Skocz do zawartości
Des666

Problem z nagrywarka DVD (Lite-on) i Nero

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Kupilem wczoraj nagrywatke DVD Lite-Ona:

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=10970

No i mam problemy z odpaleniem jej w NERO. Po prostu program jej nie widzi, nie rozpoznaje jako nagrywarke. Probowalem na starszym Nero 5.5.8 czy jakos tak i na nowszym 6.0 i to samo.

Na oprogramowaniu dolaczanym do nagrywarki wszystko ladnie dziala i wypala, ale to oprogramowanie jakies dziwne jest. W opini w komputroniku widac, ze da sie w Nero tez wypalac ta nagrywarka. Pytanie tylko JAK? :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe u mnie Nero 5.5.10.14 wykryło nagrywarkę. Wczoraj jednak podpinałem napędy (mała kombinacja) i już jej nie widzi :D . Bios, wykrywa, Nero Info Tool, Alchol też, a Nero nie :D . Siakos nie chce mi się przy tym grzebać...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prosta sprawa tylko trzeba wiedzieć :D

Odinstalować Nero, DOKŁADNIE wysprzątać rejestr i zainstalować możliwie najnowszy Nero. Problem wynika z tego że Nero miesza coś w rejestrze i instalacja nowszego nic nie daje bo zostają śmieci z starego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prosta sprawa tylko trzeba wiedzieć :D

Odinstalować Nero,  DOKŁADNIE wysprzątać rejestr i zainstalować możliwie najnowszy Nero. Problem wynika z tego że Nero miesza coś w rejestrze i instalacja nowszego nic nie daje bo zostają śmieci z starego.

potwierdzę :D . Wszak bawiłem się kablami, ale to chyba nie wiele zmieniło. Odisnstalowałem Nero 5, zainstalowałem 6 i wszystko lata. A z tym mieszaniem masz racje, bo faktycznie, chciałem zainstalować na posiadaną 5 wersję 6, ale przerwałem w pewnym momencie i...to przez to mógł być ten pasztecik :D .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zabawa kablami może wiele zmienić. Wg mnie Nero zapisuje sobie w rejestrze ustawienia nagrywarki łącznie z tym na którym kabu i giedzie na nim jest nagrywarka. Nero powinno odświerzać te informacje ale jak widać czasami tego nie robi, dlaczego to wiedzą tylko ci co je napisali (a pewnie i oni nie wiedzą ;) ). Dlatego polecam taką kolejność postępowania: odinstalować, posprzątać i zainstalować. Powinno pomóc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi