Kirk42 Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 Czesc. Dzisiaj kupuje se ABITA NF7-S i bede chcial go fajnie wykrecic bo mam bartona z odblokowanym, mnoznikiem i teraz pytam dlaczego do wiekszego podkrecania potrzebny jest dobry zasilacz. Sam posiadam Codegena niskoobrotowego (to ten z tym duzym wentylatorem) za ktorego zapłacilem prawie 150 zł czy to sie nadaje czy jednak lepiej zmienic?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 Kręc sobie na tym Codegenie, tylo pózniej nie zakładaj na forum tematów typu "Spalił mi się zasilacz a z nim płyta, dysk, cdrom, karta graficzna i jeszcze kilka urządzeń, dlaczego?" Tu> http://forum.purepc.pl/search.php znajdziesz wszystkie informacje o zasilaczach i dlaczego jest wazny i dlaczego nie codegen. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 Ten z duzym wentylem jest ciut lepszy od tych normalnych (czyt. ciezszy) i powiniene troche wiecej wytrzymac niz standartowy codeshit. A teraz krotkie wyjasnienie dlaczego jest wazny. Wyobraz sobie ze jedziesz swoim nowiutkim BMW7 i sluchasz muzyczki, klima wlaczona i troche ci w dupe goraco wiec wlanczasz sobie wentyl w siedzeniu a tu pierdut wszystko czarne i samochod gasnie a spod maski wydobywaja sie kleby czarnego dymu a ciebie niemilosiernie gryzie smrod spalonych ukladow elektronicznych. Samochod nadaje sie na czesci. A teraz wyjasnienie: Jakis debil wukonal regulator napiecia z elementow do [gluteus maximus] i przy duzym obciazeniu szlak go trafil i w elektryke poszlo 80V zamiast 13,8V. W kompie jest to samo tylko zamiast 80V idzie 230V. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 Tak jak wyżej, Zasilka jest to jedne z ważniejszych komponentów kompa. Bez dobrego zasilania możesz pomażyć o OC, czasami bez OC potrafi ci zjarać niektóre rzeczy, więc jak składasz kompa zaczynasz od markowego zasilacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Archimonde Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 A tobie peseq jak trzyma napięcia ten feel. Też takiego mam i na 12V mam 12,80V :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgadzam się w 100% też miałem codeshita 300W i w sumie nie docierało do mnie że może coś się spieprzyć przez teś zasiłkę... ale miliłem się bardzo kiedy zasiłka się spaliła i pociągła za sobą moje mobo ASRock'a K7VT2 teraz kupiłem chieftec'a 360W i jestem już spokojny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 A tobie peseq jak trzyma napięcia ten feel. Też takiego mam i na 12V mam 12,80V :wink:oki. programowo niby tak ;] Miernikiem pojechałem i oto wyniki 12V - 12,03V 5V - 4,96V 3,3V - 3,3V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...