Ment0s Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 potnie potnie zaalezy na jakiej rozdziałce :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 Nie mow mi ze nie widzisz tego pieknego poblasku np. na podlodze w labolatoriach, gralem w FarCry na Gf3ti i R9800, i roznice naprawde widac, szczegolnie w roznych budynkach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 Ti + 768MB ramu wtedy gierka nic nie tnie nawet na wlaczonym AAx4 8O sprawdzilem to tez na duronie 1400!! i nie tnie. Ja pier...... kolejny czlowiek ktory wymysla jakies farmazony, nie wiem czemu - chyba zeby sie pokazac na forum. Czlowieku naprawde pomsyl co ty piszesz. Wedlug Ciebie do gry w Far Cry z wlaczonym AAx4 wystarczy karta GF Ti - poprostu nie moge. No chyba ze chcesz grac w 640 i ustawienia na medium to wtedy przepraszam - masz racje. Tylko ze taka gra mija sie z celem lepiej pograj sobie w quaka3 :) . Zeby pograc w far cry przynajmniej w 1024 z wszystkim na max w ustawieniach gry + 4xAA i na przyklad 8Anizo trzeba miec sprzet klasy proc ok 2500MHz lub 2500+ grafa klasy radek 9700 i 768 ramu, na moim sprzecie co w podpisie gralem wlasnie w takich ustawieniach i czasami FPS spadal do 22klatek (mialem wlaczonego FRAPSA- caly czas minitorowalem jaki jest FPS), wiec prosze nie przesadzaj bo jestes kolejna osoba co gada takie rzeczy, jest przyklejony topic o Far Cry i tam juz byla dyskusja na ten temat - poczytaj. Chociaz domyslam sie ze poprostu jest tak ze na kartach dx8, z oczywistej przyczyny powylaczane sa efekty pomimo tego ze niby masz ustawione ultra high czy very high i gra biega szybciej. Ciekawe czy mogl bym wlaczyc na moim radku gre zeby nie kozystala z dx9 tylko dx8 - wtedy by sie to rozwialo, te pytania, jak mial bym duuuuuuuuzo wiecej fps niz z dx9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 najlepszym rozwiazaniem jest Ti + 768MB ramu wtedy gierka nic nie tnie nawet na wlaczonym AAx4 8O sprawdzilem to tez na duronie 1400!! i nie tnie. Takiej bzdury już od dawna nie słyszałem! Szkoda dalej czytać! GF4Ti + AAx4 = :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ta grafa nie nadaje się do AA. Może colin 1 i 2 z AA jakoś polecą. AA na tej grafie mija się z celem. Ostatnio skonfigurowałem kumpeli kompa. I na XP2000 + GF4Ti i 256MB Ram odpaliłem NFS:HP. Po włączeniu AAx2 już straciła na płynności nie mówiąc już o AA4x. O anizo nawet nie wspomne! :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ment0s Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 widać ze gość wie co się da wykrzesać z GF4Ti !!! :D (rekord świata około 14000marków na podkręconym procu , karcie i wogóle) - na GF4Ti Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wako Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 najlepszym rozwiazaniem jest Ti + 768MB ramu wtedy gierka nic nie tnie nawet na wlaczonym AAx4 8O sprawdzilem to tez na duronie 1400!! i nie tnie.taa... niestworzone rzeczy wypisujesz popatrz w moj konfig... co widzisz?... a2000+ > duron1400 (2000+ lepszy od duraka 1400)gf4ti = gf4ti (mowimy o tym samym procesorze graficznym - 4ti)768mb ram = 768mb ram (tyle samo ramu, tylko nie 333 czy 400, a 266)zgadza sie? to zapewniam Cie, ze gra nie dziala plynnie na tym konfigu w 1024x768x32 bez FSAAx4 :!: A jakie mam ustawienia? Wszystko na high oprocz cieni (medium), particle count (low), water quality (ultra high) i texture filter - blinear. I na statku w takich ustawieniach fps spada mi do 18 (na zewntarz)... pamieci puszczone na cl2, synchro z procem, grafa niekrecona... stery do grafy 56.64, winxp + sp1, via hyperion4.51... