waskie kolanko :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...