Skocz do zawartości
Syrob

ruby na r9x00

Rekomendowane odpowiedzi

berkut. czy aby sobie czegoś nie pomyliłeś??? Oglądałeś Mpega ze strony ATI? Na X800 twarz nie jest ciemna. Tak dzieje się tylko na serii R3x0. No chyba, że zostanie poprawiony wrapper. Ale napewno nie jest to screen z R420! :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie od 24 do 116FPS ;) Najczęściej ok 34-40.

Zrobiłem mały test z wrapperem. Skopiowałem plik D3D9.dll i katalog Shaders do demka ATI Car Paint i o dziwo FPSy podskoczyły! :o Z 86FPS podskoczyło do 119FPS. Czyzby dobrze napisana biblioteka DX9 czy poprostu jakieś tricki z shaderami?? 8) Muszę załatwić jakąś gierkę DX9 np. FarCry i to sprawdzę! :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potwierdzam nowy wrapper jest super :)) twarz ruby jasna, cienie na twarzy przy usmiechu ok, odbicia w teczowce oka, efekt ostrosci, logo ati na przycisku od spadochronu :)) chiba nie ma jusz roznicy od oryginalu na x800

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do doczytywania z dysku przy malej ilosci ramu (512 hehe) to mam na to pewien sposob. Trzeba rozpakowac sobie ten duzy plik co jest w katalogu z demkiem. Mi rozpakowal to najnowszy winrar. W tym pliku sa wszystkie tekstury itp. U mnie po tym zabiegu demko po pierwszym przjsciu juz prawie nie doczytuje z dysku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potwierdzam słowa Majora 8)

Teraz to wygląda ślicznie, ale framrate się obniżył...

Przy zbliżeniu, jej usta wyglądają smacznie :-]

No i nareszczcie pod koniec filmiku znaczek ATI wyświtla się na klacie ruby :-]

Mogę spokojnie zaryzykować stwierdzeniem, że demko wygląda tak jak na X800, a framrate jest adekwatny do możliwości naszego sprzętu, porównując go do nowych kart...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie po prostu szok. Grafika jest po prostu piękna. Jeszcze takiego dema nie widziałem. Nawet Radek sobie jakoś radzi z tym, a tak apropo jakie macie ustawienia żeby chodziło jakoś płynnie (anti aliasing i rozdzielczość).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

anizo x 8 multisample x 4 1024x748

tak jeszcze utrzymam plynnosc przy

barton 2500@12,5x179

1gb DDR 333

radoslaw 9800pro@xt 421, 740

pod warunkiem ze w biosie dam agp aparature size na 256 mega

inaczej tnie momentami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja karta niestety aż takiej wydajności nie ma. Jakoś się da oglądać w 1024x768 bez AA i Aniso, a niżej dopiero sprawdzę, chociaż widzę, że jakbym miał 1GB RAM to więcej by dało niż szybsza karta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi