Skocz do zawartości
TVC

Czy warto zmienic Rive TNT Ultra Na GeForce2MX200

Rekomendowane odpowiedzi

Czlowieku mx 400 tak ale 200 nigdy.kumpel ma C1000,512 ram i mx200 i ma w 3D marku 2000  3200!!!!! no coments

To niech zrobi test na 3DMarku 2001, bo ten 2000 chyba nie lubi celeronów. Ja po zmianie z P3 933MHz na celerona 1.2GHz podkręconego na 1.5GHz miałem ok 2000 ptk mniej.

A w 2001 miałem o 1800ptk. więcej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na m64@ 166/185 i celku II 533@800 mialem w 3dmarku 2000 2700 pkt. Na mx 200 wynik jest bardzo podobny, niektórzy maja nawet niższy :D .Szkoda kasy lepiej dzbierac i kupić mx 400 , ja kupiłem CLAP (wole od mx 400) albo jakis Ti.

Może po prastu zapewnj lepsze chłodzenie tej ultrze i podkręć ja i tyle i wydajnośc będziesz mial większa niz na drętwej mx 200.

Pozdrawiam Andrz3j

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym jeszcze poczekał aż GFcy jeszcze stanieją, gdyż brat ma podobną kartę i pamięci się krecą bez artefaktów na 220+ !!!! I nie trzeba nawet na nie dodatkowego chłodzenia! Co do ukaładu, to kup sobie w 4max'ie BlueORBa (za 48 zł)... zapłacisz 13zł za pocztę.... no i Ci wyjdzie tez kolo 60 zeta. Dokładnie 61. Więc wg mnie, to kup to lepsze chłodzenie i podkręć układ. Pamięci nie powinny się buntować bez radków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Riva Ultra ma lepsze pamięci i oczwyiwiście się lepiej kręcą. Więc jeśli nawet na standarowych ustawieniach mx200 wypada lepiej, to dobrze podkrecona Riva go zostawia w tyle. Wiem, bo przcież widze ile kumpel ma ramek na mx200, a ile brat na Rivie.

A co do mx200 u Tomka, to tam jest model z pamięciami DDR, których niestety Riva nie posiada...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A moze i masz rację, że się pomylili. Jak ktoś się czuje urażony, to sorry.  :) 

Ale mimo wszystko podkreceniu Rivy jest ona lepsza od mx200. Szkoda, że wykonali testy tylko na częstotliwościach nominalnych...

Po podkręceniu też będzie gorsza nawet jak sie nie podkręci gf`a.

Zobacz że różnice są niewielkie w nowych grach bo tam sie liczy przepustowość pamięci.W te nowe gry i tak sie nieda grać na tych kartach.

A w starszych grach gdzie grafika jest mniej złorzona gf2mx200 rozkłada na łopatki tnt2ultre widać to na q3 imo gf2mx200 jest dużo lepszą kartą graficzną od tnt2ultry

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli brac tego MX400 czy nie???w tej chwili kasy na nic innego nie mam, ale chce zmienic karte, czy odczuje jakas duza roznice, czy nie, bo moze nie ma sie co szarpac???

Jak możesz brać MX400 To bierz bo na mx200 to sie nie opłaca zmieniać bo poco <span style="color:red;">[ciach!]</span>o zmieniać na <span style="color:red;">[ciach!]</span>o lepiej nazbieraj kase i kup coś lepszego jak masz wymianieć na 200

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...