mat_zab Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Moge kupic taką płyte za 250zł i nie wiem czy jest dobra i jak jest ze stabilnością i podkręcaniem na tej płycie jak ktoś miał do czynienia z ta płytą albo wie coś o niej niech napisze jej wady i zalety i czy jest warta tych 250zł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 spoko mobo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rob_e Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 płytka jest spoko. daje możliwosci kręcenia (mnozniki napiecie ustawiane z biosu chociaz ja osobiscie z tego nie korzystam wiec moge sie mylić), jest stabilna (moj komp choidzi czasem tydzien bez przerwy i zero zwiech) problemów raczej nie ma... przynajmniej nie u mnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat_zab Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 A co do tej ceny to dużo czy mało te 250zł bo w sumie jest SOLTEK DRV4 za 330zł ale też na KT266 i nie wiem czy opłaca się do niego dopłacac te 80zł miałem wczesniej EPOXA takiego jak w podpisie tylko coś szwankował bo nie chciały na nim chodzić ATHLONY XP i TB wieszał sie poprostu komp a Durony chodziły bez problemu nawte Athlon po zmianie magistrali na 100 chodził dobże troche bedzie mi szkoda tej płytki bo była fajna :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rob_e Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 rozumiem ze ta płyta to prawie nowka jest? bo jak tak to bierz... one kosztują cos koło 320zł... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 rozumiem ze ta płyta to prawie nowka jest? bo jak tak to bierz... one kosztują cos koło 320zł... bnowe koshtooja 270 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Moge kupic taką płyte za 250zł i nie wiem czy jest dobra i jak jest ze stabilnością i podkręcaniem na tej płycie jak ktoś miał do czynienia z ta płytą albo wie coś o niej niech napisze jej wady i zalety i czy jest warta tych 250zł.zalezy ktora to : AK 31 ver 1.3 AK 31 ver 2 AK 31 ver 3.1 bo "zwykla" AK31 (ver 1.3) jest na KT266 - czyli porazka, natomiast jak masz pewnosc ze ta Twoja jest ver 3.1 na KT266A to mozna sie skusic - co do ver 2.0 nie mam pewnosci bo roznie pisza - na stronie firmowej niby jest na KT266 http://www.spacewalker.com/english/product.htm#SocketA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Płytka ogólnie niezła. Stabilna. MOżliwości podkręcania raczej średniawe, coć do 166 da się dojść. Napięcia raczejwystarczające.Choć za 250 pewno znalazło by się coś lepszego. Ktoś wspominał że czasem zdarzają sie problemy gdy masz obsadzone 2 banki pamięci ale niestety nie mogę tego sprawdzić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat_zab Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 To jest na KT266 i to jest uzywana płyta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Ja bym tego Shutle'a nie polecał ! Są z nim różnorakie przedziwne problemy ! :? I zmiana mnożnika w Biosie to pic na wode ! Duron 1000 który na DRV5 chodził stabilnie na 1400 MHz na tym Shutle'u nie uruchamia sie na 1133, a max stablnie idzie 1066 ! :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 To jest na KT266 i to jest uzywana płytato bierz tego Solteka 75DRV4 o ktorym mowiles - ten na 1000% jest na KT266A Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat_zab Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 A jaka jest różnica pomiedzy KT266 a KT266A jakaś znaczaca :?: wiem że to może jakieś głupie pytanie ale po prostu nie wiem :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Ja bym tego Shutle'a nie polecał ! Są z nim różnorakie przedziwne problemy ! :? I zmiana mnożnika w Biosie to pic na wode ! Duron 1000 który na DRV5 chodził stabilnie na 1400 MHz na tym Shutle'u nie uruchamia sie na 1133, a max stablnie idzie 1066 ! :?PO pierwsze ze zmianą mnożnika pzrzynajmniej u mnie nie ma żadnych problemów. Po drugie wytłumacz mi jak bez zmiany mnożnika puściłeś durnia na 1066, bo mi to wygląda na 8x133. A to co opisujesz wydaje mi się trochędziwne więc może trafił ci sięjakiśwalnięty egzemplarz, co zdarza się każdej firmie obecnie (niestety :( ) A żadnych dziwnych zachowań płyty nie zauważyłem... A jeśli ten jest na kt266, to nie warto go brać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 A jaka jest różnica pomiedzy KT266 a KT266A jakaś znaczaca :?: wiem że to może jakieś głupie pytanie ale po prostu nie wiem :oops:KT266A to porawiona wersja KT266 - oficjalnie poprawiono "kontroler" pamieci (nieoficjalnie pewnie wiele innych usterek) - bo plyty na KT266 mialy wrecz zalosna "wydajnosc" pamieci mimo ze DDR to czasem spisywaly sie gorzej niz "markowe" plyty na SDR - moze lekko przesadzilem ;) poszukaj w necie bylo troche porownan plyt na obu chipsetach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 A jaka jest różnica pomiedzy KT266 a KT266A jakaś znaczaca :?: wiem że to może jakieś głupie pytanie ale po prostu nie wiem :oops: ogromna :D taka jak miedzy 133 a 133a :D no moze nei ash taak, ale dooza :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat_zab Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Widze że nie ma sensu następnym razem pytac o co kolwiek czy warto coś kupic bo zawsze na to wyjdzie że dalej bedzie 50% na kupic 50% na nie kupić więc dalej jestem w punkcie wyjścia, zdecydowałem że kupie bo zostanie mi 80zł a płyta jest i tak fajna jeśli chodzi o mozliwości, co innego jak bym miał 512 ramu i Athlona 2000+ z Radeonem 9700 to mógłbym się zastanawiać nad lepsza płyta a do tego co teraz mam to mi w zupełności wystarczy i tak bedzie za dobra :D nawet nie mysle że na tym sprzecie pogram w DOOMA 3 i UNREALA 2. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Widze że nie ma sensu następnym razem pytac o co kolwiek czy warto coś kupic bo zawsze na to wyjdzie że dalej bedzie 50% na kupic 50% na nie kupić więc dalej jestem w punkcie wyjścia, zdecydowałem że kupie bo zostanie mi 80zł a płyta jest i tak fajna jeśli chodzi o mozliwości, co innego jak bym miał 512 ramu i Athlona 2000+ z Radeonem 9700 to mógłbym się zastanawiać nad lepsza płyta a do tego co teraz mam to mi w zupełności wystarczy i tak bedzie za dobra :D nawet nie mysle że na tym sprzecie pogram w DOOMA 3 i UNREALA 2.Powtarzam że jeśli jest na kt266 to NIE WARTO!, szczególnie że jet to płyta używana. JUż lepiej wziąć ecs na kt333 (kuna nie pamiętam teraz modelu) i to całkiem poważnie. Jeśli by ten shuttle był na kt266a to warto byłoby sięzastanowić ale tego na kt266 nie bierz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat_zab Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Powiedz mi jeszcze czym tak znacząco się różni wersja z KT266 a KT266A Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Powiedz mi jeszcze czym tak znacząco się różni wersja z KT266 a KT266APO prostu różni się wydajnością. Z tego co pamiętam to pamięci na kt266a pracują znacznie lepiej (w granicach 10 %)Chipset kt266 był niezbyt dopracowany. Tu masz linka http://www17.tomshardware.com/mainboard/02...0/kt333-01.html http://www.realworldtech.com/page.cfm?AID=...RWT101101021825 Choć jak poszukasz to napewno znajdziesz też inne linki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Widze że nie ma sensu następnym razem pytac o co kolwiek czy warto coś kupic bo zawsze na to wyjdzie że dalej bedzie 50% na kupic 50% na nie kupić więc dalej jestem w punkcie wyjścia, zdecydowałem że kupie bo zostanie mi 80zł a płyta jest i tak fajna jeśli chodzi o mozliwości,...skoro jestes zdecydowany to po jakego diabla pytasz ludzi co masz kupic, a nastepnie olewasz argumenty i tak wybierasz swoje argument cenowy zupelnie chybiony - bo przeciez taniej mozna kupic np Pentiuma 75 razem z plyta glowna, pamieciami i moze karta graficzna na PCI - tylko czy o to chodzi (oszczednosc) czy o wydajnosc ??? Powiedz mi jeszcze czym tak znacząco się różni wersja z KT266 a KT266Apoczytaj np TU i nie zawracaj glowy - a kupisz i tak co bedziesz chcial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FREE_USER Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Ja bym tego Shutle'a nie polecał ! Są z nim różnorakie przedziwne problemy ! :? I zmiana mnożnika w Biosie to pic na wode ! Duron 1000 który na DRV5 chodził stabilnie na 1400 MHz na tym Shutle'u nie uruchamia sie na 1133, a max stablnie idzie 1066 ! :? Coś w tym jest :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat_zab Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Juz się zdecydowałem i kupuje SOLTKA DRV5 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
havranek Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Juz się zdecydowałem i kupuje SOLTKA DRV5 :DI bardzo dobrze, bo dopiero co oddałem taką plytę (AK31A) do serwisu. Padł prawdopodobnie kontroler, ja wiem, że jedna uszkodzona płyta nie oznancza, że wszystkie są do [gluteus maximus], ale pewien niesmak pozostaje. Poza tym ta płyta ma spore problemy z o/c. Athlon 1Ghz poszedł na niej jedynie na 1,13GHz, przy maksymalnym napięciu. Na Solteku DRV4 poszedł na 1,33G, a bez zmiany napięcia na 1,2G. Soltek jest zdecydowanie lepszym wyborem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Juz się zdecydowałem i kupuje SOLTKA DRV5 :DNie rób tego..........ten Soltek jest okropny i fatalny ! :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Ja bym tego Shutle'a nie polecał ! Są z nim różnorakie przedziwne problemy ! :? I zmiana mnożnika w Biosie to pic na wode ! Duron 1000 który na DRV5 chodził stabilnie na 1400 MHz na tym Shutle'u nie uruchamia sie na 1133, a max stablnie idzie 1066 ! :?Czy to prawda z tym mnożnikiem bo jak tage zmienić na niej mimo kilku prob. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Ja bym tego Shutle'a nie polecał ! Są z nim różnorakie przedziwne problemy ! :? I zmiana mnożnika w Biosie to pic na wode ! Duron 1000 który na DRV5 chodził stabilnie na 1400 MHz na tym Shutle'u nie uruchamia sie na 1133, a max stablnie idzie 1066 ! :?Czy to prawda z tym mnożnikiem bo jak tage zmienić na niej mimo kilku prob.Prawda ! A niby czemu miałbym kłamać ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 2 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2002 Ja bym tego Shutle'a nie polecał ! Są z nim różnorakie przedziwne problemy ! :? I zmiana mnożnika w Biosie to pic na wode ! Duron 1000 który na DRV5 chodził stabilnie na 1400 MHz na tym Shutle'u nie uruchamia sie na 1133, a max stablnie idzie 1066 ! :?Czy to prawda z tym mnożnikiem bo jak tage zmienić na niej mimo kilku prob.Prawda ! A niby czemu miałbym kłamać ???Widać zależy to od egzemplarza bo u mnie wyszystko chodzi dobrze. Szkoda że nie mogę wam pokazać screenów mojego kyro przy durniu na magistrali 160 albo więcej bo puściłem z dymem pamiątki i czekam aż będę miał nowe (kuna 2 tygodnie czekania...) :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...