Skocz do zawartości
turkuć

jak sprawdzic IP goscia z gadu-gadu?

Rekomendowane odpowiedzi

lukecz mnie osobiscie nie bawi w grzebanie w cudzych kompach, tylko ostatnio taki koles za pomoca power gg zczytał moje IP i powiedział ze mam otwart port 3300, w sumie firewalla nie miałem wiec nie wiem czy mu wierzyc czy nie. chce wiedziec jak on to zrobił.

Paszczu a Local Port Scanner to wtyczka pod Powwer gg ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To osobny program, pokazuje które porty masz otwarte. Wszystko zależy jeszcze od rodzaju Twojego połączenia z internetem - po sieci lokalnej to można różne cuda robić :wink:

Koledze (Neo+) tak z pół roku ktoś się włamał i zostawił mu mesydża na pulpicie, byłem w lekkim szoku :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze mówiąc nie wiem - może wypowie się ktoś o większej wiedzy na ten temat, ale z drugiej strony możesz spotkać się z brakiem odzewu ze względu na możliwość niewłaściwego wykorzystania tych informacji :wink:

wystarczy jesli ktos powie mi czy tak czy nie, chce wiedziec na ile moge czyc sie bezpieczny w sieci :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wystarczy jesli ktos powie mi czy tak czy nie, chce wiedziec na ile moge czyc sie bezpieczny w sieci :-)

Wiec moze kolega zainstaluje sobie firewall'a, to nie bedzie sie musial martwic o swoje bezpieczenstwo w sieci i skanowanie portow...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lukecz boshe jaki z Ciebie tajemniczy człowiek, poco wogółe piszesz? nabijasz sobie posty? Twoje wypowiedzi nie wnosza nic do tematu.

Juz sie dowiedziałem sam!!

PS. Paszczu dzięki za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lukecz boshe jaki z Ciebie tajemniczy człowiek, poco wogółe piszesz?

Ciesz sie ze pisze bo sytuacje nakreslil Ci juz Paszczu:

możesz spotkać się z brakiem odzewu ze względu na możliwość niewłaściwego wykorzystania tych informacji

nabijasz sobie posty?

Tak, wlasnie napisalem kolejnego...

Kolego LAPIN jesli szukasz ochrony przed skanowaniem portow to na dobre forum trafiles, natomiast jesli chcesz sie bawic w hakiera (szukales progsow do skanowania portow innych komputerow, a nie Twojego) to chyba pomyliles forum bo w tym Ci tu nikt nie pomoze...

Nie zrozum mnie zle, nikt nie wie jakie masz intencje i jak zamierzasz wykorzystac takie informacje - moze jako ciekawostke a moze chcesz komus narobic szkody. Dlatego w sprawach tego typu raczej nie znajdziesz odpowiedzi...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lukecz mnie osobiscie nie bawi w grzebanie w cudzych kompach, tylko ostatnio taki koles za pomoca power gg zczytał moje IP i powiedział ze mam otwart port 3300, w sumie firewalla nie miałem wiec nie wiem czy mu wierzyc czy nie. chce wiedziec jak on to zrobił.

Paszczu a Local Port Scanner to wtyczka pod Powwer gg ?

lukecz czytasz dokładnie moje posty :?: po co mam sie do kogos włamywac :?: kazdy progs który chce miec moge sciagnoc z neta, a jesli nie moge poprosic znajomych zeby mi udostepnili na FTP, jak juz pisałem, pewiem koles zczytał moje IP, przestraszyłem sie bo nigdy nie uzywałem power gg teraz nie mam go w kontaktach, mam właczona zapore i jeszcze Firewalla.

lukecz a poza tym wiem np. wiem ze masz otwrty port np. 1550 i jak ja moge to wykozystac :?: nawet nie zadałęm takiego pytania, a ty odrazu ze sie ludziom bede włamywał. Stary chce sie jakos bronic i widziec co moze mi grozic to wszytsko.

dzieki za odpowiedz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi