Świder Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 Masz epoxa, więc poprostu zwiększ napięcie vcore (czyli na procku) i będzie ok. Musisz popróbować z napięciem, zwiększaj powoli i sprawdzaj stabilność. Ewentualnie nawala jeszcze zasilacz, jaki masz? A z taki pytaniami to tutaj - podstawowe zagadnienia Tam dowiesz się wszystkiego co do oc, a reszta to praktyka ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 witam wszystkich! wszystko o czym piszecie jest dla mnie magia.Jestem zielony w O/C.Zienlem fsb w cpu z 133Mhz x12.5 na 166 x 12.5. mam 50 stopni Sypie sie tzn resetuje sie komp np w 3d marku Panowie pomozcie. Zwiększ napięcie na procka.. z 1.65 na 1.75.. powinno pomóc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 13 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2004 Ja czekam na taśme termoprzewodzącą, radiatorki już pocięte i wyszlifowane. Przykleje na mosfety i PLL i może będzie stabilne 2500MHz ;) :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 Ja czekam na taśme termoprzewodzącą, radiatorki już pocięte i wyszlifowane. Przykleje na mosfety i PLL i może będzie stabilne 2500MHz ;) :D Jakie masz RAM'y ?? pytam bo w podpisie takie niestandarowe timmingi:) Moje no-name na takich nawet nie idą ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 Ja mam obecnie słabiutkie Elixiry @ 2.9V do FSB 200MHz, CL=2.5, powyżej tylko 3. Na CL 2 wogóle nie startuje. Na 464MHz DDR 3-3-3-11 w Aidzie mam zapis 1251 i odczyt 3398 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 u mnie na 200Mhz idą jedynie na CL3 hehehe.. nie ma to jak no-name :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 Mam dwa pytanka: Ile uda mi się podkręcić 2400+ bez robienia v-modów (brak regulacji napięcia), smarowania grafitem itp.? (Dostępne fsb 138,143,147,150) Jaki bedzie, pi razy drzwi, przyrost mocy w stosunku do obecnego konfigu? (taki jak w podpisie) Obecne osiągi 3dmark2k1 11450 3dmark2k3 3800 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 M4TEUSZ-> Nie jestem wróżką ;) i co do proca to nie podałeś nawet serii, więc co ci powiem. Ale bez podnoszenia napięcia to do 2200MHz powinno się udać, a 2150MHz to "prawie" napewno. Kartę masz mocną i w 3d marku 2oo1 to powinieneś ok 15k wyciągnąć, a 3dm 2003 to tylko karta i proc się nieliczy. A jak chcesz wymieniać to pierwsze się zastanów nad nową płytą główną. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 Dzięki o to dokładnie mi chodziło :) Niestety wymiana płytki nie wchodzi w rachubę, ciut drogo by wyszło, zresztą planuję w przyszłym roku kupno drugiego kompa, a rodzicom to co teraz jest aż nadto starczy. Chciałem się poprostu dowiedzieć czy ta wymiana ma sens i z tego co mówisz ma, bo 40% więcej wydajności za dwie stówki brzmi wspaniale 8) A co do serii to mogę powiedzieć jedynie że bierząca :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rOg@s Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 Salom Fszystkim :) postanowilem sie dolaczyc do dyskusij choc nie mam tak jak wy 2400XP+ tylko 2000XP+ :) moj kiedys chodzil 2250Mhz na 1.7V na WC ale bylem zmuszony zdjac WC i zalozyc AC , potem zas sie przesiadlem an WC i po tej zmianie stala sie dla mnie rzecz niemozliwa :( zeby proc szedl an 2250Mhz 12.5x180 potrzebuje 1.825V :( chociasz to dobre bo stabilne jak skala :) a mam pytanie odnosnie moda na MP nie mylic z Mobile :) mam proca z zablokowanym mnoznikiem AXDA200DUT3C KIXIB0403SPMW i mianowicie co mi da mod na MP i czy wogule bedzie on mial sens w przypadku mojego procka ?? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicKO Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 Witam Na moim configu: XP2200+ -BRED, NF7, 2x256 Hynix PC3200 (dual), Chieftec 360-302DF, WC home prodakszyn :) 1,8Ghz>>2,0 Ghz (standard 1,6V) 1,8Ghz>>2,2Ghz (1,65 uruchomienie i błędy ochrony sstemu Windows, 1,7 pełna stabilność) (11x200) 1,8Ghz>>2,3Ghz (11,5x200, 1,8V), to juz gorna granica wiecej nie probowałem i chyba nie będę. Mam troche lamerskie pytanie :oops: . Poniewaz mam ok 45stopni pokzywane przez Nf7 na WC to jakie sie negatywy napiecia 1,8V i w ogole zawyzonego napiecia? Bo mam wrazenie ze przy dobrym chłodzeniu i zasilaniu procesor ma zapewniony "długi" i stabilny żywot? W sumie potrzebuje te 2,3Ghz :D ale czy warto i czy czasem nie lepiej spokojnie jechac na 2,2Ghz bo en procek ma z rok hulać :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 Na takim napięciu to kilka lat spoko uciągnie :) Na 2.2V to co innego ;) A NF7 i tak zaniża napięcia, więc się nie przejmuj. 1.8V jak najbardziej w normie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicKO Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 thanks, stress od razu mniejszy :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 Ja zamontowałem radiatory na mosfety, a na radiatorki puściłem wiatraczek, efekt jest następujący -> Prime w Small FFT (blend nie idzie bo ram cienki, niewyrabia) przez 3h, potem wyłączyłem. Testowałem na 2455 na 2.05V, kilka razy flaszowałem bios, ale nie wiem czemu nie mogłem przekroczyć 2500MHz, a jakiś tydzien temu wstał na takim ustawieniu, czyżby się procek kończył? ;) wybór ostatecznie padł na d23 3d fire, bo na innych prime się wieszał 8O i narazie jade na tym co mam, później mobile i Hynixy d43 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WIEKO Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 A ja mam maly wal, wlasciwie to nie przeszkadza mi, ale niewiem jak to moaliwe mam 2400@2700 tyle ze mam ustawienia 13x166 powinno byc 2600 ale niejest, czemu tak jest niemam pojecia. Co o tym myslicie reszta jak w opisie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość -Dejf- Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Ciekawy temat. Szkoda, że już od roku nikt nie odpisywał na niego. Mam Athlona XP 2400+ z odblokowanym mnożnikiem i na napięciu 1,675v. chodzi stabilnie na 200x11. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melsoon Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 100, 150, 200, 300 a nawet 700MHz widziałem <_< , może jest więcej. Chłopcy trochę więcej zapału w waszym krętactwie, te procki powyżej 2,0V to szatany, dawać napięcie full i zobaczyć przy czym się włączy, a nie się bawicie w jakieś marne herciki. :-P jak się spali to trudno się mówi, ale jaka jazda. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melsoon Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 A ja mam maly wal, wlasciwie to nie przeszkadza mi, ale niewiem jak to moaliwe mam 2400@2700 tyle ze mam ustawienia 13x166 powinno byc 2600 ale niejest, czemu tak jest niemam pojecia. Co o tym myslicie reszta jak w opisie. 944545[/snapback] Nie wiem co w tym takiego dziwnego, dziwne to by było jakby widział jako 2600+, bo 2600+ ma ustawienie 12,5*166 ustawienie 13*166 ma 2700+ więc nic dziwnego. :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 No ja niestety chyba nic nie moge zrobic, oprócz podnoszenia FSB. Procka mam serii tak jak w podpisie, no i teoretycznie powinien sie dac kręcic, ale kurcze nie chce. Jakas beznadziej na seria. A 133 mhz fsb troche mnie denerwują!!! Da sie cos z tym zrobic?! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lzep Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Masz procka z 39 tygodnia 2003 r. - może tu jest problem ??? - odblokowany mnożnik mają podobno te z przed 39 tyg. - czyli masz pecha !!! Pozdr. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Natalka Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 mimo, że topic już zakurzony to napisze a co mi szkodzi:) pytania są dwa: 1. AIUHB 0323MPM czy to dobra seria i ile teoretycznie pójdzie max fsb 2. może jakiś mały schemacik moda l5 THX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
culmen Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Aiuhb i jiuhb to calkiem niezle serie czytaj steping B0 Nic pozatym. Nie mozemy powiedziec czy bedzie rewelacyjny. Odnosnie max fsb w tym przypadku fsb nie zalezy od procesora!!! Masz odblokowany mnoznik i jak zmniejszysz go bedzie cie ograniczala plyta i pamieci!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...