niko2003 Opublikowano 9 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2004 czesc mam taki problem. Kompa wspoluzytkuje z bratem. Przychodzac do domu o godzinie 12, zawsze caly system jest czysty, tak jakby ktos zrobil odzyskiwanie systemu. Wiec ostatnio w systemie/wylaczylem z partycji odzyskiwanie i zainstalowalem pare programow. Dzisiaj kolejny dzien, przychodze do domu i system znow czysty. Zrobilem krzyk i takie tam. To brat mi mowi ze wyskakuje taka komenda ( nie mozna uruchomic systemu windows) poniewaz nastepujacy plik jest uszkodzony (windows/system32/config/system ...ble ble ble i mozesz wlozyc cdrom i zainstalowac od nowa. Dziwnie ze jemu sie to dzieje a mnie nie!! Resetowalem, wylaczam na hamca zeby cos zepsuc. Szczerze powiedziawszy mam dosc instalacji wkolko tych samych programow co robic ??!! Co robic ?? Skad takie rzeczy sie biora ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 9 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2004 Wymień brata na nową, lepszą wersję :wink: . A tak na poważnie, to raczej nie obejdzie się bez szczegółowego śledztwa. Niech Ci braciszek powie dokładnie krok po kroku co robił, co instalował itd. Być może uda Ci się namierzyć coś co wali ci system. I rada. Jeżeli się nie uda wyjaśnić i w przyszłości uniknąć tego typu zonków, to załóż braciszkowi user'a z ograniczeniami, aby nie mógł sobie za bardzo poszaleć. Jeżeli z kolei to jest niemożliwe, bo braciszek ma takie same prawa (według Twoich rodziców) do komputera jak Ty, to dobrym rozwiązaniem będzie zainstalowanie dwóch systemów. Ty masz swój, a braciszek swój. Coś spieprzy na swoim, jego problem, a Ty masz spokój. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fafex Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 Tak konkretnie to ten plik odpowiada za rejestr. Moze spróbuj przywrócić wszystkie pliki rejestru z tych tworzonych przy instalacji windowsa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...