Ram1rez Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 Mam pytanie czy da sie podłączyć dwie karty dźwiękowe aby działały równocześnie :?: Mam zintegrowaną na płycie oraz Live 5.1 oraz głośniczki 5.1 :!: Mój brachol chce podłączyć słuchawki z mikrofonem ale jeśli chciałby pod Livea to musiałby odłączyć przednie spikery :? A ponieważ mój Codegen ma wyjście audio na panelu przednim postanowiłem że tak to zrobie tyle że nie moge uruchomić zintegrowanej :? JEst cisza calusi czas :? Jeśli ktoś zrozumiał o co mi chodzi to prosiłbym o pomoc :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
icemac Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 nie wiem czy wingroza jest w stanie obsluzyc dwie karty na raz ?? ale chyba nie bo masz wybor jedna lub druga w systemie, ale dam glowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CinoSSS Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 Tez mam dwie karty muzyczne i taki bajer działa w 100% Zrobiłem tak że jeden winamp chodzi mi na jednej karcie muzycznej a drógi na drógiej :] fajny bajer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YrC Opublikowano 17 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2004 obsluzy nawet 4 jezeli starczy ci przerwan (irq) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neurosis Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Mam ten sam problem IRQ ok a jak wsadze karte dzwiekowa do slotu PCI to system przestaje widziec te zintegrowana. Mieszalem juz ze slotami PCI i nadal bez skutku Moze napisze komu sie udalo czy jakis knif na to dzieki n. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 A nie wystarczy maly rozdwojnik jack :?: Mam podlaczone i sluchawki i glosniki - wsysztko gra na raz i nie ma problemu... chyba ze chcesz z bratem zupelnie innych rzeczy sluchac na raz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 problem tkwi w oprogramowaniu - winda pozwala tylko na jedno aktywne urzadzenie audio - ale jak sofcik sam potrafi sobie obsluzyc dzwiekowke to wszystko dziala (mam MX300 i SoundStorma`- teamSpeak pozwala na wybor wyjscia po nazwie urzadzenia) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BQB Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 No to ja sie przylacze do tematu, bo narazie probuje uruchomic dwie dzwiekowki i jest problem, bo normalnie uzywam dzwieku na nforce2 i kupilem dodatkowo sb live 24bit i jesli obie sa wlaczone, to przy odtwarzaniu z winampa i wybraniu sb, po kilkunastu sekundach dzwiek sie zapetla i obraz zamraza. Jak rozwiazac taki problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 Sam Windows (przynajmniej XP) nie powiniem miec z obsluzeniem dwoch kart problemow. Sterowniki powinny poprawnie dzialac itd. Problemem jest faktycznie oprogramowanie. W Winampie, foobarze, odtawrzaczach dvd, xvid/divx mozna ustawic tylko jedna "karte wyjsciowa". Trzeba by zrobic jakis mostek pomiedzy kartami i polaczyc dwie w jednak - pytanie tylko jak to zrobic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prodigal Son Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 No u mnie to działa. Kupiłem na próbę takiego SB 128 PCI, wsadziłem i bez problemu. Nic się nie źre, odtwarza różne ścieżki dźwięku, jedynie musi to obsługiwać program. Większośc programów windowsowych jedzie na domyślnym urządzeniu, ale lepsiejsze mają możliwość wyboru. Puszczam film na telewizor, a sobie foobarka z muzą na drugą kartę. Na razie to jest w fazie testów :) ale wygląda obiecująco. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 @Prodigal Son: wszystko pieknie, ale chodzi o to, zeby "polaczyc" 2 karty w jedna. Na przyklad 2 karty dwukanalowe i "zrobic" sobie jedna 4 kanalowa lub jakas 5.1 (w zaleznosci od zainstalowanych w systemie kart) i zeby dzwiek sie odpowiednio rozkladal na odpowiednich glosnikach ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prodigal Son Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 No, rzeczywiście nie zrozumiałem :lol: Bywa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolipop Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 Tez mam dwie karty muzyczne i taki bajer działa w 100% Zrobiłem tak że jeden winamp chodzi mi na jednej karcie muzycznej a drógi na drógiej :] fajny bajer A w jaki sposób dwa wianmpy uruchamiasz?? Chyba że jeden 2.xx a drógi 5.xx na pzryklad, ale jesli dwa takie same to powiedz mi jak to qrde robisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 31 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2004 w opcjach allow multi costam trzeba zaznaczyc. a jak sie ustawia glowna karte dzwiekowa? bo mi nie zaleznie ktora najpierw zainstaluje leci wszystko ze zintegrowanej i tylko winamp pozwala wybrac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolipop Opublikowano 31 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2004 Wydaje mi się że w Biosie nbie przestawiles dzwieku. Większosć biosów jest tak ustawiona, że generuje dżwięk aC 97' czyba ze mamy co innego. Proponuję wiec w Biosie poszukać i ustawić tą karte dodatkowa którą masz jako główną Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 31 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2004 Glowna karte dzwiekowa ustawia sie w samym systemie (dla windowsa bedzie to panel sterownia -> multimedia i dzwiek - w ktorejs z zakladen powinienec miec mozliwosc ustawienia glownego urzadzenia dla odtwarzania i glownego na nagrywania dzwieku). W BIOSie takich ustawien nie ma, tam mozna tylko wlaczyc, wylaczyc lub przekonfigurowac zintegrowana karte dzwiekowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qaz43 Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 cz sprawdzal ktos czy mozna podlaczyc dwie karty sb live! u mnie ac97 z live! gra dobrze ale gdy dorzucam drugiego live'a to go nie widzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...