Kwiecień Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 Tak zacząłem się zastanawiać nad kupnem tunera satelitarnego do kompa i natknąłem się na to: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=27815371 Ale najciekawsze w tym wszystkim jest to: INTERNET Z NIEBA Sat@Once jest projektem na skalę Europejską, sponsorowany przez European Space Agency (ESA) oraz SES-ASTRA (Luxemburg) ma na celu promowanie korzystania z internetowych połaczeń satelitarnych w życiu codziennym. Sat@Once korzysta z technologii “CASABLANCA” pozwalającej na korzystanie z internetowych stron WWW bez ponoszenia jakichkolwiek opłat. Po zainstalowaniu klienta “CASABLANCA”, użytkownik wyposażony w odbiornik DVB, do którego doprowadzony jest sygnał z satelity Astra może przechwytywać strumień danych i zapisywać strony WWW na swoim dysku twardym. Sat@Once polega na przechwytywaniu nadawanego 24h/dobę strumienia z danymi uaktualniającymi najpopularniejsze strony sieci Web. Użytkownik może spersonalizować swoją kopię klienta “CASABLANCA” poprzez wybranie jakie strony z tego strumienia danych mają być zapisywane na jego komputerze. Przeglądanie stron internetowych odbywa się z dysku twardego, bez konieczności połączenia z Internetem, w wygodnym dla użytkownika czasie i zgodnie z jego upodobaniami. Sat@Once wysyła strony internetowe ze stałą prędkością 1 Mbps (20 razy szybciej od połączenia modemowego), co daje ok. 12 GB dziennie. Transponder satelitarny jest przygotowany do transmisji 420 GB danych w ciągu dnia. W przyszłości możliwe będzie także wykorzystanie wielu transponderów także możliwości usługi są praktycznie nieograniczone. Daje to możliwość przesyłu tysięcy stron WWW, z których użytkownik wybrać może najbardziej go interesujące.Sat@Once rozpoczął funkcjonowanie w marcu 2002 i będzie kontynuował nieprzerwaną transmisję. Do korzystania z bezpłatnej usługi wykorzystać można zarówno wewnętrzne (karty PCI) jak i zewnętrzne odbiorniki DVB oraz dowolnego rodzaju anteny satelitarne!!! Co o tym sądzicie ?? Czy to ma szansę działać ?? Domyślam się że poprzez satelitę można tylko odbierać dane ale z prędkością 1MB/s 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 Jeśli bez dodatkowych opłat to super sprawa. Na onecie abonament na satelitarny dostęp wynosi 74zł(netto)/miesiąc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 tyle ze nie ma sie wplywu na to co spada z nieba:) Tutaj napisalem tego opis jakis czas temu - http://www.nukleon.pl/opisy.php?opcja=view...ik=art/casa.php Leci tak okolo 200KB ale srednio interesujace strony przewaznie Kupic naprawde warto karte dvb ale do ogladania telewizji i sluchania radia ale na pewno nie dla zaby;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 Do oglądania TV to za bardzo się nie nadaje, bo większość fajnych programów leci tylko przez kablówki, albo Cyfre. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 Do oglądania TV to za bardzo się nie nadaje, bo większość fajnych programów leci tylko przez kablówki, albo Cyfre. Ale jak się trochę postarasz to możesz mieć i Cyfrę za free ;) Przeczytaj dobrze opis. Ale na ten temat koniec bo nie chce banana dostać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 ;) ...i wszystko jasne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 lspider tyle ze jak kupisz karte tv na BTx i podlaczysz kablowke to nie bedzie za wiele widac:) Kanałow FTA jest naprawde duzo. Istnieje mozliwosc edukacyjnego ogladania co nie jest legalne. Mozna jednak uzywac oryginalnych kart rowniez i ogladac kodowane pakiety cyfrowe. Kwiecień - polskiego pakietu C+ nie obejrzysz za darmo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 lspider tyle ze jak kupisz karte tv na BTx i podlaczysz kablowke to nie bedzie za wiele widac:)Czego nie bedzie widać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 Mialem tutaj na mysli jakosc obrazu. Dla mnie jest ponizej wszelakich norm dobrego smaku. Zamazane i nie ostre. Jesli ktos jest przyzwyczajony do 10 letniego tv z marketu za 999zlotego to moze mu nie przeszkadzac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 Nie wszystkie mają az tak złą jakośc obrazu. Jak się trafi dobrą kartę to jakośc obrazu tylko nieznacznie odbiego od TV, ostrosc jest dobra i nic nie jest zamazane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 Nie no jak się dowiedziałem że na TEJ KARCIE można odblokować Cyfrowy Polsat a także od diabła kanałów z filmami (po ang. ale od czego są napisy) to postanowiłem ją zamówić !! Ale to dopiero w poniedziałek :lol: Ale się oglądanie szykuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 Nie no jak się dowiedziałem że na TEJ KARCIE można odblokować Cyfrowy Polsat a także od diabła kanałów z filmami (po ang. ale od czego są napisy) to postanowiłem ją zamówić !! Ale to dopiero w poniedziałek :lol: Ale się oglądanie szykuje.Ale Cyfrowy Polsat to nie to samo co Cyfra+ ( na ta jeszcze poczekamy) Osobiscie polecam Tuner DVB. Swietna sprawa. Zgrywanie z satki to cos pieknego. Mozna zgrac sobie teledyski a nawet mp3. Radyjko tez lux. Na korzysc zwyklego tunera TV przemawia fakt zgrywania np. z kamery Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 ANalfabeta - tylko kamery analogowe, wiekszosc osob uzywa juz cyfrowe i wystarczy "ognisty drut". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 Wlasnie analogi mialem na mysli. NIedopisalem. Ja uzywam walsnie analoga, ale mimo wszystko do TV to tylko IMO Tuner Sat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 Najlepiej miec dwa.Wtedy mozna odbierac prawie wszystko. Do zwykłego mozna podłączyć jeszcze dowolne inne urządzenia(video, dvd itp) i nie zawsze z satelity mozna odbierac wszystkie programy które mozna odbierac na zwykłym tunerze(lokalne stacje radiowe i telewizyjne). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmv Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 Panowie spokojnie!!!.na karcie SS2 jeszcze chodzi pakiet polsatu,ale do wrzesnia.Polsat zmienia system kodowania z Nagra na Alladin. Podobny zabieg zrobiła już niemiecka Premiere. Było to rok temu.Od tamtego czasu jest u nich ciemnosc . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 Ale swieci juz Seca2 w kiku wydaniach (SkyItalia) Wiesc niesie ze, ze i Cyfra tez u niektorych smiga, ale widac ogolniedostepna przez jakis czas nie bedzie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 ANalfabeta rodzimy provider dziala poprzez card sharing. P2P jest coraz wiecej:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ok2004 Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 jakie programy są jeszcze dostępne na tym tunerze sat ?? najlepiej niech się wypowie ktoś kto ma ten tuner. ------------------- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vasago Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 A jak wyglada sprawa odbioru kanalow z C+ jezeli w innym pokoju mam tuner tej platformy i legalna karte? Moge sobie podpiac wyjscie antenowe tunera do wejscia tej karty i bede miec wszystkie programy, ktore normalnie odkodowuje tuner? Moze dziwnie to brzmi,ale sypnal mi sie moj telewizor i zamiast kupowac nowy wolalbym zainwestowac w 4 razy tansza karte do kompa ;) I drugie putanie. Zakladajac, ze da sie tak podlaczyc SS2 do tunera Cyfry. Czy bede mogl ogladac inny program niz ten ustawiony na tunerze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gru Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 Jeśli podpinasz katre TV do kabla za dektderem o mozesz oglądać tylko to co "ndaje" dekoder tzn. to jaki kanał jest na nim ustawiony. Tak sie akutrat składa ze mój starszy kupił przed wczoraj dekoder Polsatu Cyfrowego jak zobaczylem se jest tam kanal AXN na którym jest od 26 grudnia nadawany Star Trek to sie napaliłem na karte. Chce nagrac sobie całą kolekcje. Ale jak zaczołem przekopywać interneto to sie pogubiłem a tak karta Sky Star 2 to juz wogule wypas [jeśli tyko działą tak jak pisza natej stonce. Jak rozumiem nalezy taka karte podlaczyć pomiędzy konwerter a dekoder i będzie mozna oglądać programy nie zaleznie od dekodera. Oczywiście tagrze takie SZELESZCZĄCE CZARNOBIAŁE W PASKI PO USUNIĘCIU PASKUW :) ---------------------------------- poprawka to nie jest takie proste - do jednego konwerterea mozna podlączyć tylko jeden dekoder inanczej moga byuć problemy z sygnalem a co do słoneczka... świeci :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...