Skocz do zawartości
niko2003

Przywracanie systemu ! HELP

Rekomendowane odpowiedzi

czesc mam taki problem. Kompa wspoluzytkuje z bratem. Przychodzac do domu o godzinie 12, zawsze caly system jest czysty, tak jakby ktos zrobil odzyskiwanie systemu. Wiec ostatnio w systemie/wylaczylem z partycji odzyskiwanie i zainstalowalem pare programow. Dzisiaj kolejny dzien, przychodze do domu i system znow czysty. Zrobilem krzyk i takie tam.

To brat mi mowi ze wyskakuje taka komenda ( nie mozna uruchomic systemu windows) poniewaz nastepujacy plik jest uszkodzony (windows/system32/config/system ...ble ble ble i mozesz wlozyc cdrom i zainstalowac od nowa.

Dziwnie ze jemu sie to dzieje a mnie nie!! Resetowalem, wylaczam na hamca zeby cos zepsuc. Szczerze powiedziawszy mam dosc instalacji wkolko tych samych programow co robic ??!!

Co robic ?? Skad takie rzeczy sie biora !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wymień brata na nową, lepszą wersję :wink: .

A tak na poważnie, to raczej nie obejdzie się bez szczegółowego śledztwa.

Niech Ci braciszek powie dokładnie krok po kroku co robił, co instalował itd.

Być może uda Ci się namierzyć coś co wali ci system.

I rada.

Jeżeli się nie uda wyjaśnić i w przyszłości uniknąć tego typu zonków, to załóż braciszkowi user'a z ograniczeniami, aby nie mógł sobie za bardzo poszaleć.

Jeżeli z kolei to jest niemożliwe, bo braciszek ma takie same prawa (według Twoich rodziców) do komputera jak Ty, to dobrym rozwiązaniem będzie zainstalowanie dwóch systemów. Ty masz swój, a braciszek swój. Coś spieprzy na swoim, jego problem, a Ty masz spokój.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi