maziboss Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 Mam problem :? Wykonalem sobie z papieru World Trade Center :P I teraz pytanko: Czy sa jakies specialne bezbarwne lakiery do papieru ? Chcialbym uzyskac efekt polysku (fajnie by wygladaly lsniace wieze ;) ) ale nie wiem czy da sie to wogole osiagnac. Nie wiem tez gdzie kupic taki lakier,ale zastanawia mnie rownie czy moglbym pomalowac moja makiete lakierem do drewna etc. Prosze o pomoc :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 zarzuc fotki wiezyczek to cos poradzimy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mysterio Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 Toć to są dwa słupki z kartonu, odpowiednio pomalowane :| Inaczej sobie WTC z kartonu nie wyobrażam :? Jak możesz to daj zdjęcie, bo mogę się mylić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 Rozumie,ze modele Beingów, masz już posklejane :D A tak zerio to sam kiedyś sporo kleiłem z papieru, pasjonowały mnie moele lotnicze. Miałem: IL 21, Mig 29, B 24 Liberator, F-117, UH-60, ale kóteegoś pięknego dnia zrobiłem im Pearl Harbor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 Hehe tylko narazie wiezowce nie sa przyklejone do makiety :wink: Czekaja na malowanie :D Jezeli jest to oczywiscie mozliwe ;) Daje zdjecia prowizoryczne jutro dam koncowe. Czekam az tata mi przyniesie z pracy zielony plastki jako podloze :wink: Oto zdjecia: Brakuje drugiej wiezy ;) P.S. Wieza na zdjeciu jest na probe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 Fajnie by było zrobić toto z jakiejś matowej dajmy na to pleksy, dać do środka silne źródło światła (albo nieco diod na krawędzie wzmiankowanego pleksiwa), a całość tak okleić, żeby w dzień było widać wszystkie okienka szare albo czarne, a w ciemności by niektóre prześwitywały. Genialny pomysł, nie? Najlepsze pomysły mam siedząc w świątyni dumania albo tak jak teraz, jak zobaczę tam z tyłu plakat i już bym leciał i rzeźbił :> Ale teraz to już raczej musztarda po obiedzie. Chociaż czerwone światełko na górze, bitte bitte :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 bardzo ladnie ci wyszlo maziboss :) teraz sam rozmyslam coby nie zrobic makiety tylko ze innej budowli :D jakimi technikami robiles ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 Fajnie by było zrobić toto z jakiejś matowej dajmy na to pleksy, dać do środka silne źródło światła (albo nieco diod na krawędzie wzmiankowanego pleksiwa), a całość tak okleić, żeby w dzień było widać wszystkie okienka szare albo czarne, a w ciemności by niektóre prześwitywały. Genialny pomysł, nie? Najlepsze pomysły mam siedząc w świątyni dumania albo tak jak teraz, jak zobaczę tam z tyłu plakat i już bym leciał i rzeźbił :> Ale teraz to już raczej musztarda po obiedzie. Chociaż czerwone światełko na górze, bitte bitte :> Jonas podswietlenie bedzie ;) Mam kuzyna szklarza wiec zrobi mi takie chudziutkie prostopadlosciany (z matowego szkla) i wtedy wloze je do srodka :wink: Do ukonczenia mojego cacka jeszcze dosc sporo roboty zostalo z jakies 48 % :P @Kubasik Dzieki za slowa pochwaly ;) Co do techniki to komp, nozyk do wycinania, klej "Hermol" kupiony w sklepie harcerskim za 4 zł, drukarka Hp 7260, cienkopis czarny i moje "umiejetnosci" buahaha. Po wydrukowaniu wszystko ladnie wycinalem, zaginałem, skladalem na probe i nastepnie kleilem :wink: A co z tym malowaniem :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 Dobra a teraz pytanie za 100 punkótw> Po co Cie ta makieta WTC?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mysterio Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 Nawet nieźle Ci to wyszło. @Jonas ten pomysł z pleksą i podświetleniem jest git :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 Dobra a teraz pytanie za 100 punkótw> Po co Cie ta makieta WTC?? Odpowiedz jest bardzo prosta: Jestem maniakiem Nowego Jorku :P Tzn zbieram wszystko co z nim zwiazane ;) A ta makieta jest tego potwierdzeniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 Dobra a teraz pytanie za 100 punkótw> Po co Cie ta makieta WTC?? Widzisz jaki ma chłopak plakat na ścianie :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 Mam problem :? Wykonalem sobie z papieru World Trade Center :P I teraz pytanko: Czy sa jakies specialne bezbarwne lakiery do papieru ? Chcialbym uzyskac efekt polysku (fajnie by wygladaly lsniace wieze ;) ) ale nie wiem czy da sie to wogole osiagnac. Nie wiem tez gdzie kupic taki lakier,ale zastanawia mnie rownie czy moglbym pomalowac moja makiete lakierem do drewna etc. Prosze o pomoc :roll:Do papieru używałam Tapetenhaut. Daje lekki błysk. Do kupienia w sklepach z tapetami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 Do papieru używałam Tapetenhaut. Daje lekki błysk. Do kupienia w sklepach z tapetami.Dzieki Miope :) Trzema bedzie sie rozejrzec jutro ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 <wredny>A samolot już masz?</wredny> ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigzzgib Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 Fajne modele do wydrukowania i własnoręcznego montażu są tutaj: http://www.3dpapermodel.com.tw/ Ostatnio z nudów zrobiłem sobie wieże Eifla ale mam zamiar zrobic coś bardziej skomplikowanego jakiś samolot, czołg albo statek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...