yotomeczek Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 Otóż niedawno nabyłem takowy blok - ICE rev 2.0 i mam kilka spostrzeżeń dotyczących jakości jego wykończenia ... Próbowałem rozmawiać o niedoróbach z twórcą ... ale zostałem zlany (zero odpowiedzi) Projekt bardzo mnie się spodobał - wykonanie na CNC precyzyjne ... ale wykończenie - moim zdaniem fatalne ... Zauważone wady: - króćce - totalna porażka - są wkręcone w zwykły, nienagwintowany otwór, co gorsza środkowy otwór ma tak dużą średnicę że króciec można zwyczajnie wyciągnąć ... pomijam fakt że były uszczelnione zwykłym silikonem, który przesłaniał 1/3 wlotu centralnego ... - podstawa - jeden z 4 otworów służących do skręcenia bloku w całość zosta wywiercony wiertłem o zbyt dużej średnicy (i wkręt nie ma szans trzymać ...) - oringi - mają za małą średnicę, albo wyfrezowanie jest za głębokie (ten między pleksami nawet nie wystaje ...) - śruby skręcające blok wystają poniżej poziomu dna bloku ... - podstawa po grubym szlifie - nie ma mowy o powierzchni lustro Reasumując - dla mnie bubel ... niestety reklamować nie mam jak - bo żadnego dowodu zakupu nie mam :D - a jak już wspomniałem producent nie raczy już ze mną rozmawiać ... Teraz mam dylemat - czy doprowadzić go do używalności (rozwiercenie i nagwintowanie pleksy pod króćce 1/2" zamiast 3/8, zakup takowych złączek, rozwiercenie i nagwintowanie jednego otworu podstawy + zakup wkręta, zakup grubszych oringów, szlif + polerka spodu) czy sprzedać majsterkowi i zostać przy Urielu2 ... P.S. No i qpa - 3 złączki na gwincie 1/2" nie wejdą :evil: mam 4 mm między otworami - po rozwierceniu zostało by po 1mm (więc nacięcia gwintu już się nie zmieszczą ... :evil: :evil: :evil: :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 Najlepiej wymienić cały top. Niestety- trzeba mieć plexe, wiertarkę, gwintownik 3/8, itp... no i smykałkę :wink: . Jeśli już powiercać i gwintować otwór mocujący to lepiej odrazu wszystkie cztery- będzie bardziej "PRO". Jeśli jednak nie zdecydujesz się na jego naprawę- sprzedaj majsterkowi- znaczy mi- mam plexę, mam złączki i "park maszynowy"- coś tam wysmyczę. Ofkoz- jeśli cenę uznam za stosowną 8) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 Mozna jakies zdjecia tego bubla prosic :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 Wlasnie foty prosim, ze szczegolnym uwzglednieniem bykow produkcji :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 Mozna jakies zdjecia tego bubla prosic :?: Niestety dysponuję jedynie na wpół padniętą kamerką netową - więc akurat przy tej jakości zdjęć wady i tak nie wyjdą :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 Tylko nie bijcie, kto jest producentem tego ICE'a? :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 Tylko nie bijcie, kto jest producentem tego ICE'a? :oops: Niejaki Gaz (http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=602...fe0f8bf43fee7a2) link do ostatniej aukcji http://www.allegro.pl/show_item.php?item=26175685 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 Tak to jest z blokami. Wydaje sie, ze wszystko takie proste, a jak przychodzi co do czego to wychodzi szydko z worka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Gdańsk Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 hehe :)w moich bloczkach był inny problem, wszyscy sie na zapinki skarżyli :):) sprężyny za ciasne :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 Ten bloczek to kompletna porażka (ponieważ robione na CNC to wszystkie 5 egzemplarzy musi być podobnie zrąbana) ... Dorobiłem króćce z gwintem M18/1 i nagwintowałem otwory w topie (właściwie to na PŁ zrobili) Zbieram się do składania i co widzę ?? :evil: Środkowa warstwa ma przesunięte otworki dysz o jakieś 0,7 mm w bok, tak że strumień wody trafiałby na krawędź otworu :cry: No to czeka mnie rozpiłowanie otworów i wycentrowanie dysz do otworów w podstawie. A producent nadal mnie ignoruje :roll: Takiej wtopy dawno nie zaliczyłem ... P.S. Jeden z piątki rev 2 jest na allegro http://www.allegro.pl/show_item.php?item=28038243 licytuję bo interesowała mnie chłodniczka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 no to niefajnie wdepnolles :| plus z tego ze pocwiczysz wyrob blokow - niestety droga lekcja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 Ten bloczek to kompletna porażka (ponieważ robione na CNC to wszystkie 5 egzemplarzy musi być podobnie zrąbana) ... Dorobiłem króćce z gwintem M18/1 i nagwintowałem otwory w topie (właściwie to na PŁ zrobili) Zbieram się do składania i co widzę ?? :evil: Środkowa warstwa ma przesunięte otworki dysz o jakieś 0,7 mm w bok, tak że strumień wody trafiałby na krawędź otworu :cry: No to czeka mnie rozpiłowanie otworów i wycentrowanie dysz do otworów w podstawie. A producent nadal mnie ignoruje :roll: Takiej wtopy dawno nie zaliczyłem ... P.S. Jeden z piątki rev 2 jest na allegro http://www.allegro.pl/show_item.php?item=28038243 licytuję bo interesowała mnie chłodniczka... Toz to zwykły Rekordziak.. Nie lepiej Ci poczekac az bedzie na allegro sam? A nie w zestawie kupujesz.. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 Ten bloczek to kompletna porażka (ponieważ robione na CNC to wszystkie 5 egzemplarzy musi być podobnie zrąbana) ... Dorobiłem króćce z gwintem M18/1 i nagwintowałem otwory w topie (właściwie to na PŁ zrobili) Zbieram się do składania i co widzę ?? :evil: Środkowa warstwa ma przesunięte otworki dysz o jakieś 0,7 mm w bok, tak że strumień wody trafiałby na krawędź otworu :cry: No to czeka mnie rozpiłowanie otworów i wycentrowanie dysz do otworów w podstawie. A producent nadal mnie ignoruje :roll: Takiej wtopy dawno nie zaliczyłem ... P.S. Jeden z piątki rev 2 jest na allegro http://www.allegro.pl/show_item.php?item=28038243 licytuję bo interesowała mnie chłodniczka... Toz to zwykły Rekordziak.. Nie lepiej Ci poczekac az bedzie na allegro sam? A nie w zestawie kupujesz.. :P Ciekawy byłem na ile z.j.e.b.n.y jest ten blok 8) bo widać króćce też chamsko na silikon wklejone ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...