mart!nek Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 Kupiłem sobie dzisiaj te cuda i co? I g*wno za przeproszeniem. Odpalam je pierwszy raz na przyzwoitej glosnosci i myslalem, ze sie po prostu zesram. Skrzecza niemiłosiernie!! A dokładniej okolice 10-11khz (te najbardziej), potem jest oka i kolejny skok gdzies kolo 13khz, ale mniejszy (testowane za pomoca slidetona w winampie, znacie tak przy okazji DOBRE programowe generatory tonów? Ściągnąłem ze 2 i nie można było ustawić więcej, niż 11040hz, buahaha). Reszte ciagnie idealnie, ale zwłaszcza ta pierwsza fala jest dużo głośniejsza od reszty dźwięków, w tych czestotliwosciach sluchawki doslownie skrzecza! Siostra słyszy tak samo, wiec to nie wina moich uszu (chyba że to rodzinne :D ). Mam jeszcze 4 dni testu po kupnie, czy to może być podstawą do wymiany? I wzmak jest ok, sprawdzalem tez na discmanie i tam tez piosenki brzmia nie za ciekawie. Pzdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 Watpie aby slowo skrzeczy wyrazone na forum oddalo jego wlasciwe znaczenie rozumiane przez Ciebie, jesli uwazasz ze skrzecza to reklamacja co tu wiecej gadac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregg Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 Jak mają nie skrzeczeć jak im puszczasz jakieś mp3ki. :twisted: Pewnie jeszcze robione na jakiś programach z efektami itd. Nie spotkałem jeszcze mp3ki która by mnie zadowoliła. Mam te słuchawki i wiem co piszę. Puść coś z kompaktu. 8) To jest dość dobry program "generator" Link jest do googla, znajdź program, zainstaluj i słuchaj. http://www.google.pl/search?q=generator%2B...UTF-8&hl=pl&lr= Tylko uważaj na uszy. :wink: Poniżej progu słyszalności, nie słychać dźwięku ale odczuwa się zmiany ciśnienia. Acha generuje do 22kHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mart!nek Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 "Skrzeczą" to subiektywne odczucie podczas sluchania muzyki, jest b dużo sybilantów. A w generatorze tonów częstotliwości, jakie podałem są po prostu odgrywane dużo głośniej niż pozostałe, nie wiem może tak ma być, może ludzkie ucho "glosniej" interpretuje drgania tej czestotliwosci, tylko pytam :D ===edit=== Gregg: empetri nie jest aż tak z<span style="color:red;">[ciach!]</span>ym formatem, aby wypuklal pewne czestotliwosci, co najwyzej moze dodawać gratisy albo psuc przejrzystosc :D I puscilem sobie depeche mode exciter z cd i to samo, sybilantow wpizdu. Jedyną płytką, jakiej nie wywaliły to ost z ostatniego samuraja, bo tam wokalow nie ma i jak juz pojawiaja sie w/w czestotliwosci, to sa one ciche. Pzdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregg Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 Pytanie: jaki masz sprzęt? Trochę to dziwne bo moje nie skrzeczą. Pozatym czytałem wiele recek i słuchałem różnych słuchawek zanim kupiłem. Gorzej grały Senheisery, Technicsy, Soniaki. Kupiłem HP890ki i się nie zawiodłem. Może faktycznie masz jakiś zrąbany egzemplarz. 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mart!nek Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 Aktualnie jadę na domowej roboty wzmaku klasy A, ale przy każdym źródle grają nieciekawie. Dopiero teraz obaczyłem pudełko, w jakim je dostałem i jest tam wykres przenoszenia czestotliwości. Owszem, jest tam nieciekawie przy wysokich czestotliwosciach, jest nawet zabek, row i drugi zabek zaraz po pierwszym, ale sa one przed 10khz :/ Wygląda na to, że zmaszczony egzemplarz... Thx za helpa, pzdro, w zasadzie to eot. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...