Sałata Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 Witam Czy ktoś spotkał się może z takim komunikatem gdy próbuje się odpalić narzędzia administracyjne za pośrednictwem MójKomputer. Tzn chodzi mi o to że klikając prawym guzikiem na MójKomputer wybiera się "Zarządzaj". Od jakiegoś czasu pokazuje mi taki właśnie komunikacik: System Windows nie może odnaleźć pliku "(null)" O ile dobrze pamiętam przy poprzednim systemie(przed reinstalacją) było tak samo. Na początku na świerzym systemie jest wszystko ok, a dopiero później, nie wiadomo kiedy i czemu coś się pieprzy. Kumpel miał taką samą sytuacje. Czy ktoś wie dlaczego tak jest i jak to naprawić? Dzięki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 Sprawdz czy masz taki plik> WINDOWSsystem32compmgmt.msc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sałata Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 No mam taki pliczek. Są w nim jakieś herezje. Czy ma go nie być? Czy coś w nim zmienić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 Dwukrotne kliknięcie na ten plik powinno spowodować uruchomienie zarządzania komputerem. Pliki typu *.msc powinny być ładowane przez programem WINDOWSsystem32mmc.exe Zmień w typach plików przy plikach msc akcję otwórz zeby były uruchamiane przez mmc.exe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sałata Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 no miałem dobry wpis zrobiony, tzn że uruchamia się poprzez mmc.exe z jakimiś parametrami C:WINDOWSsystem32mmc.exe "%1" %* Może coś z tymi parametrami nie tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 Parametry dobre więc albo jest jakis błąd w pliku compmgmt.msc lub brakuje czegos w systemie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sałata Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 hm, no właśnie, ale czego, i dlaczego zawsze tak mi się dzieje i kumplowi też? :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...