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 W Far Cry widać DX9.0 juz na samym początku.Wystarczy spojżec na wode w miejscu gdzie stoi ten najemnik(ten filmik gdzie rozmawia tych dwóch).Na DX8.1 mamy ciemna wode nieprzeźroczystą a na DX9.0 juz widzimy roslinki, glony i inne ustrojstwo i do tego widzimy jak patrząc przez na rosliny w wodzie obraz sie zniekształca.Zresztą jest dużo smaczków których nie ma na karcie z DX8.1.Oczywiscie żeby pograć sobie sęsownie w Far Cry z efektami DX9.0 nalezy mieć minimum 512MB RAM wtedy po wyłaczeniu cieni gra sie całkiem konfortowo. Fajnie to ujales tylko szkoda, ze ten opis nie jest wiarygodny. Przezroczysta woda w F-C na dx8 jest juz od medium detail. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumianko Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 nie chodzi mi o rozdzialke 1024.. tylko o 800x600 a co do AAx4 to 4ti chodzi plynnie z srednia 27fps a 24 fps jest nie zauwazalne dla ludzkiego oka!!! Nie chodzi mi o pokazanie ludzia ze Dx9 jest do du... tylko ze jest to pokazanie minimalnie lepszych efektow w far cry! ja chce tylko zasugerowac to ze przesiadka z DX8 na DX9 nie ma az tak duzego sensu!!!! widome ze na karcie za 1100zl. bedzie gra lepiej chodzila to poprostu ewolucja a powiedzcie mi czy jak by wyszla grafa tak silna jak GF4 ti z obsluga DX8 ale o wiele lepszymi pamieciami i core i by na pewno chodzila plynie na far cry to co to by byl nie lepszy wybor? jestem tylko ciekaw jak chodzi ti 4800 na far cry z 512 ramu. jak ktos ma to bardzo prosze o odezwanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 a ludzie dalej z tymi klatkami , chyba nigdy sie nie naucza , ehh , zagraj w q2 q3 itp na 25 klatkach a na 125 i powiedz czy nie ma roznicy ? wg ciebie byc nie powinno Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek-GiereQ Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 kojak_ct ty tez mnie rozśmieszyłeś troszke... "Ta grafa nie nadaje się do AA. Może colin 1 i 2 z AA jakoś polecą. AA na tej grafie mija się z celem. Ostatnio skonfigurowałem kumpeli kompa. I na XP2000 + GF4Ti i 256MB Ram odpaliłem NFS:HP. Po włączeniu AAx2 już straciła na płynności nie mówiąc już o AA4x. O anizo nawet nie wspomne!" ja na 4 MX działam z Anizo 2x zresztą na aliasingu tez aczkolwiek nie w NFS: U i coś mi się niechce wiezyć ze po właczeniu aa2 gra skakała widocznie komp jest źle skonfogurowany bo aa2 to na gf3 powinno działać, a w farcry by sie juz pewnie bardzo ladnie grało na gf4 4800 i te kłutnie są o detale znów kazdy na każdego wzuca :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 jestem tylko ciekaw jak chodzi ti 4800 na far cry z 512 ramu. jak ktos ma to bardzo prosze o odezwanie. Drogi Rumianko - 4ti4800 to nic innego jak 4ti4600+AGPx8 (o AGPx8 w 4ti możesz sobie poczytać, że nic nie daje) na 4ti4800 będzie FC chodził trochę szybciej (może 5-10%) niż na podkręconej 4200, a tak poza tym to byś nie zobaczył różnicy ludzkim okiem potrzebne jest 60 FPS a nie 25 czy 30. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luke81 Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 Ti 4800 to 4400 z Agp 8x :) (275/550) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 Ti 4800 to 4400 z Agp 8x :) (275/550) a nie czasem ti4800SE - bo tak mi się właśnie wydaje ti4800SE - 4400 i AGPx8 ti4800 - 4600 i AGPx8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvis Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 Ti4800 to Ti4600+AGP8x. Ti4800SE to 4400... