PoGo Opublikowano 22 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2004 Mam P4 2.4 HT, lada dzień będzie kręcone, tlyko coolera zmienie. No i do tego mam 2 x 256mb Kingstone HyperX 400. Niestety ostatnio jak zainstalowałem Far Cry to dotarło do mnie ze 512 nie wystarcza już na najnowsze gry :( No i teraz mam dylemat. Moge dołożyć 3 kość ale wiadomo, że wtedy nici z duala będą. Moge, też dokupić 2 kości, ale też nie mam żadnej gwarancji, że będą one wszystkie bezkolizyjnie działać na dualu. Najlepszym rozwiązaniem wydaje sie byc wywalenie starych kości i kupienie 2 x 512. Tylko w takiej sytuacji musiałbym sprzedac stare pamieci, bo niestety fundusz nie pozwala mi na taki wydatek. Wiem że przy Pentium dual daje tak do 10-15 %. Doradzcie mi co zrobić. Jezeli o opcja ostatnia, to za ile by poszły takie pamiątki na allegro? Nie chce sie tez ich pozbywac za smieszna cene. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 22 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2004 ja bym poczekal z kupnem nowych pamieci. teraz ceny sa odstraszajace. sprzedalbym jedna pamiec za miesiac lub dwa kiedy podejrzewam beda najwyzsze ceny, a druga kostke tuz przed kupnem nowych. tyk mysle ze ceny spadna wee wrzesniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 22 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2004 ja bym poczekal z kupnem nowych pamieci. teraz ceny sa odstraszajace. sprzedalbym jedna pamiec za miesiac lub dwa kiedy podejrzewam beda najwyzsze ceny, a druga kostke tuz przed kupnem nowych. tyk mysle ze ceny spadna wee wrzesniu. Jasne i gość będzie się męczył przez parę miesięcy (a nie wiadomo czy w ogóle ceny na DDRki spadną - jak wejdzie DDR2 ...) Pewne jest jedno 1GB to już po mału podstawa (testowałem 768MB i to już nie to samo co 1GB). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoGo Opublikowano 22 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2004 A jaka proponowana cene byscie dali na takie 2 x 256 HyperX 400 czyli cl2 Jak w Far Cry brakuje troche pamieci to juz widze co bedzie w doom3 albo HL2 :? Co do tego czekan, to moge to potrwac troche :? A ja nie naleze do cierpliwych osob :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 22 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2004 ja bym poczekal z kupnem nowych pamieci. teraz ceny sa odstraszajace. sprzedalbym jedna pamiec za miesiac lub dwa kiedy podejrzewam beda najwyzsze ceny, a druga kostke tuz przed kupnem nowych. tyk mysle ze ceny spadna wee wrzesniu. Ja też bym tak zrobił. Zobacz na Allegro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 22 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2004 do hl2 i dooma 3 jeszcze dalek. do nowej generacj ddr na plytach glownych tez daleko bo z tego co czytalem to nie wczesniej niz w drugiej polowie 2005 roku. wiec gdzie ten pospiech w zmianie pamieci. zreszta jak ktos ma kase to niech sie teraz pakuje i za dwa trzy miechy bedzie stratny tylko po to aby miec giga ramu i pograc w far cry... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoGo Opublikowano 22 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2004 W sumie vadeer masz racje, jestem troche chyba zbyt pochopny poczekam troche. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labe Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 z tego co wiem 3 kosci nie wyłanczaja duala dual jest od dwóch wzwyż no ale nie wiem jak na intelu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 27 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2004 z tego co wiem 3 kosci nie wyłanczaja duala dual jest od dwóch wzwyż no ale nie wiem jak na intelu Na Intelu jest tak samo jak na AMD: dual działa na 2 (4-Intel) kościach. Na 3 raczej nie będzie działał, a jeśli nawet będzie to podejrzewam, że wydajność takiego zestawu nie będzie zachwycająca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy Opublikowano 28 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2004 Dual znaczy podwójny... Do tego wymaga obsadzenia kośćmi określonych banków (np. 2 i 3), więc dual na 3 kościach nie zadziała. Inna sprawa, że to i tak sztuka dla sztuki - możesz się "chwalić", że masz pamięci w dualu, bo wzrost wydajności żaden, jak zresztą sam słusznie zauważyłeś (10%...). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...