Skocz do zawartości
POWER BY AMD

Mam dowód a nie kupie piwa

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrałem sie z nimcem na piwo wchodzimy do skepu niemiec kupuje browarry zapłacił za sowje ja myu daje kase (stoimy trazem w kolejce) on kupuje dla mnie a ekspedientak mówize nie sprzeda.

Olalidsmy poszlismy na molo wypić wypiliśmy to co idało nam sie kupić myslimuyy no nic idziemy dalej po piwo ..z nów sie nie udało poporsiismy przechodniów abyy na kupili bo bo spraagnieni juz nie moglismy wytrzymać, zapoznana para pomogła na kupić bronksy jednak tez miałą frobne problemy

Co wy na to od kiedy to z dowodem nie mozna se piwa kupić ... u was tez tak jest czy to tylko w tym miescie jest tak najeb .....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no niestety tak jest że nawet jeśli jestes z dowodem a ekspedietka zobaczy że jestes pod wpływem alkocholu może Ci nie sprzedać :( w tej sprawie nie wygrasz.. niestety.. Ale patrzcie na mecie nawet koniowi by sprzedali :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh kurde ja ostatnio w "moim" sklepie byłem i kolesiówa która mi sprzedaje piwo od dobrego roku jak nie lepiej zawołała o DOWÓD!!! heh a ja dokumentów przy sobie nie noszę... no ale sprzedała mi ale ... " Następnym razem przyjdź z dowodem" :-) hahah

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Qrde, śmieszne bo jak nie miałem dowodu, to mi wszędzie piwo sprzedawali - to znaczy nie zawsze oczywiście, ale na osiedlu nie miałem problemów... Często starszemu kupowałem i spox...

A teraz ponad 20 lat, idę do sklepu, a tu dowód proszą - ale cóż - zdarzyło mi się to tylko w dwóch sklepach... Jednak jest teraz sporo kontroli i ostra nagonka na sklepy, które sprzedają alkohol nieletnim także po prostu się boją - i wcale się nie dziwię, bo potem są niezłe problemy...

A jak ktoś jest wstawiony, to sklepikarz nie ma prawa sprzedać mu alkoholu - i w sumie to dobrze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe

moj kumpel jw dniu odebrania dowodu jezdzil po sklepach i wszedzie kupowal alkohol...

chyba z 8 sklepow zaliczyl i ku jego niezadowoleniu nigdzie o dowod nie zapytali :)

w ostatnim poprosil, zeby go zapytano o dowod :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no kurde ja u siebie na dzielni 2 lata browary bez probleu borowary bez dowodu kupywałem i non problemo a teraz taki lol u mnie na dzielnii sie zrobiłze bez bez dowodu pwa nie kupie, ale ta... to juz przehgiecie neimeiec miałdowud i zeby piwa nie mógł kupić..... rozumiem zeby jakiś pijany sie w toczył jak on zadnego piwa nie pił wcześniejno kurde ja u siebie na dzielni 2 lata browary bez probleu borowary bez dowodu kupywałem i non problemo a teraz taki lol u mnie na dzielnii sie zrobiłze bez bez dowodu pwa nie kupie, ale ta... to juz przehgiecie neimeiec miałdowud i zeby piwa nie mógł kupić..... rozumiem zeby jakiś pijany sie w toczył jak on zadnego piwa nie pił wcześniej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no kurde ja u siebie na dzielni 2 lata browary bez probleu borowary bez dowodu kupywałem i non problemo a teraz taki lol u mnie na dzielnii sie zrobiłze bez bez dowodu pwa nie kupie, ale ta... to juz przehgiecie neimeiec miałdowud i zeby piwa nie mógł kupić..... rozumiem zeby jakiś pijany sie w toczył jak on zadnego piwa nie pił wcześniejno kurde ja u siebie na dzielni 2 lata browary bez probleu borowary bez dowodu kupywałem i non problemo a teraz taki lol u mnie na dzielnii sie zrobiłze bez bez dowodu pwa nie kupie, ale ta... to juz przehgiecie neimeiec miałdowud i zeby piwa nie mógł kupić..... rozumiem zeby jakiś pijany sie w toczył jak on zadnego piwa nie pił wcześniej

chyba jeszcze ci te % niewywietrzaly :| :D ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

POWER BY AMD, Ty się nawet na klawiaturze w tej chwili zataczasz.

