Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

witam mam do was wszystkich pytanie czemu tak obrazacie CPC to jest bardzo dobre chlodzenie,moj kumpel mam p4 2.0 i ma 15-18 stopni C i nie piszcie tych glupot typu ze on mieszka chyba na syberii albo na alasce wy sie wogole nie znacie nie testowaliscie tego tylko czytacie od innych debili ktorzy to obrazaja i wypisujecie te same glupoty co oni.Kupcie to sobie i przetestujcie a nie wygadujecie glupoty po wszystkich forach jaki to jest szajs wy sie wogole nie znacie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam mam do was wszystkich pytanie czemu tak obrazacie CPC to jest bardzo dobre chlodzenie,moj kumpel mam p4 2.0 i ma 15-18 stopni C i nie piszcie tych glupot typu ze on mieszka chyba na syberii albo na alasce wy sie wogole nie znacie nie testowaliscie tego  tylko czytacie od innych debili ktorzy to obrazaja i wypisujecie te same glupoty co oni.Kupcie to sobie i przetestujcie a nie wygadujecie glupoty po wszystkich forach jaki to jest szajs wy sie wogole nie znacie...

nie urazajac nikogo - ales chlopie chlapnol :) wiadomosci z fizyi 2.0, kultura wypowiedzi 2.0, ocena ogólna 2.0

zastanow sie co piszesz :) pisalem juz wielokrotnie zemialem ten zestawi opisalem go dokldanie, podobnie zrobilo wieklu innych userow.

podawniem nam tutaj temperatur z plyty bo sa jak powszechnie wiadomo o kant pupy rozbic :|, poglebiasz tylko nedze swojej wypowiedzi, ehhh

prosze uprzejmie jakiegos moderatora o sprowadznie tego czleka na ziemie :|

PS od razu zaczynam sie kalac za moja ostra wypowiedz - przepraszam wszystkich

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bylem  u niego i widzialem na wlasne oczy bylo 15 C kurcze aha zaniedlugo zamieszcze zdjecia

Aby miał 15 stopni np. na procu to musiałby mieć w pokoju poniżej 15*C co w tej porze jets raczje niemożliwe.... chyba, ze mieszka w lodówce i w domu chodzi w kurtce :P

Te 15 stopni to błą pomiarowy płyty. Nigdy nie można wierzyć odczytom z płyty... Mój kumpel np. na P4 2,6@3,2 1,9V ma rzekomo na boxowym AC 30*C... i kto w to uwierzy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli cie(twego kumpla) obrazilem ta syberia to sorry ale ty chyba naprawde masz 2 z fizyki albo jeszcze mniej bo temp. pokojowa mozesz osiagnac tylko wykozystojac zjawiska zwiazane ze zmiana cisnienia (watpie zeby ta cala dysza vertuliniego wystarczala ;) ) albo peltier a zeby na tego pentiuma zejsc do tych 15stopni to trzeba by peltiera ze 100W a 100W+80W=180W (zakladam ze 80W wydziela proc 76W wydziela barton 2.2ghz) a gdzies widzialem testy ze na athlonie2500 w krotko trwalym stersie jest ok 50*C ktory wydzila 68W wiec sorryjesli ten zestaw ma problem z odprowadzeniem 70W to o 15*C na p4 2ghz w warunkach mieszkalnych w naszej strefie klimatycznej latem mozesz sobie pomazyc a jak bys dozucil peltiera 100W to mugl bys sobie jaka w wodzie gotowac

ps

jak cos to mnie poprawcie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bylem  u niego i widzialem na wlasne oczy bylo 15 C kurcze aha zaniedlugo zamieszcze zdjecia

To moze nie zamieszczaj. I tak nikt przy zdrowych zmysłach w to nie uwierzy. Zastawów się najpierw jak to jest fizycznie mozliwe a potem wypisuj takie ( a raczej nie wpisuj ) takie głupoty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie ludzie nie obrazajcie go naprawde.

Gosciu nie mieszka na syberii ale koledze poprostu sie w zlej kolejnosci cyferki wcisnely, mialo byc 51*C.

No to gratulacje ja na tej "grzalce" w podpisie w IDLE mam taka temperaturke. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to zobaczymy jak wam szczęki opadna jak zamiescimy zdjecia aha i nakrecimy jeszcze film i zobaczymy madrale heheeheh zatka was

Probowali , porosili , udowadniali i nic..... Powiem jedno ziomuś przerażasz mnie 8O

Co ty chcesz mi tu udowodnic wyzszosc konstrukcji typu Cu-box(6mm) nad Urielem np. czy zarekalmowac super czadowy zestwa ninija CPC :wink:

Jak wlozsz element pomiarowy miedzy Cpu a blok (nie musi byc zetkniety nawet niech bedzie 2mm odstepu i zrobisz filmik na dobrze przeskalowanym termometrze i wyjdzie ponizej 35*C to jade normalnie do ciebie z kratą browarów jakie sobie wybierzesz ( a na zajutrze sprzedaje swoje WC i kupuje CPC )

PS: One word: IMPOSIBLE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (ale nic kontynujmy ten jakrze "owocny" :wink: temat .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

radeon weź sobie na wstrzymanie i nie wypisuj pierdół, i tak nikogo tymi zdjeciami tutaj nie przekonasz...Jak ja sobie odpowiednio przygotuje program (lub źle skalibruje- niektóre prg mają możliwość kalibracji) do odczytu temp to mi pokaże -30 (JAK NA FC!!). Daj sobie powiedzieć że Twoj kolega ma błędne odczyty...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daliscie sie podejsc takiej banalnej prowokacji...

czasem trzeba sie odreagowac za te wszystkie powtarzajace sie tematy, poza tym dodatkowy stres spowodowany sesja tez jest nie bez znaczenia. tak sie stalo, ze padlo na radeona9800 :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi raz speedfan pokazywal -127 na samym radiatorku z titana (gdzies na tym forum screena zapodawalem)zadnymi zdiaciami ani nawet filmem nikogo nie przekonasz moze gdybys robil pomiar porzadnym termometrem wiesz co idz do akwarystycznego kup termometr taki jak do akwarium wrzuc go do zbiornika z woda i powiedz jaka masz temp. wody

moze to cie przekona

Dołączona grafika

fota zapozyczona z mk.net wkleil ja maros

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fota zapozyczona z mk.net wkleil ja maros

Że tak z innej beczki, z jakiej firmy jest ten blok na tym zdjęciu.

A co do tego pana z super zestawem CPC to musi iść razem z swoim kolegą do chirurga :) leczyć się na nogi, bo na głowę już za późno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to zobaczymy jak wam szczęki opadna jak zamiescimy zdjecia aha i nakrecimy jeszcze film i zobaczymy madrale heheeheh zatka was

Dobra, to masz tu zrzut mojego pulpitu :lol: . W pokoju mam jakies 20 i klika stopni. Ale za to na procu panuje milutki chłodek hehehehe -5 stopni :lol: :P .

szkoda ze nie mam cpc - bo moze bym jeszcze nizej zszedł hehe -30C , kto wie ...

BTW: Proponuje przeniesc ten topic na oślą... bo do niczego innego sie nie nadaje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radeon to kto w końcu ma ten procesor Ty czy kolega ?? w poscie o CPC napisałeś:

CPC. Odnośnie tego chłodzenia nie wiem dlaczego wystawiacie takie negatywne opinie. Otóż kożystam z procesora P4 2.00 GHz a temperatura na oryginalnym coolerze wynosi 36 stopni C, natomiast na CPC temperatura wynosi w granicach 13-15 stopni C. Dla potwierdzenia w najbliższym czasie dołącze film i zdjęcia zrobione u mnie w domu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.moded-kompz.net/images/rozne/cpc.jpg

btw. te zdjęcie mi coś nie pasi. W 4maxie mieli ten blok "rozłożony" (o ile to da się tak nazwać) i po pierwsze nie wyglądał on tak. Z tego co mnie pamięć nie myli to było to zrobione na tej zasadzie -

Kwadrat o grubości kilku mm i wloty (osobna część) + grubszy kwadrat (także osobna) a na nim luźno poustawiane rurki. Na tym zdjęciu wygląda to jakby to była ta dolna część, ale tam nie było żadnego wdrążenia(sam cień pada więc wątpie by tam były wloty na dole).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...