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luke81 Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 Ti 4800 to 4400 z Agp 8x :) (275/550) a nie czasem ti4800SE - bo tak mi się właśnie wydaje ti4800SE - 4400 i AGPx8 ti4800 - 4600 i AGPx8 Masz racje oczywiscie, padlem ofiarą oznazeń SE ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 Ale faktycznie dylematy, zacznijmy podawac kto ma ile fps i kto ile wydal na karte podzielimy to i zobaczymy ile u kogo kosztuje 1 fps, w ogole po co takie tematy? A generalnie efekty w grach to pic na wode, przez nie gra wygladaja 2% lepiej a potrzebuje 250% silniejszej karty i to o kazdy kolejny "blysk" i tyle co z tego ze piekne na zdjeciu, pokazujecie zdjecia zeby uwidocznic roznice, nie wiem czy wbiegajac tam zauwazycie te roznice i suma sumarum czy wlasciciel najpotezniejszej karty bedzie zadowolony tyle razy bardziej z tej gry niz wydal na karte w stosunku do ti4200, gra jest energiczna szybka i nie ma czasu ogladac efektow chyba ze ktos odpala gre zeby sie podniecac swoim "cackiem" a nie pograc to juz troszke dziwne jest. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek-GiereQ Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 mrtnt fenomenalnie i trafnie podsumowałeś ten wątek! oby tak dalej ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 kojak_ct ty tez mnie rozśmieszyłeś troszke... ja na 4 MX działam z Anizo 2x zresztą na aliasingu tez aczkolwiek nie w NFS: U i coś mi się niechce wiezyć ze po właczeniu aa2 gra skakała widocznie komp jest źle skonfogurowany bo aa2 to na gf3 powinno działać, a w farcry by sie juz pewnie bardzo ladnie grało na gf4 4800 i te kłutnie są o detale znów kazdy na każdego wzuca :( Anizo to można nawet na 2MX włączyć. Nawet AA można tylko co z tego, że można skoro nie da się grać? :D Te grafy nie były robione z myślą o AA i nie wmawiajcie sobie, że nawet na GF3 z AA da się pograć bo się nie da! Z anizo owszem. Oto kolejny temat, w którym userzy dokonują cudów! Napisałem to dla tego, że bawiłem się GF4ti. Jest to świetna karta ale nie do AA. Zresztą na moim 9800Pro czasami wyłączam AA dla tego, że niekiedy nie ma tych min45FPS i dla mnie gra traci na dynamice. A w FarCry mimo, że wszystko miałem na Full łącznie z cieniami to AA nie włączałem z prostego powodu. Nie pograłbym w każdym miejscu płynnie! Więc nie róbcie z tego GF4 demona wydajności szczególnie w AA. Luzik i wracajmy do tematu. :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
riffo Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 Ti + 768MB ramu wtedy gierka nic nie tnie nawet na wlaczonym AAx4 8O sprawdzilem to tez na duronie 1400!! i nie tnie. Ja pier...... kolejny czlowiek ktory wymysla jakies farmazony, nie wiem czemu - chyba zeby sie pokazac na forum. Czlowieku naprawde pomsyl co ty piszesz. Wedlug Ciebie do gry w Far Cry z wlaczonym AAx4 wystarczy karta GF Ti - poprostu nie moge. No chyba ze chcesz grac w 640 i ustawienia na medium to wtedy przepraszam - masz racje. Tylko ze taka gra mija sie z celem lepiej pograj sobie w quaka3 :) . Zeby pograc w far cry przynajmniej w 1024 z wszystkim na max w ustawieniach gry + 4xAA i na przyklad 8Anizo trzeba miec sprzet klasy proc ok 2500MHz lub 2500+ grafa klasy radek 9700 i 768 ramu, na moim sprzecie co w podpisie gralem wlasnie w takich ustawieniach i czasami FPS spadal do 22klatek (mialem wlaczonego FRAPSA- caly czas minitorowalem jaki jest FPS), wiec prosze nie przesadzaj bo jestes kolejna osoba co gada takie rzeczy, jest przyklejony topic o Far Cry i tam juz byla dyskusja