Skocz do zawartości
FumFel_20

Pijesz Pepsi - masz iTunes

Rekomendowane odpowiedzi

Pepsi proponuje kolejną promocję dla wielbicieli muzyki. Tym razem co trzeci kapsel z butelki tego napoju będzie miał kod pozwalający na darmowe pobranie utworu z płatnego serwisu iTunes. Kampania o nazwie Tune Recycler rusza 1 lutego, a oznakowanych kapsli ma być 100 milionów.

Wytrwórnie muzyczne już podliczają swoje "straty" szacując je na 65 milionów USD. Patrząc w sufit - rekiny showbiznesu nie biorą jednak pod uwagę tego, że butelkę z promocyjnym kapslem może kupić osoba, która nie ma komputera, albo nie interesuje jej cyfrowa muzyka.

Na razie nie ma informacji o zasięgu promocji - stąd nie wiadomo czy dotrze ona także do Polski

troszke stary news ale mi sie podoba :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poki co iTunes nie ma w europie i nie bedzie przez....Polske.

Generalnie chodzi o to ze od 1 V nie moga oferowac swojej uslugi tylko do niektorych krajow EU - musza do wszystkich. A akurat pech chcial ze u nas ustawa o prawie autorskim srednio przystaje do rzeczywistosci ;)

Tak wiec na promocje tego typu nie ma co liczyc - zapewne US only ewentualnie jeszcze kanada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TYlko ze z legalnoscia tych utworo to juz co innego? Typowe myslenie pirata :>

Hehe a mp3 ściągnięte z iTunes czymś sie różnią ?? mają hologram ?? akcyze?? bo chyba są w takiej samej jakości :wink:
Autorzy dostaja nalerzne im pieniadze , tym sie roznia .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Autorzy dostaja nalerzne im pieniadze , tym sie roznia .

No dobra wiem na czym polega iTunes , ale jezeli masz 10 mp3 "nielegalnych" i 10 z iTunes w tym samym katalogu to jak je rozróżnisz ? Nie da się , więc stwierdzenie "z legalnoscia tych utworo to juz co innego" jest według mnie nie na miejscu .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra wiem na czym polega iTunes , ale jezeli masz 10 mp3 "nielegalnych" i 10 z iTunes w tym samym katalogu to jak je rozróżnisz ? Nie da się , więc stwierdzenie "z legalnoscia tych utworo to juz co innego" jest według mnie nie na miejscu .

821108[/snapback]

Da sie niewiem jak w itunes ale kozystam z napstera i tam jak kupisz np muze za 0.99c albo album za okolo 10$, to kazdy plik jest zapisany w formacje cyfrowym WMA microsoftu i zabezpieczony certyfikatem.

Jesli np mam wykupiony abonament miesieczny za $9.95 to moge slychac prawie wszystkich mp3 i sciagac je na dysk. ale w momencie kiedy przestaje placic one automatycznie nie odpala sie juz :) Testowalem juz :razz:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Da sie niewiem jak w itunes ale kozystam z napstera i tam jak kupisz np muze za 0.99c albo album za okolo 10$, to kazdy plik jest zapisany w formacje cyfrowym WMA microsoftu i zabezpieczony certyfikatem.

Jesli np mam wykupiony abonament miesieczny  za $9.95 to moge slychac prawie wszystkich mp3 i sciagac je na dysk. ale w momencie kiedy przestaje placic one automatycznie nie odpala sie juz  :)  Testowalem juz  :razz:

1382411[/snapback]

Taaa... ciekawe jak dlugo przezyje takie zabezpieczenie w konfrontacji z dowolnym konwerterem :P

Juz nie wspomne o tym co bedzie jak zaniose te utwory na innego kompa czy nagram na CD zeby posluchac w autobusie (mowie o odtwarzaczu MP3) - skoro utwory przestaja dzialac po nieoplaceniu abonamentu, to wynikaloby z tego, ze do posluchania jest potrzebne polaczenie z Internetem (weryfikacja abonamentu).

Poza tym w zyciu bym nie zaplacil za WMA... pliki moze i mniejsze, ale za to utrate jakosci slysze nawet na swoim discmanie, ktory do arcydziel technologii nie nalezy.

IMHO powinna byc opcja sciagania utworow zakodowanych bezstratnie, dla milosnikow jakosci (jezeli jest to nie bijcie, nie zagladalem tam nigdy).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi