Lancer(@twojepc.pl) Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Nowe debiutujace dzis CPU Intela P4 maja nowy stepping-C1. Sa to modele 2,5, 2,6, 2,66 i 2,8GHz. Proce maja wyzsze defaultowe napiecie zasialajace-1,525V ale za to mniejsze jadro (o 15mm ;)). Ale co z tego? Znakomicie sie kreca. Ja wlasnie na drugim stanowisku mecze P4 2,8GHz. Chodzi slicznie na 3,15GHz bez miany napiecia! FSB 150MHz. Na wiecej mnie nie stac bo testuje go na plycie Asus P4T533-C, a ta ma regulacje FSB tylko do 150MHz. Czekam tylko na nowe pamieci Corsaira i wrzuce go do ENMICa 4BCX+ i jazda. Buahaha juz sie nie moge doczekac :) Pozostaje teraz czekac az Intel nowy stepping zastosuje w nizszych zegarowo prockach (czytaj-tanszych) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2002 szkoda ze mnie nie stac na takiego p4 :/ ciekaw jestem na ile by te p4 poszlo na moim nowym coolerku freonem, za jakies 30min bede gnoja testowal, wczoraj wyciskalem -3C bez obciazenia i 2C z TB 1.73 @ 2V ale dzisiaj przerobilem troche kolektor i napelnilem odpowiednia iloscia butanu uklad, narazie bez obciazenia mialem -22C (drobne 19C roznicy w porownaniu z wczoraj, licze na podobny spadek w temp z obciazeniem =) , tera schnie lakier na polaczeniach i blokach (zeby mi sie patyna nie robila) jak tylko skombinuje propan (czysty) to bede osiagal temp. ok. -40C bez obciazenia i ok. -20C z 90W-110W obciazeniem (bez obciazenia zrozumcie jako blok freonowy lezy sobnie na husteczce) moj nowy fc ma moc :mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Gratulacje berkut. Widac maniaka nic nie powstrzyma :-) Jak jest ze sprezarka chodzi caly czas ?? Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRECIO Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Nowe debiutujace dzis CPU Intela P4 maja nowy stepping-C1. Sa to modele 2,5, 2,6, 2,66 i 2,8GHz. Proce maja wyzsze defaultowe napiecie zasialajace-1,525V ale za to mniejsze jadro (o 15mm ;)). Ale co z tego? Znakomicie sie kreca. Ja wlasnie na drugim stanowisku mecze P4 2,8GHz. Chodzi slicznie na 3,15GHz bez miany napiecia! FSB 150MHz. Na wiecej mnie nie stac bo testuje go na plycie Asus P4T533-C, a ta ma regulacje FSB tylko do 150MHz. Czekam tylko na nowe pamieci Corsaira i wrzuce go do ENMICa 4BCX+ i jazda. Buahaha juz sie nie moge doczekac :) Pozostaje teraz czekac az Intel nowy stepping zastosuje w nizszych zegarowo prockach (czytaj-tanszych) No stary to jak skonczysz go wykrecac to zapodawaj wyniki! To twoj obowiazek!!!!twa powinnosc! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2002 tak, nonstop zasowa jednak zouwazylem cos bardzo fajnego: jak jest przyladowana weglowodorami (butanem) to ma bardzo miekka prace, na freonie r12 glosno warczala a na r404a bylo wrecz metaliczne brzeczenie, innymi slowy kompresor jest MINIMALNIE (naprawde ledwo ledwo) glosniejszy niz barracuda 4 80gb (i ma przyjemny warkot) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Ładnie brzmi ujemna temp. na procku. Berkut moze byś tak wrzucił schemat i zdjęcia tego cuda. Może bym się skusił. A tak w ogóle to ile Cię takie chłodzenie wyniosło i skąd skombinowałeś elementy? Jest głośniejsze od WC? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2002 weglowodorami (butanem) Mam nadzieję że kolega niepalący :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Asten Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Mam pytanko dotyczące sprężarki. Czy zmieniałeś tam olej, zależnie od wykorzystywanego czynniki chłodzącego, jaśli tak to na jaki, jeśli można wiedzieć? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2002 masz jakies zdjecia-projekty vaporizer'a/skraplacza ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Ładnie brzmi ujemna temp. na procku. Berkut moze byś tak wrzucił schemat i zdjęcia tego cuda. Może bym się skusił. A tak w ogóle to ile Cię takie chłodzenie wyniosło i skąd skombinowałeś elementy? Jest głośniejsze od WC? schemat... generalnie jak wiesz jak dziala lodowka to mozesz to zrobic... wszystko wkrutce dam, zdjecia, schematy itd elementy to tak: lodowke w ktorej byl 120W kompresor dostalem od rodzicow bo wymieniali na dzialce lodowke (a zal im bylo ja wyrzucac :> rurki kupilem w sklepie z "atykulami" do grzania domow (miekkie, 10m 6mm srednicy zewnetrznej, 5m 12mm srednicy zew. i 1m 10mm sr. zew. lacznie 70zl za rurki do tego 4 zawory kulkowe 3/8", 9 przelotek do tych rur i 4 trojniki palnik gazowy juz mialem, podobnie jak lut i paste lacznie mnie to lekko ponad 140zl kosztowalo (cala reszte zrobilem samemu) skraplacz jest chlodzony woda (podpiety do starego wc, do 1 obiegu) sprezarka jak mowilem jest odrobinke glosniejsza od B4 80gb Mam nadzieję że kolega niepalący nie pale, pozatym nie rozumiem waszej paniki z butanem/propanem, gazu jest w ukladzie tylko 80ml, nie ma takiej mozliwosci zeby caly ten gaz odrazu sie uwolnil, jesli juz to bedzie powoli wyciekal i rozpraszal sie w powietrzu Mam pytanko dotyczące sprężarki. Czy zmieniałeś tam olej, zależnie od wykorzystywanego czynniki chłodzącego, jaśli tak to na jaki, jeśli można wiedzieć? nie, nie zmienialem, jak tankujesz uklad butanem/propanem ktory jest obojetny chemicznie wzgledem oleju nie trzeba go zmieniac masz jakies zdjecia-projekty vaporizer'a/skraplacza ? wkrutce wszystko wam dam niedawno robilem testy ukladu i mam nastepujace wyniki: -6C z athlonem 1333mhz @ 1806mhz, 2.2V, jest to temp. parownika niestety, pojawil sie przeciek w ukladzie i musze go znalezc, gdy tylko go zlokalizuje i uszczlenie podrzuce screen'y z wcpuid, sandry i czego jeszcze chcecie (stabilnosc testowalem za pomoca CS'a :mrgreen::mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ) ponadto wczoraj kolega przyniusl mi 2 kompresor (niestety 90W ale to i tak 2x wiecej niz vapochill) wiec szykujcie sie na to ze zrobie 2 taki uklad, moze go dam siostrze na duraka 800 :mrgreen: :mrgreen: albo sprzedam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Za kilka miechow bede wymienial kompa prawdopodobnie na P4 2.26 z tym nowym jadrem. wtedy sie do Ciebie usmieche berkut i uderze do Ciebie po porady. Kupie nowa lodowke starym i odziedzicze stara :P Albo wykombinuje jakis kompresor z jakiegos warsztatu co naprawia sprzet AGD :lol: Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Za kilka miechow bede wymienial kompa prawdopodobnie na P4 2.26 z tym nowym jadrem. wtedy sie do Ciebie usmieche berkut i uderze do Ciebie po porady. Kupie nowa lodowke starym i odziedzicze stara :P Albo wykombinuje jakis kompresor z jakiegos warsztatu co naprawia sprzet AGD :lol: Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurde_men(GROUND) Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 berkut poradz mam gdzies agregat ze starej lodwoki co moge z tym zrobic moge jakos z tego zrobic chlodzenie :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 teoretycznie dzisiaj powinienem miec te <span style="color:red;">[ciach!]</span>e zdjecia, jednak nie ma ich jeszcze zeskanowanych =( z tego kompresora mozesz sobie takie chlodzenie jak ja mam zrobic, a efekty widac w moim podpisie :mrgreen: narazie jestem wycienczony po calym dniu walki z tym <span style="color:red;">[ciach!]</span>ym blokiem freonowym, <span style="color:red;">[ciach!]</span>lony caly czas ma przecieki, juz zaczyna mnie to w<span style="color:red;">[ciach!]</span>iac mocno, byc moze jutro pojade po kilka plaskownikow miedzianych i zrobie zupelnie nowy blok (nowy projekt) bo stary ma troche za mala powierzchnie =( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...