Gość Ell Kogutto Opublikowano 4 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2004 Witam.Mam procka taki jak w podpisie,laczylem L1 chyba z 15 razy,olowkiem i lakierem i nic to nie dalo,nawet sie sysytem nie laduje.Nie wiem czemu tak sie dzieje,czy jest mozliwosc cos z tym zrobic? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 4 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2004 pewnie zrobiles cos zle np: polaczyles dwa mostki ze soba itp. na morganach i spitfire'ach laczylem mostki wiele razy i chodzilo bez problemu. sprobuj z olowkiem B lub nawet 2B, ale musza byc bardzo dobrze zaostrzone, polecam tez uzyc lupy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zapwne łączysz ze sobą wszystkie mostki, a powinieneś połączyć przeciwległe piny i nie dopuścić do złączenia się lakieru lub grafitu z innych mostków. Co do ołówka, spróbuj kilku ołówków. Muszą to być ołówki grafitowe, a nie chemiczne. U mnie dopiero 4 próbowany ołówek zadziałal, a wszystkie były grafitowe. Twardość HB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ell Kogutto Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 Łącze przeciwlegle piny (narazie są tak ::::: a łącze je tak IIIII)kazdy osobno i nic z tego nie wychodzi.Jak sa połączone i puszczam procka na fsb 100 wszystko gra,jak przestawie zworki na płycie na 133 system sie nie odpala tylko wentylatory chodzą.Mostki nie są połączone ze sobą i dlatego nie wiem co go boli. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomówki Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 Łącze przeciwlegle piny (narazie są tak ::::: a łącze je tak IIIII)kazdy osobno i nic z tego nie wychodzi.Jak sa połączone i puszczam procka na fsb 100 wszystko gra,jak przestawie zworki na płycie na 133 system sie nie odpala tylko wentylatory chodzą.Mostki nie są połączone ze sobą i dlatego nie wiem co go boli. Chwila, ja tu czegoś nie rozumiem. A co ma łączenie mostków do tego, że procesor nie chodzi Ci na FSB 133? Przecież ECS nie ma możliwości regulacji mnożnika. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ell Kogutto Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 Mam rozumiec ze łącząc mostki L1 nie puszcze mojego procka na tej płycie na fsb 133?Bo wlasnie to bym chciał zrobić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 Mam rozumiec ze łącząc mostki L1 nie puszcze mojego procka na tej płycie na fsb 133?Bo wlasnie to bym chciał zrobić.laczac L1 masz tylko mozliwosc zmiany mnoznika. jezeli chcesz ustawic mnoznik na stale to musisz sie zajac innymi mostkami. opis gdzies jest na forum i na THG Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ell Kogutto Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 Szukałem i znalazlem jak ustawic mnoznik,tylko jest troszke pokrecone to wszystko.Jezeli chcem puscic mojego Durona na 133 to ktore mostki polaczyc a ktore przeciac.Dzieki za pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomówki Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 Po pierwsze to i tak niewiele zyskasz puszczając procka na FSB 133, bo masz pamięci SDR, taka operacja daje dobre efekty przy pamięciach DDR (FSB i pamięć ma wtedy równą przepustowość). Ale wracając do tematu, aby procesor zadziałał na FSB 133 musisz odbniżyć mnożnik, np. na 10. Wtedy otrzymasz 10x133=1330 - jest to całkiem realna częstotliwość (niestety Morgany dość słabo się kręcą). Aby móc zmienić mnożnik, musisz go najpierw odblokować. Potem albo za pomocą drut moda, albo odpowiedniego cięcia i łącznie mostków (jak pisał wcześniej Niemiec), musisz ustawić jakiś wybrany mnożnik. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 moj morgan 1000 krecil sie na 1250 wiec nei bylo to tak cienko ;] Yotomeczek swojego 1200 puszczal na 1500 z groszami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2004 Mam rozumiec ze łącząc mostki L1 nie puszcze mojego procka na tej płycie na fsb 133?Bo wlasnie to bym chciał zrobić.laczac L1 masz tylko mozliwosc zmiany mnoznika. jezeli chcesz ustawic mnoznik na stale to musisz sie zajac innymi mostkami. opis gdzies jest na forum i na THGMoże po połączeniu mostkó drutować procka by ustalić żądany mnożnik. Innych mostkó ruszać nie musi... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 Mam rozumiec ze łącząc mostki L1 nie puszcze mojego procka na tej płycie na fsb 133?Bo wlasnie to bym chciał zrobić.laczac L1 masz tylko mozliwosc zmiany mnoznika. jezeli chcesz ustawic mnoznik na stale to musisz sie zajac innymi mostkami. opis gdzies jest na forum i na THGMoże po połączeniu mostkó drutować procka by ustalić żądany mnożnik. Innych mostkó ruszać nie musi...Odświezam bo ostatnio także próbowałem zmienić mnożnik w Spitfire 750 (przez mostki L6) ale niestety niedziałało (dalej mnożnik 7.5x) albo komp nie wstawał. I teraz pytanie - czy przy modzie L6 trzeba również łączyć L1 (wydaje mi się, że nie) oraz który drut - mod będzie pasował do Tunderbird/Spitfire? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...