tomasir Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 Witam Blok ma 2 wyloty. Stą zastanawiam się czy nie lepiej zrobić dwa wejścia do pojemnika z pompką zamiast użyj trójnika Y. Opory układu powinny być wówczas niższe - co o tym myślicie? Koszty w zasadzie takie same (dorobienie 1 wejścia na pojemniku to raptem 5-7 pln na króciec z cybantem) Z góry dziękuję za opinie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 Witam Blok ma 2 wyloty. Stą zastanawiam się czy nie lepiej zrobić dwa wejścia do pojemnika z pompką zamiast użyj trójnika Y. Opory układu powinny być wówczas niższe - co o tym myślicie? Koszty w zasadzie takie same (dorobienie 1 wejścia na pojemniku to raptem 5-7 pln na króciec z cybantem) Z góry dziękuję za opinie Zrób 2 wejścia do pojemnika 1 mniejsze opory 2 jak dołożysz 1-2 bloczki będziesz miał kontrolę nad przepływami w poszczególnych gałęziach (czasem się przydaje - łatwo wykryć co tłumi za bardzo przepływ) Ja mam 2 wejścia do pojemnika ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 Też mam plan zrobić dwa powroty do zbirnika. Blok na procu-> dwa wyloty. Jeden wylot do bloku na NB, drugi do bloku na GPU. Ehhh... życie było by prostrze gdyby ktoś sprzedawał bloki morphlinga w Polsce- te z jednym wlotem i wylotem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 Też mam plan zrobić dwa powroty do zbirnika. Blok na procu-> dwa wyloty. Jeden wylot do bloku na NB, drugi do bloku na GPU. Ehhh... życie było by prostrze gdyby ktoś sprzedawał bloki morphlinga w Polsce- te z jednym wlotem i wylotem. Zapodalbys linka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 Też mam plan zrobić dwa powroty do zbirnika. Blok na procu-> dwa wyloty. Jeden wylot do bloku na NB, drugi do bloku na GPU. Dokładnie o tym myślałem. JEdnak na razie póki będę robił bloki na gpu i na NB i tak wszystko działałoby w porządku. Chwilowo wpadłem na pomysł przerobienia bloku (miałem kłopoty z lutowaniem) i zrobienia innej podstawy tak by na nb blok poszedł. Miedzi mam troche w domu więc nie przewiduję żadnych problemów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 SpiderMAN -> linka do czego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spider2000 Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 SpiderMAN -> linka do czego? No do tego bloku morphlinga. Też jetsem ciekaw co to :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 Myślałem o tym: http://www2.arnes.si/~mlivak/Mk4/mk4%20rev2%20003.JPG Polecam przejrzeć wszystkie zdjęcia- cuda z miedzi (i srebra 8O ). http://www2.arnes.si/~mlivak/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 SpiderMAN -> linka do czego?juz znalazlem THNX :D Stary ten bloczek juz jest :D ;) Aczkolwiek, konstrukcja fajna :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthx Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 hehe... a MAZE4 ma dwa krocce tylko :) arthx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...