Ale z drugiej strony w sklepie przecież nie będą mu kazali usiąść przy klawiaturze dyktując mu: jestem trzeźwy i chcę kupić piwo :wink:

Mnie nikt nie pyta o dowód odkąd skończyłem 18, żeby było fajniej jak miałem 17 to zdarzało się to nagminnie :D

W sklepach na ogół mają "gdzieś" komu sprzedają alko - jeżeli jest pijany tak, że nie potrafi powiedzieć co chce kupić - dopiero wtedy jest: NO, z reguły obsługują Panie i boją się reakcji niedopitego jegomościa na wiadomość o tym, że nie dostanie tego po co przyszedł także...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przepraszam bardzo, ale ja bylem w 100% trzezwy. co ta kobiete obchodzi ile, jakiego i komu piwa kupuje. jej zakichanym obowiazkiem jest mi sprzedac browar zwlaszcza jak sie legitymuje DO. ta studentka, ktora poprosilismy tez miala niemale klopoty z zakupem. tamtej kobiecie sie chyba rano zasilanie w wibratorze popsulo, bo byla jakas taka .....hmm......niedopieszczona......

opisze to tylko tak:

kupa smiechu z przewaga kupy

BTW. jak PBA wychodzil ode mnie z instrukcja do IRDY to byl w duzo lepszym stanie ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moj znajomy dowod wyrobil po poltora roku :)

tylko, ze po nim widac ile ma lat i nie byl mu ten dowod specjalnie potrzebny :)

ta to chyba nie byl w na komisji wojskowej :)

kumpel poszedl bez dowodu jakos 4 miesiace po urodzinach na komisje

i grozila mu wysoka grzywna lub kara aresztu gdyby nie wyrobil dowodu w dwa tygodnie :)

a wszytsko dlatego ze byl jeszcze z rocznika ktoremu wydawali stare dowody a on chcial sobie poczekac na nowy dowod do poczatku nowego roku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moj znajomy dowod wyrobil po poltora roku :)

tylko, ze po nim widac ile ma lat i nie byl mu ten dowod specjalnie potrzebny :)

ta to chyba nie byl w na komisji wojskowej :)

kumpel poszedl bez dowodu jakos 4 miesiace po urodzinach na komisje

i grozila mu wysoka grzywna lub kara aresztu gdyby nie wyrobil dowodu w dwa tygodnie :)

a wszytsko dlatego ze byl jeszcze z rocznika ktoremu wydawali stare dowody a on chcial sobie poczekac na nowy dowod do poczatku nowego roku.

yyyy

innemu kumplowi nie robili problemow.....

dowod odebral w zeszlym tygodniu, a 18 alt skonczyl 3.07.2003 :)

przecie mozna sie paszportem legitymowac.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

yyyy

innemu kumplowi nie robili problemow.....

dowod odebral w zeszlym tygodniu, a 18 alt skonczyl 3.07.2003 :)

przecie mozna sie paszportem legitymowac.....

z tego co ja wiem to wedlug prawa masz 2 tygodnie na wyrobienie dowodu.

i na komisji jak juz jestes z miesiac po urodzinach to moga sie bardzo czepiac jego braku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe, u nas jest (super)market Społem nazywa sie "Dwójka"...

i pierwszy motyw taki ze wracamy sobie z kumplami z kina a jeden rzucił: Idziemy na bro? no to ok, zaden z nas nei ma dow. a dwójka była najbliżej, no ale ja jeden sie odważny znalazłem położyłem na taśmie kilka carlsbergów, kupa ludzi w sklepie, babka sie nawet na mnie nie popatrzyła, a ja kukam za szybe sklepową a tam kumple stoją leją na całe gardło...

od tej pory juz kilka razy udało mi sie (na szczescie) uniknąć pytania o dow.

aaaa, właśnie sobie przypomniałem ze jak wyrabiałem legitke to napisałem

86' nie 88' i teraz wg. legitki mam 18 :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A próbował już ktoś wylegitymować się tym dowodem dla niepełnoletnich? :>

przeciez to jest normalny dowod, roznaicy sie tym, ze ma okres waznosci 5 lat i jezleiekspedientka nie spojrzy na date, to jest git

kumpel tak kupuje alkohol

tylko nei wszedzie sie da :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś jak z kumplami po rozdaniu świadect maturalnych postanowiliśmy pójść na browca to kobieta w zatoce (taki sklep) poprosiła nas WSZYSTKICH o dowód. Nawet to że każdy był w garniturze i miał świadectwo w łapie do niej nie przemawialo, że musimy mieć po 18 lat ;). Po wyśmianiu jej wyjeliśmy dowody żeby nie robić boruty...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja nigdy nie mialem problemow z kupowaniem % :) jak mialem lat 15 poszlismy ekipa na pifko , akurat tak sie zlozylo ze kupowal przedemna kumpel ktory mial wtedy lat chyba 18 albo 19 a ja za nim , od niego zazadali dowodu a mi w tym czasie jak on szukal sprzedali piwko bez problemow :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi