markos Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2004 Witam Mam taki problem. W trakcie instalacji linuxa auroxa 9.0 dochodze do mometu Partycjonowania dysku, dokładniej chodzi o to, ze mam wybrac dysk na ktorym chce zainstalowac Auroxa Linuxa i kiedy juz tego dokonam (wybrania partycji) i daje dalej to wyskakuje mi jakis blad ze "nie wybrales partycji root (/) ktora jest niezbedna do kontynuowania instalacji Aurox Linux 9.0" I czy Mozecie mi pomuc w tym problemie, o co tam chodzi. Z gory dziekuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2004 Nie wiem jak wygląda instalator Auroxa ale oprócz wybrania partycji powinien byc chyba jeszcze wybór co ma być na tej partycji, w tym przypadku "/". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2004 po naszemu zwie sie to 'punkt montowania' :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markos Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2004 po naszemu zwie sie to 'punkt montowania' :)A co to jest ten "punkt montowania" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2004 po naszemu zwie sie to 'punkt montowania' :)A co to jest ten "punkt montowania"i sie bierzesz za instalacje linuxa ? miejsce, w ktorym bedzie widziana dana partycja. w linuxie nie ma jako takich dyskow, sa katalogi, tak mniej wiecej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markos Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2004 po naszemu zwie sie to 'punkt montowania' :)A co to jest ten "punkt montowania"i sie bierzesz za instalacje linuxa ? miejsce, w ktorym bedzie widziana dana partycja. w linuxie nie ma jako takich dyskow, sa katalogi, tak mniej wiecej Czyli moze wiesz co ja mam zrobic zeby to sie zainstalowalo O co chodzi z tym "root (/)" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2004 a poklikaj i ustaw te "/". nie lubie auroxa, nie uzywam instalatora, szukaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 8 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2004 Poszukaj na www.aurox.org i na ichnim forum. Tam najpredzej Ci odpowiedza. A o "/" nieszczesnym mozesz poczytac tu: http://www.pathname.com/fhs/pub/, http://www.freeos.com/articles/3102/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Socham Opublikowano 8 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2004 a jak bedziesz wiedzial to powiedz na forum bo też mnie to ciekawi :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppawlo Opublikowano 9 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2004 A nie mozesz wybrać opcji auto?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Socham Opublikowano 9 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2004 No dobra ja powiem co trzeba zrobic :)Poprostu jak juz ustawisz partycje to na tej partycji co chcesz zainstalowac linuxa dajesz takie cos / (slesz??) (edycja-> etykieta-chyba) no i jedziesz dalej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...