lukasrz Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 o widze ze tez masz ti4200 64mb .. powiedz jak z gierkami? duzo doczytywania? doczytywanai ?? doczytywanie to nei wina karty tylko zbyt malej ilosci pamieci RAM :!: ale palnołeś :lol: kazda nowa gra chodiz na gef4ti z loozem w gaciach 1024x768x32 high detail i wiele gier pozwala właczyc conamniej AAx2 a co do posta pana Phil ja w call of duty nie gram ale brejdak gra 1024x768x32 full det !! AAx4 i jakies Anizo x8 i jest z 60fpsów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Has$kY Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 Takie tematy są bezsensu... Każdy będzie zaciekle bronił swojej karty - czego to ona nie ciągnie i na jakich detalach to ona nie śmiga... Czy ja bronie swojej karty ?? :> ja mam ATI i nie bawie się w obozowanie i bronienie tej firmy bo wiem że i jedna i druga dba o klienta. Pozatym kazdy ma jakieś słabsze dni i ATI (9200.0600) i NVIDIA (5800,5200,5600) :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phil Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 Dev-o udawac cwaniaka ?! pierd... sam do niedawna mialem gf4 i np deus-ex2 w max detalach nieszlo grac, musialem zjechac na 8x6; wiec sorry ale cos ciezko mi uwierzyc ze grasz we wszytskie gry na max, aha mialem tego samego confa co teraz tylko ze gf4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Has$kY Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 kazdy udaje cwaniaczka bo nakupowal sobie radeona 9700 i powyzej ;), niestaty moj sprzet ma 2 lata juz i tak czy siak bedzie wymagal modernizacji :) No cóż nie będe zaprzeczał ale miałem niedawno FX5200 i to straszne [ciach!]o niby ciagneło te 9500 w 3dmarku 2001 ale w grach to nie mogłem sobie pozwolic na dużo, a cenowo było podobnie z GF4ti, nawet miałem okazje kupic w niskiej cenie ale się pokusiłem na FXa i zle zrobiłem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 a co do posta pana Phil ja w call of duty nie gram ale brejdak gra 1024x768x32 full det !! AAx4 i jakies Anizo x8 i jest z 60fpsówCo się tak jaracie CoD, gra jest na engine Q3 i dobrze działa na gf2mx :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Has$kY Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 Dev-o udawac cwaniaka ?! pierd... sam do niedawna mialem gf4 i np deus-ex2 w max detalach nieszlo grac, musialem zjechac na 8x6; wiec sorry ale cos ciezko mi uwierzyc ze grasz we wszytskie gry na max, aha mialem tego samego confa co teraz tylko ze gf4 A może mu chodzi o granie w "zgadul zgadula co to za slajd :)" Dla mnie płynnośc to 60 klatek 40-45 to już absolutne minimum Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 Na GF4Ti 4200 też spoko chodzi(zresztą już ktoś napisał) A jeśli chodzi o DEUS EXa to troszke mnie dziwi ta słaba wydajność.U mnie chodziło spoko na 1024x768 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 a co do posta pana Phil ja w call of duty nie gram ale brejdak gra 1024x768x32 full det !! AAx4 i jakies Anizo x8 i jest z 60fpsów Co się tak jaracie CoD, gra jest na engine Q3 i dobrze działa na gf2mx :lol: na rivie tnt tez działa tylko ze jakosc grafiki nie ta sama Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavełek Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 Albo 512;)Ach ten FarCry :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phil Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 kazda nowa gra chodiz na gef4ti z loozem w gaciach 1024x768x32 high detail i wiele gier pozwala właczyc conamniej AAx2 a co do posta pana Phil ja w call of duty nie gram ale brejdak gra 1024x768x32 full det !! AAx4 i jakies Anizo x8 i jest z 60fpsów ot, ponoc engine q3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 Albo 512;)Ach ten FarCry :D hehehe Do FAR CRY to przynajmniej 1 MGb Z 512 chodzi masakra(no moze nie całkiem ale lubi sobie "doczytać") :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 nie spodziewalem sie po tobie Chaos takiego pytania:| odpowiedz jest oczywista tylko ti4200!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 kolejny raz przekonalem sie ze tutaj ludzie nie umieja doradzic .. kazdy tylko wpie.rdala sie w topic rzuca swoje 3 grosze .. fan nVidia pojedzie Ati .. fan Ati pojedzie nVidie .. otoz tak sie sklada ze posiadam r9200 128 juz od pewnego czasu nie dalem sie nikomu zwiesc kupilem ja bardoz tanio (270zl) a przesiadalem sie z gf2mx .. nie zawsze wybór tego co chcemy jest mozwliwy bo nie kazdy ma kupe szmalu szczegolnie ktos taki jak ja ktory studiuje pracuje i sam utrzymuje sie bez wiekszej pomocy rodziców nie jestem newbie na grafikach sie znam mimo ze ejstem fanem Ati to uwazam gf4ti4200 za najlepszy (ostani) wypust nvidii bo fx to wielka kupa prosilem o wypowiedzie na temat samego ramu karty w konkretnym przypadku nie wiem wogole skad wziely sie wypowiedzi ze 9200 to gowno itd .. nikogo nie prosile o ocene chispetów graficznych .. (tym bardziej ze tkos tam porownal r9200 do gf4mx 128mb :O) na ram nie mam kasy wiec na razie zostaje 256mb. A po sprzedaniu swojej karty i doplacie 80zl moglbym miec wspomnianego gf4 .. i to wlasnie pytalem dajcie spokoj z chwaleniem swojej karty .. jeden gra w farcry na maxa detalach na ti4200 drugiemu szarpie .. boze ludzie te tematy byly walkowane n-razy i nie maja z moim wspomnieniem nic wspólnego. Więc za przeproszeniem jak se cchecie pogadac o "nVidia vs Ati" albo "Moja grafa jest najlepsza" to sorry ale nie tu. Czasem sie trzeba wykazac zrozumieniem tematu (jak na polskim przy pisaniu wypracowan) bo mozna napisac duzo o czyms ale wcale nie na temat (i bedzie 2 z wypracowania) ... ręce opadaja .. dzięki za brak pomocy ... mnie chodizlo o czystą roznice miedzy 64 a 128 w nowych grach gdzie texturki rosna do pokaźnych rozmiarów .. a tu kazdy zjechal temat .. blah .. Kaeres: .. ja do Ciebie nic nie mam tylko keidys pierdzielneles o mnie cos co chyba sam wiesz ze nie bylo racja i to mnie zdraznilo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 to chyba trzeba cos miec z glowa zeby porownywac ti4200 nawet 64mb z 9200 128mb??? wiadomo co bedzie lepsze... zobacz na sama przepustowosc pamieci a nie jej ilosc!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hajper Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 Takie tematy są bezsensu... Każdy będzie zaciekle bronił swojej karty - czego to ona nie ciągnie i na jakich detalach to ona nie śmiga... Czy ja bronie swojej karty ?? :> ja mam ATI i nie bawie się w obozowanie i bronienie tej firmy bo wiem że i jedna i druga dba o klienta. Pozatym kazdy ma jakieś słabsze dni i ATI (9200.0600) i NVIDIA (5800,5200,5600) :) Ale każdy temat z cyklu co wybrać (nv lub ati) kończy się na kłótni i udowadnianiu, ze na "mojej grafie pójdzie wszystko na high". Nieraz ktoś walnie, ze na 64-bitowym FX czy 9200 też na high mu wszystko lata... Tylko po co takie coś wtrącać, skoro pytanie jest jasne ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 widze ze moze 2 albo 3 osoby zajarzyly o co biega genghiskhan: co do przepustowosci to nie wiem czy zauwazyles ja mam malo pamieci ale na fsb 247 i jakos nikt nie zwrócil uwagi tutaj na przepustowosc .. kazdy slepo pie.rdoli o tym co my slina na jezyk przyniesie moglem zalzocy temat gf3ti200 128mb czy gf4ti4200 64mb przynajmniej uniknalbym problemow ati nvidia .. bo tutaj zrozumiania pytania brak wiekszosci .. moja grafa bez modow robi prawie tyle co gf3ti200 wiec odwalcie sie od r9200 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 to moze zamiast zmieniac grafe kup sobie 2 kosc ramu? :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 2ga kosci minimum 200zl nie mam tyle .. ejszcze WC chcialbym dokonczyc a fundusze i tak topnieja ... pozatym chyba nie musze mówic ze o kosc ktora poleci razem z moja na 247 nei tak latwo (i tanio) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 no rozumiem, ale moim zdaniem tak czy siak ti4200 bedzie lepsze, tam puscisz pamieci przynajmniej na 600MHz! co i tak da lepszy efekt niz 128MB - roznic nawet w nowych grach tak nie widac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 no widzisz i zobacz jak po zrozumieniu problemu zmienilo ci sie spojrzenie i argumentacja ... ahh .. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 Ale odpowiedz jest taka sama, już wiele osób to tu powiedziało - nawet w nowych grach iliść pamięci nie będzie miała znaczenia (przynajmniej do 1024) a GF4ti był, jest i będzie wydajniejszy od r9200 (przecież to nawet nie ta klasa kart). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 hehe .. ale ja wiem ze bedzie wydajniejszy .. przeci to normalne tyle ze mnie nie potrzeba najwyzysch detali .. za to lubie miec textury na high + anizo (co jest mocna strona ati) i tylko o to pytalem ... jakosc textur (z czym wiadomo ze nVidia kuleje) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 Jest wyraznie temat co R9200 128MB vs ti4200 64MB Wiec w czym Chaos widzisz problem, ze sie niektorzy (w tym i ja) zaczeli wysmiewac z bezsensu watka ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 a co mialem elaborat w temacie napisac? w pierwszym poscie wyjasnilem w czym problem ze chodzi o textury a nie o super duper efekty i inne duperele ok SKONCZCIE ... EOT bo i tak nic sie nie dowiedzialem .. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 kolejny raz przekonalem sie ze tutaj ludzie nie umieja doradzic .. kazdy tylko wpie.rdala sie w topic rzuca swoje 3 grosze .. fan nVidia pojedzie Ati .. fan Ati pojedzie nVidie .. otoz tak sie sklada ze posiadam r9200 128 juz od pewnego czasu nie dalem sie nikomu zwiesc kupilem ja bardoz tanio (270zl) a przesiadalem sie z gf2mx .. nie zawsze wybór tego co chcemy jest mozwliwy bo nie kazdy ma kupe szmalu szczegolnie ktos taki jak ja ktory studiuje pracuje i sam utrzymuje sie bez wiekszej pomocy rodziców nie jestem newbie na grafikach sie znam mimo ze ejstem fanem Ati to uwazam gf4ti4200 za najlepszy (ostani) wypust nvidii bo fx to wielka kupa prosilem o wypowiedzie na temat samego ramu karty w konkretnym przypadku nie wiem wogole skad wziely sie wypowiedzi ze 9200 to qpa itd .. nikogo nie prosile o ocene chispetów graficznych .. (tym bardziej ze tkos tam porownal r9200 do gf4mx 128mb :o) na ram nie mam kasy wiec na razie zostaje 256mb. A po sprzedaniu swojej karty i doplacie 80zl moglbym miec wspomnianego gf4 .. i to wlasnie pytalem dajcie spokoj z chwaleniem swojej karty .. jeden gra w farcry na maxa detalach na ti4200 drugiemu szarpie .. boze ludzie te tematy byly walkowane n-razy i nie maja z moim wspomnieniem nic wspólnego. Więc za przeproszeniem jak se cchecie pogadac o "nVidia vs Ati" albo "Moja grafa jest najlepsza" to sorry ale nie tu. Czasem sie trzeba wykazac zrozumieniem tematu (jak na polskim przy pisaniu wypracowan) bo mozna napisac duzo o czyms ale wcale nie na temat (i bedzie 2 z wypracowania) ... ręce opadaja .. dzięki za brak pomocy ... mnie chodizlo o czystą roznice miedzy 64 a 128 w nowych grach gdzie texturki rosna do pokaźnych rozmiarów .. a tu kazdy zjechal temat .. blah .. Kaeres: .. ja do Ciebie nic nie mam tylko keidys pierdzielneles o mnie cos co chyba sam wiesz ze nie bylo racja i to mnie zdraznilo OK.jak chcesz to po twojemu.To w takim razie do czego sie sprowadzało to twoje pytanie???? Nie interesuje cie która karta jest lepsza?? Spox.Ale jednak pytasz cz lepiej tą z 128 MB ramu czy teoretycznie lepszą z 64MB ramu I czy warto 80 zł dołozyć. Wydaje mi sie że powinieneś mieć pretensje sam do siebie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 pytam pod kątem jakosci textur .. od samego poczatku normalnie zero kumacji .. ludzie! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 pytam pod kątem jakosci textur .. od samego poczatku normalnie zero kumacji .. ludzie! Zero kumacji??? To możesz sie jaśniej wyrażać? A poza tym jak możesz pytać o jakość tekstur tych dwóch kart?? Przecież nikt z nas nie wie jaką karte masz zamiar kupić(znaczy marke) A to ma duże znaczenie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 a odrozniasz ogólna jakosc obrazu od jakosci textur? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 a odrozniasz ogólna jakosc obrazu od jakosci textur?wiesz wszystko zalezy od sterow - ja na odpowiednio dobranych sterach i wlaczeniem jakosci textow pomiedzy max jakosc a wydajnosc to i tak jestem z ti4200 zadowolony:)), moze radek 9500 milaby lepsza jakosc ale po 9200 nie mozna sie cudow spodziewac, takie moje zdanie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 Ty to widze wogole sie lubujesz w chaosie. To po co w temacie umieszczałeś ilość pamięci ??? Myślisz że to ma wpływ na jakość tekstur?? Aha odpowiadając na toje "pytanie" Dawno przestałem zwracać na to uwage bo ważniejsze jest dla mnie żeby mi "nie cięło" a nie ładniejsze tekstury.Poza tym te róznice już nie sa tak duże jak były. A tobie radze dopisać w temacie: dotyczy użytkowników którzy mieli i jedną i drugą karteb(bo tylko oni tak naporawde mieli wystarczającą ilość czasu i chęci żeby"porównywać"która generuje lepsze tekstury) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...