Skocz do zawartości
yotomeczek

X800PRO za 389$

Rekomendowane odpowiedzi

chyba nie rozumiecie. naprawde wymagającymi dla proca programami są seti, programy do obróbki grafiki, oraz do kompresji divix. jeżeli przy tym jest stabilnie to jest ok

tak tak

tak się składa że swego czasu też liczyłem SETI i NIE JEST on dlamnie wyznacznikiem stabilności ... u mnie liczył nawet jak komp był już lekko niestabilny ..

Co do DIVx - potem widzi się filmy z "kwiatkami" 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SETI nie traktuję poważnie jako tortury. Wiele razy zdarzało się,że chodził 12-15h czysto jak łza, a Prime wywalał te same ustawienia po 30 minutach. Mało tego nawet 3Dmark2001 zaliczał do tego zwiechę 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no no, 3d mark też sie lubi powieśić na niestablu. ale jeżeli taki prime wywala a wszystko inne jest ok [ 3dmarki, kompresja divix, codzienne użytkowanie kompa , granie] to chyba system jest stabilny?? 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wpisujesz w google prime 95 i już.

Włączyłem prime wybrałem blend test dobry taki bedzie?? i już chodzi 4 minuty i jest dobrze może CPU sie wygrzał i lepiej chodzi :idea:

Ustawiłem 2604mhz i 2,125V zobaczymy jak będzie jeżeli przejde prime przynajmniej 5 godzin naczy prime wyąłćze dopiero o północy :D . narazie będe pisał postpey cpu pracy :D

btw już test 2 się włączył

update po 12 minutach prime wyłaczył sie zobacze inne testy Głupi ten program !! :evil: nielubie go

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie - to, ze sie 3d studio czy kompresor divx nie wylozy badz nie nastapi zwiecha zystemu WCALE NIE ZNACZY ze proc czy pamiatki nie sypnely bledami ! Zwiechami koncza sie tylka PEWNE bledy - i to prawde mowiac sa to juz porzadne babole, wtedy juz system sypie bledami na prawo i lewo. To, ze nie ma zwiech, wcale nie znaczy, ze system jest stabilny ! Bierzcie to pod uwage na przyszlosc...

Aha - i teraz caly projekt SETI.home (jak i wszystkie inne tego typu...) mozna rozbic o kant ***, jak ludziska puszczaja je na niestabilnych kompach - wyniki takich obliczen nie sa warte funta klakow...

(No, chyba ze napisali je tak, ze te same obliczenia sa wykonywane powiedzmy przez 3 maszyny i ich wyniki porownywane itd. :D )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem - ale to jest nieistotne ! Zrozum, ze nawet, jesli Ci sie nie zwiesi, to wcale nie znaczy ze komp jest stabilny !

Dlatego powstal 'torture test' w Prime - ma zapisane wyniki jakie dane operacje maja dac - jesli sie roznia z uzyskanymi, to cos sypnelo bledami. A jak masz lekko niestbilny system, to po prostu uzyskasz filmik z babolami (nawet niewidocznymi w czasie ogladania - ale bledy byly) - i nie mozesz byc pewien, ze kiedys Ci sie komp nie wylozy w najmniej odpowiednim momencie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawa wyglada tak, ze nigdy tak naprawde nie mozemy byc pewni, ze bledow procek nie generuje - ot, w zimie bedzie stabilny, a w lecie przy 34 stopniach juz bedzie sypal... Nie ma takiego testu i nie bedzie, po przejsciu ktorego komp nigdy nie rzuci bledem. Mozemy jedynie stwierdzic po poweidzmy 24 godzinach prime, ze komp najprawdopodobniej jest juz wystarczajaco stabilny dla wszystkich zastosowan :D

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O i ta odpowiedź mnie satysfakcjonuje w 100% :D

Prawda jest ze prime jest najlepszy do sprawdzenia stabiloności ale nikt tego nieprzyzna komu proc go nieprzejdze. Jeżłei prime mój cpu przechodziłteż bym mówił ze prime jest the best a tak prime mnie nie lubi ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

450$ za X800 XT

byloby fajnie, gdyby nie dopisek- coming soon

Bo takie sa kolejki, a kart niewiele. TUTAJ sa jeszcze taniej, X800 XT za 435$, tylko trzeba czekac kilka tygodni na dostawe. Ale zamowic sie da 8)

To w zasadzie nie ma się co sadzić na PRO i przeróbe ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

450$ za X800 XT

byloby fajnie, gdyby nie dopisek- coming soon

Bo takie sa kolejki, a kart niewiele. TUTAJ sa jeszcze taniej, X800 XT za 435$, tylko trzeba czekac kilka tygodni na dostawe. Ale zamowic sie da 8)

To w zasadzie nie ma się co sadzić na PRO i przeróbe ...

w zasadzie tak ale czy nielepij juz kupić 6800 bo on jest chyba szybszy niż x800. ale niewiem ile kosztuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi