Skocz do zawartości
Pjetal

DELPHI 6 (ew. 5,7) PERSONAL

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiecie skąd moge z netu ściągnąć darmową wersję Delphi jak w tytule?? byłem na www.borland.com a jakże ale tam jest tylko 7.0 Trial a tego zupełnie nie potrzebuję więc pomózcie proszę musze mieć w pełni sprawną wersję Personal - najlepiej w wersji 6

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam wersję 6 i 7 i naprawdę nie widzę różnicy którą wersję się używa, więc czemu nie może być 7PE, przecie 7 ma trochę więcej komponentów, kod ten sam, kompiluje się tak samo, tyle że większy kod w 7, no i więcej kolorków (oczywiście dla Świętego Mikołaja - chodzi o choinkę typu XP) poza tym nie czaję o co biega

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam wersję 6 i 7 i naprawdę nie widzę różnicy którą wersję się używa, więc czemu nie może być 7PE, przecie 7 ma trochę więcej komponentów, kod ten sam, kompiluje się tak samo, tyle że większy kod w 7, no i więcej kolorków (oczywiście dla Świętego Mikołaja - chodzi o choinkę typu XP) poza tym nie czaję o co biega

Skąd Ci się w ogóle urodził ten dylemat "6 czy 7"?

A jakbyś miał instalować starsze Windows to też byś

się tak zastanawiał 95 czy 98? Tu oczywiście różnice

są mniejsze, ale są. Do 6-ki były przynajmniej ze

dwa service packi... a ja niestety mam powody aby

dalej używać jeszcze 2-ki :-/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy mam rozumieć, że mogę sobie ściągnąć za friko pełne Delphi Personal jak również inne programy z tej listy? Wierzyć mi się nie chce.

Można sciągnąc bez problemu. Jeszcze kilka miesięcy temu mozna było tą wersje znaleźć na www.borland.com. Mozna bylo ją dostać tez na plytach CD dołączonych do wielu gazet komputerowych.

Darmowa wersja ma tylko jedno drobne ograniczenie. Nie można sprzedawać programów w niej napisanych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi