moomoo Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 Szukam takiego rozwiazania - pod plyte microATX z Athlonem/Duronem 1,2Ghz, aby bylo jak najcichsze. Na PIII widzialem takie rozwiazanie, ze radiator nie mial wentylatora, a byl chlodzony powietrznem dmuchanym z zasilacza. Jest cos podobnego pod AMD? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DirectC Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 np slk 900a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 No nie wiem czy to da sie zrobic. AMD bardzo sie grzeja i watpie zeby sam radiator wystarczyl, no chyba ze 1mx1mx1m :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moomoo Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 cytuje za strona: http://www.cooling.pl/product_info.php?products_id=457 "WENTYLATOR JEST WYMAGANY!" a cos co nie wymaga wentylatora? jest cos takiego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dabek Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 Polecam Whisper Rock IV, cichy, wydajny i tani około 50zł. 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elpawlakos Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 Polecam Whisper Rock IV, cichy, wydajny i tani około 50zł. 8) boshe zatrzymaj swiat ja wysiadam.....jak WR4 nie ma wiatraka to ja mialem jakiegos innego WR4 ;) :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 Dabekowi chodzi, o to,ze on jest cichy i moze byc postrzegany jako bezwiatrako, ze wzgledu na cisze. Choc takowej chyba nie ma :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ares Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 koledze sie zatarl wentylator na duronie 800 (nie kreconym) chodzil mu tak komputer przez pol roku!!!! tylko jak gral dlugo w jakas gierke tosie restartowal, nie wiedzial czemu dopiero jak rozkrecil kompa wlaczyl go to sie okazalo ze nie chodzil wogule wentylator :) mysle ze z dobrym radiatorem i niekreconym duronem to mozna by grac itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 koledze sie zatarl wentylator na duronie 800 (nie kreconym) chodzil mu tak komputer przez pol roku!!!! tylko jak gral dlugo w jakas gierke tosie restartowal, nie wiedzial czemu dopiero jak rozkrecil kompa wlaczyl go to sie okazalo ze nie chodzil wogule wentylator :) mysle ze z dobrym radiatorem i niekreconym duronem to mozna by grac itp to miał chłopak szczęście, normalnie przy dużym obciążeniu duronik to niezły kaloryfer i sam normalny radiator nie wystarczy. Jak założysz ogniwo + np. Whisper Rock IV (TANI) i zmniejszysz obroty przez zmiane na +5V to nie zaznasz chałasu a duronik będzie sobie spokojnie pracował. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xantos2001 Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 Zalman 6000 Al Cu- sam testowalem na duronie 700- temperatury rzedu 50st w stresie. BEZ WENTYLA. Wiec tak do 800-850 powinien dac sobie rade. Duzo zalezy od obiegu powietrza w obudowie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 Nie rozumiem jednego czemu ludzie kombinują nad zdejmowaniem wentylatora z radiatorka? Co jest za problem postawić kompa z trzema wentylami na pokładzie: 1. z przodu 2. na procku 3. wyciągający zmniejszyć je na 5V aby wytwarzały cyrkulację powietrza i po sprawie. Jesli ma bydź bezgłośne to chłodzenie wodne ale pamietaj, że na chłodnicy też musi być wytworzyny obieg powietrza! Moim zdniem 3 wentylki zmniejszone na +5V wytworzą tyle hałasu co jeden wentylek w zasilaczu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xantos2001 Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 Moim zdniem 3 wentylki zmniejszone na +5V wytworzą tyle hałasu co jeden wentylek w zasilaczu. Blad- glosnosc wentylatorow nie sumuje sie (praktycznie rzecz ujmujac). Przy trzech wentylach glosnosc bedzie taka jak najglosniejszego z nich. Trzeba wziac poprawke ze wentyl zalozony na radiator jest glosniejszy niz pracujacy bez obciazenia-powietrze zaczyna swiszczec przy przeplywie miedzy zeberkami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonzi Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 Poszukaj jakiegoś niedrogiego wiatraka i puść go jak najwolniej, napewno znajdzie się jakiś niesłyszalny. Minimalny przepływ powietrza daje sporą różnice w porównaniu do braku przepływu. Bez wiatraka, owszem, pójdzie i troche pochodzi, ale ciepło będzie się kumulowało na radiatorze, co w końcu daje wysoką temp po jakimś czasie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darro Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 Witam, ja bym ci polecil Arctica http://www.cooling.pl/product_info.php?man...products_id=391 stalo obrotwy, montowalem go u znajomego na thunderbirdzie i po 1, bezglosny, po 2 naprawde super chlodzi choc temp nie widzialem bo nie mialem czasu sprawdzac ale organoleptycznie bylo OK, przyjrzyj sie i zastanow. pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dabek Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 Nie wiem, ale ten cooler nie przekonuje mnie. Ma go mój kuzyn. Cichy może jest, słychać tylko zasilacz(codeshit 300). Ale temp. na Bartku 2500+ są duże w zamkniętej budzie 65 w spoczynku i 70 w stresie, to na boxowym coolerze miał niższe temp. Do tego Durona on ci w zupełności styknie. Może jest on cichy nie wiem, tu masz komentarz z tego sklepu: Kupiłem ten cooler z myślą że będzie cichszy niż Falcon Rock II. Miał mieć ponoć 18 dB. Jaki ja naiwny ?! Może gdybym miał zwykły zasilacz to bym go nie słyszał. Ale ponieważ mam Huntkey`a musze stwierdzić że wyje niemiłosiernie. Zamienił stryjek siekierkę na kijek ! Z całym szacunkiem do sklepu ale NIE POLECAM !Sam sie zastanów. Polecam Whisper Rock IV, napewno jest cichszy od tego Artica tu masz linka i poczytaj sobie komentarze o nim. Opinie ma on średnie jeżeli chodzi o temperaturki, ale jeżeli chodzi o głośność to ma pozytywne opinie (prawie wszystkie). 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darro Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 Widzisz, akurat co do kwestii bartona to sie z toba zgadzam, do bartona nie polecam, ewentulanie wersje 2M, ale jak na tego duronka to jak najbardziej. A druga sprawa, WR4 cichy? watpie, slyszlaem obydwa i moge powiedziec ze napenwo arctic cichszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dabek Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 MAm WR4 i nie tylko słysze zasilacz, więc nie moge jednoznacznie stwierdzić czy jest cichy. Dla każdego cisza jest inna. 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...