B3wolf Opublikowano 21 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2002 Mam powazny dylemat , potrzebuje miec wydajny komputer do pracy z programem Maya, 3dsMAX i XSI|Softimage i tu pytanie do was. Lepszy jest AMD Athlon 2000 czy Pentium IV i jakbyscie mogli polecic mi jakies płyty główne pod procesor waszym zdaniem lepszy. DZieki bede wdzieczny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tMQ Opublikowano 21 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2002 na anadtech.com były porównania tych platform w takich programach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 21 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2002 Mam powazny dylemat , potrzebuje miec wydajny komputer do pracy z programem Maya, 3dsMAX i XSI|Softimage i tu pytanie do was. Lepszy jest AMD Athlon 2000 czy Pentium IV i jakbyscie mogli polecic mi jakies płyty główne pod procesor waszym zdaniem lepszy. DZieki bede wdzieczny.To jeszcze zalezy o jakim zegarze mowimy i o jakich pieniadzach. Ogolnie mozna powiedziec i tu sie zgodzicie ze mna, ze P4 do programow graficznych, 3dmaxow, cadow, itp jest lepszy. Chyba. ze chcesz jeszcze cos do pogiercowania ale to nie powinno zmienic decyzji co do P4. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2002 athlony podobno są lepsze do "zastosowań profesionalnych" typu CADy itp, więc może do tych też, ale pogrzeb gdzieś po necie poszukaj jakichś testów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu Opublikowano 21 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2002 athlony podobno są lepsze do "zastosowań profesionalnych" typu CADy itp, więc może do tych też, ale pogrzeb gdzieś po necie poszukaj jakichś testów to może XENON Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 22 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2002 nie no wszedzie w testach wychodzi że 2dmax studio i CAD'y chodzą i to znacznie szbciej na AMD mój typ Athlon Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3wolf Opublikowano 22 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2002 Dzieki wielkie za helpa ja wam podam moj typ znaczy to co kupiłem Athlon Xp 1800 płyta Gigabyte GA7VRXP 256 RAM DDR na kosćiach WILK Elektronik ale to jeszcze urosnie no i ZALMAN CNPS3100GP co o tym myslicie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 22 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2002 Dzieki wielkie za helpa ja wam podam moj typ znaczy to co kupiłem Athlon Xp 1800 płyta Gigabyte GA7VRXP 256 RAM DDR na kosćiach WILK Elektronik ale to jeszcze urosnie no i ZALMAN CNPS3100GP co o tym myslicie? no i prawidłowo tylko ten producent pamięci jakiś podejrzany podkręcałes coś ?????????????// Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3wolf Opublikowano 22 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2002 Niepodkrecałem jeszcze nie mialem jak dostawa nie doszła:) a wilk to dobry producent ich ram mam juz 2 lata i dziala idealnie www.wilk.com.pl zobacz sam:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3wolf Opublikowano 22 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2002 Mała poprawka cooler do procka to CPNS6000 CU Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3wolf Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Poprawka nr 2 moje chłodzenie to zalman + volcano 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyberDe@th Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Przykro mi to mowic, ale zrobiles blad kupujac GigaByte'a. Trzeba bylo wziac MSI lub EPOX'a. Ta plyta moze okazac sie totalna kleska w Twoim wyborze, ale jak to roznie bywa, moze sie okazac, ze nie bedzie sprawiac zadnych problemow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Wszystko zależy od tego ile masz kasy. Oczywiście Pentium IV 2400MHz jest szybsze od Athlona XP2100, ale kogo na to stać ?? Co do płyty głównej to polecam EPOX 8KHA+ (VIA266A) i oczywiście najszybszego Athlona. Zobacz także strone: www.tomshardware.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 24 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2002 Ja mam Swojego Gigabyte od ponad miesiąca czy jakoś tak i nie mam z nim zadnych problemów ale i tak kupuję Epoxa bo lepszy jest do podkręcania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
millor Opublikowano 24 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2002 ja bym czekal na atlona w 0.13u Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 24 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2002 tylko ze mnie sie zdaje ze bedzie kurewwsko drogi, przynajmniej jak narazie choc widzialem prognozy ze wcale nie bedzie az tak jak p4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...