roody Opublikowano 27 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2004 Kumpel ma taki problem: Na poprzednim systemie (XP on NTFS) mial 2 konta; dla siebie i dla dzieci. Dzieciom zabronil dostepu do jednego z katalogow. Teraz gdy przeinstalowal system, ma dla siebie takiego samego uzytkownika, widzi ten katalog w explorerze, ale gdy probuje do niego wejsc to ma "odmowa dostepu". Da sie cos z tym teraz zrobic ? Moze jakis programik do lamania zabazpieczen na NTFS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 27 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2004 Wystarczy ustawić odpowiednie uprawnienia dostępu w zaawansowanych uprawnieniach i tam dodać odpowiednie konta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBAL Opublikowano 28 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2004 Jak nie masz dostępu do katalogu, to (tak mi sie wydaje...) nie możesz również zmieniać praw dostępu. Zawsze jednak administrator może przejąć na własność dany katalog/plik (wlasciwosci/zabezpieczenia/zaawansowane/wlasciciel), a wtedy to juz mozesz wszystko :). Dodaj odpowiednie osoby/uprawnienia i mozesz usunac nieprzypisanego SID'a (ten uzytkownik o bardzo dziwnym imieniu ;)). Pozdrawiam, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roody Opublikowano 28 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2004 Dzieki, przekazuje koomplowi. Ja uzwyam FATa wiec nie moglem mu pomoc od razu. Dzieki, hej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 28 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2004 Nie wiem, czy bedzie takie latwe dostanie sie do tego katalogu, jezeli prawa zostaly nadane we wczesniejszej kopii systemu... ale sprawdz, co pisza poprzednicy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuli007 Opublikowano 28 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2004 też tak miałem jak co to wal na priv to wytłumacze Ci jak to wywaliłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 mialem taki sam problem sa 2 rozwiazania 1 konwersja na fat 2 zabootuj sie z jakiegos konoppixa wejdz do kotalogu i wyciagnij wszystko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...