na ten temat - poczytaj. Chociaz domyslam sie ze poprostu jest tak ze na kartach dx8, z oczywistej przyczyny powylaczane sa efekty pomimo tego ze niby masz ustawione ultra high czy very high i gra biega szybciej. Ciekawe czy mogl bym wlaczyc na moim radku gre zeby nie kozystala z dx9 tylko dx8 - wtedy by sie to rozwialo, te pytania, jak mial bym duuuuuuuuzo wiecej fps niz z dx9 WIDZE ZE JESTES Z POZNANIA (JA TEZ) TO ZAPRASZAM DO MNIE I SIE PRZEKONASZ!!! MOJ GG TO 5331854. Z RUMIANKO ROBILISMY TESTY I NIBY PO CHU... MIELISMY TU FARMAZONY WALIC?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek-GiereQ Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 kojak_ct buahaha CUDEM TO JESTES TY niewiem skad jestes ale jak chcesz wpadnij a sam zobaczysz ZE DA SIE GRAC SWOBODNIE NA ANIZO 2X na 3ti i 4mx! a co dopiero na 4ti niemóie tutaj o farcry ale o innych grach np ut wszelakiej maści! i nie w 640 tylko 800 wzywz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 kojak_ct buahaha CUDEM TO JESTES TY niewiem skad jestes ale jak chcesz wpadnij a sam zobaczysz ZE DA SIE GRAC SWOBODNIE NA ANIZO 2X na 3ti i 4mx! a co dopiero na 4ti niemóie tutaj o farcry ale o innych grach np ut wszelakiej maści! i nie w 640 tylko 800 wzywz i nie wmawiajcie sobie, że nawet na GF3 z AA da się pograć bo się nie da! Z anizo owszem Zanim coś napiszesz to najpier naucz się czytać! :evil: :arrow: mrtnt Sądzę, że nie masz racji. Przecież dążymy do jak najbardziej realistycznej grafy prawda? Te kilka efektów z DX9 (choć większość z nas nie wie jakie naprawde przez DX9 można uzyskać) + kilka nowych efektów z powiedzmy DX10 da już znacznie bardziej odzwierciedloną grafikę niż DX8. To tak jak DX8+DX9! Jak to mówią: po nitce do kłębka! :wink: Jeśli nie dążylibyśmy do lepszej grafy to po co nawet te GF4Ti jak spokojnie można było zostać przy S3Trio i grać dalej w gry typu Duke3D, Hexen czy Quake1. Grafika zmieniła się znacznie przez wprowadzanie nowszych DX więc rozwój jest wskazany. 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek-GiereQ Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 to niezmienia faktu ze piszesz troszke nieloggiczne wywody :) bo grać to mozna nawet w drivera z aa ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 to niezmienia faktu ze piszesz troszke nieloggiczne wywody :) bo grać to mozna nawet w drivera z aa ;) Nielogiczny to jest wlasnie twoj wywod . Ludzie tu pisza o FarCry i NFSU a ty wyjezdzasz sdupy wzietym Driverem :evil: Ludzie nie osmieszajcie sie . Czytajac wasze posty dochodze do wniosku , ze np. takie Driver 3 jest niepotrzebny , bo mogliby poprsotu zostawic stary engine i zrobic tylko dodatkowe misje .Tak jak napisal kojak_ct ewolucja jest potrzebna zeby gry wygladaly coraz bardziej realistyczne . A jak ktos pisze ze nie ma roznicy w FarCry w dx8.1 i dx9 to zapraszam do mnie , moze przestana powstawac takie durne watki (no offence) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek-GiereQ Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 to był przykład zeczy ponoć niemożliwej ... pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 WIDZE ZE JESTES Z POZNANIA (JA TEZ) TO ZAPRASZAM DO MNIE I SIE PRZEKONASZ!!! MOJ GG TO 5331854. Z RUMIANKO ROBILISMY TESTY I NIBY PO CHU... MIELISMY TU FARMAZONY WALIC?? wiesz no ja mam co z czasem robic niz latac do kogos i ogladac gierke, ale poprostu nie uwierze ze masz plynna gre z detalami ustawionymi na max w 1024 +AAx4 na karcie Ti4200 bo na takich ustawieniach ja gralem na radku 9700pro i czasami mialem 21/22 klatki (zadko ale sie zdazalo) co nie jest plynnym graniem. Wiesz mozemy tez przyjac punkt odniesienia bo jezeli dla ciebie przedzial miedzy 20-25 klatek to plynnosc grania to nie mamy o czym rozmawiac. (chociaz i tak nie wierze ze tyle nawet masz) Szczegolnie taki przedzial ma znaczenie w grach takich jak Far Cry bo moze 20 klatek np. w RTS to jest plynne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek-GiereQ Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 w to akurat cięzko uwiezyć :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 WIDZE ZE JESTES Z POZNANIA (JA TEZ) TO ZAPRASZAM DO MNIE I SIE PRZEKONASZ!!! MOJ GG TO 5331854. Z RUMIANKO ROBILISMY TESTY I NIBY PO CHU... MIELISMY TU FARMAZONY WALIC?? wiesz no ja mam co z czasem robic niz latac do kogos i ogladac gierke, ale poprostu nie uwierze ze masz plynna gre z detalami ustawionymi na max w 1024 +AAx4 na karcie Ti4200 bo na takich ustawieniach ja gralem na radku 9700pro i czasami mialem 21/22 klatki (zadko ale sie zdazalo) co nie jest plynnym graniem. Wiesz mozemy tez przyjac punkt odniesienia bo jezeli dla ciebie przedzial miedzy 20-25 klatek to plynnosc grania to nie mamy o czym rozmawiac. (chociaz i tak nie wierze ze tyle nawet masz) Szczegolnie taki przedzial ma znaczenie w grach takich jak Far Cry bo moze 20 klatek np. w RTS to jest plynne. Daj spokoj , tu sie nawet nie ma co klocic... Moj R350 ma niekiedy problemy z obsluzeniem takich detali w FarCry a co dopiero jego GF . No ale benchamark napisal , ze miedzy 8potokowcem Ati a czteropotokowcem NV nie ma roznicy i teraz wszyscy beda sie tego trzymac , za niedlugo to juz pewnie w 1600x1200 im bedzie idealnie smigac... Ehhh szkoda slow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yasiu22 Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 . No ale benchamark napisal , ze miedzy 8potokowcem Ati a czteropotokowcem NV nie ma roznicy i teraz wszyscy beda sie tego trzymac , za niedlugo to juz pewnie w 1600x1200 im bedzie idealnie smigac... Ehhh szkoda slow Tak napisali takie <span style="color:red;">[ciach!]</span>ły bo wiadomo ze NV ładnie poleciała ze swoim FX w kulki a ten szrot co mają na stanie trzeba komus wcisać :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 Taki mały pokaz funkcji z DX9: Normal Bump Mapping Paralax Bump Mapping Ładniejszy sami wybierzcie. :) Ten efekt reklamowała nVidia w FarCry z PS3 i VS3 jak również ATI w Half Life2 z PS2 i VS2 (tak pisał Pila). Tego screena zrobiłem u siebie. Możecie to pokazać na DX8??? Dodam, że to mapowanie ingeruje w geometrię obiektu (przyjrzyjcie się dokładnie cieniom na ścianach i podłodze). Nie jest to zwykły bump mapping zrobiony ze światła tylko przekrztałcanie obiektu. Pewnie takich efektów jest więcej. Tylko my o nich nie wiemy. A w grach to może z 15% wszystkiego wykorzystują. :( Mam nadzieję, że engine HL2 to zmieni i kolejne gry na nim oparte będą miały większość tych wspaniałych funkcji. :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 Taki mały pokaz funkcji z DX9: Możecie to pokazać na DX8??? eee tam , Ja nie widze zadnej roznicy , ot jakies tam wyboje tylko... :lol: Wracajac do tematu , to nie twierdze za 4Ti to zla karta (moze ktos tak wywnioskowal z moich wypowiedzi) bo w tej cenie nie ma lepszej... Ale ludzie , chwila pokory , na kolanka do oltarzyka pare paciorkow(przemyslen) a dopiero potem piszcie ;) Co do roznic w dx8.1 i dx9 , juz sie nie wypowiadam . Macie topic o farcry , screen od kojak_ct i to chyba juz wystarczy ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...