minkia Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 Skoro tyle jest fanów Fortronów, to może by się wypowiedzieli na forum co to cudo jest w stanie podnieść i jakie przy tym tzryma napięcia na liniach 3,3+, 5+, 12+. Skąd inąd wiadomo, że konstrukcje Modecoma bazują na FSP, również te 350W, czy to znaczy, że fortron 300W uniesie 350W sprzęt. Pytam bo w topikach przewija się sporo pochlebnych słów na temat tego zasilacza, a nadal można go kupiś po okazyjnej cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sir Afeen Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 mój Feel czyli FSPXXX-60GxA ciągnie to co w podpisie + trzy wentylatory, katoda acha: napięcia przy 1,7xp@1840mhz (mierzone miernikiem): 12v=11.92 5v=5.02 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minkia Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 ŁADNIE No dalej, dalej chłopaki i nieliczne dziewczęta :lol: Macie okazje sie pochwalić, a nie będzie więcej tematów w stylu "jaki zasilacz". Wyniki w udźwigu są o wiele bardziej miarodajne niż subiektywne oceny kogoś tam. Specjalnie nie robiłem tematu o wszystkich zasilaczach, bo to temat rzeka. Rozsądne jest jednak opisać kilka najbardziej cenionych. Dziś akurat Fortron. Dlaczego - bo jest dobry i tani. Pytanie tylko jak dobry? Go, go, go............... PS Mój interes to wymiana PSU Mój mały rekord na Codegenie 300W :? 12V (12,62-13,5 V 8O ), 5V (4,89V), 3,3V (3,25-3,26V) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<SmILek> Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 hmmm FSP 245-60GP ciagla u mnie to co w podpisie + CDRW 3 wiatraki 80x80 karte TV .. przepisze jej Amperomierz z naklejki... 3,3V-8A 5V-11A 12V-13A jesli wierzyc naklejce to zasilka tylko do kalkuratora sie nadaje ;-) ale nie pobije to jedngo kolesia ktory w podpisie obok fortrona 250GTA mail 9700Pro i 2,4ghz 1,8V :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 Mój Feel czyli FSPXXX-60GxA ciągnie to co w podpisie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 duron1400@2250 1.8V, fx560@380/680 reszta jak w podpisie i chodzilo stabilnie. napiec nie podam bo nie mailem miernika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 U mienia cągni to co w podpisie + 3 wentyle, skaner USB, irda (?), porządny (mocny) wentyl od cpu zainstalowany na gpu . Napięcia wyregulowałem sobie - są idealne i - co najważniejsze -stabilne (sprawdzone miernikiem). Polecam Fortronika - za 7-8 dych (allegro, giełda) nie znajdzieta lepszego! Acha! Wentyl w zasiłce prawie zawsze kręci się na najniższych obrotach! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2004 No to zobacz. Moja płyta ciągnie vcore z 12v proc szczytowo ma 2,02 volta i ciągnie wtedy wg obliczeń 98 watów, napięcia mierzyłem multimetrem i w obciążeniu 11,98-12V do tego 3 wiatraki 12v w tym jeden pobierający ponad 6 W z x-dreama. O reszcie nie mówiąc, bo nie ma do czego się czepiać. BTW czy u was też tak strasznie hałasuje wiatrak jak włączy się drugi bieg w tej zasiłce? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...